Mos Craciun vine la UNTEATRU
https://www.ziarulmetropolis.ro/mos-craciun-vine-la-unteatru/

MOS CRACIUN VINE LA UNTEATRU PENTRU COPIII NEVOIASI! Pana in data de 21 decembrie Unteatru strange dulciuri si jucarii care vor fi donate copiilor la care Mos Craciun nu vine. Asadar, pentru al treilea an consecutiv, Unteatru s-a gandit sa-l ajute pe Mos Craciun si, in serile in care sunt programate spectacole, puteti lasa langa bradut o mica […]

Un articol de |11 decembrie 2012

MOS CRACIUN VINE LA UNTEATRU PENTRU COPIII NEVOIASI!

Pana in data de 21 decembrie Unteatru strange dulciuri si jucarii care vor fi donate copiilor la care Mos Craciun nu vine.

Asadar, pentru al treilea an consecutiv, Unteatru s-a gandit sa-l ajute pe Mos Craciun si, in serile in care sunt programate spectacole, puteti lasa langa bradut o mica atentie pentru copiii nevoiasi.

PROGRAM
11 – 15 DECEMBRIE

Marti 11 decembrie, orele 20.00
I PLAY 3X3 TREI TINERI: ACTORI I FEST CASTIGATORI

MEDEEA REDUX de Neil LaBute, cu Amalia Hutan
Cred că mai ales în teatrul contemporan trebuie să îmi însușesc fiecare cuvânt și gest. Recunosc că există asemănări între mine și caracterul Medeea Redux ceea ce m – a ajutat să mă apropii de ea. ( Amalia Hutan)

FĂRĂ CAP după Truman Capote, cu Răzvan Ropotan
Textul pe care îl joc este o adaptare după o nuvelă scrisă de Truman Capote. Nuvela se numește „Șoimul fără cap”. Adaptarea textului a fost făcută firesc în timpul lucrului cu regizoarea Ioana Petre. (Răzvan Ropotan)

MELANCOLIA ACTORULUI de / cu Arina Cojocaru
Textul spectacolului, nu apartine unui autor anume, ci este mai degraba un colaj de poezie, si proza. (Arina Cojocaru)

Miercuri 12 decembrie, orele 19.00

 ZORBA dupa N.Kazantzakis

cu: Silvian Valcu,  Ioan Mihai Cortea
un spectacol de Ioan-Mihai Cortea

Muierea-i altceva… e ceva de neinteles si toate legile statului si ale religiei gresesc. De-ar fi sa fac io legile nu le-as face la fel pentru muieri si pentru barbati, NU! una, zece, o suta o mie pentru barbat, doar e barbat, poa’ sa le-ndure… dar nici macar una pentru muiere, pentru ca muierea-i o faptura slaba.” 

Joi 13 decembrie, orele 19.00

TREAPTA A NOUA de Tom Zeigler

Cu : Valentina Zaharia, Patricia Katon, Iolanda Covaci, Monica Sandulescu.

Proiect coordonat de prof. univ. dr. Adriana Popovici

*Treapta a noua* – o piesa despre asumarea responsabilitatii. Plina de umor de buna calitate, glume si intepaturi, mascheaza foarte bine drama care se ascunde in spatele cuvintelor.

Vineri 14 decembrie, orele 19.00
NASCUT IN 84′ 
Un spectacol/ performance cu Irina Drăgănescu
Regia: Catinca Drăgănescu

“Născut în ‘84” este un colaj, realizat pe baza unei ample documentări, din mărturii, cărți şi articole. Ne-am propus un spectacol frust ce să expună cu umor şi ironie mentalitatea noastră, a celor ce sunt acum tinerii adulţi, acea generaţie frântă între comunism şi capitalism,  în acest context istoric, politic, social şi mai ales uman, cuprins de ample frământări legate de identitate şi moduri de acțiune. 

Sambata 15 decembrie, orele 19.00

TREI FEMEI INALTE  după Edward Albee

(Producție ArCuB și UnTeatru)

cu: Cristina Casian, Florina Gleznea și Nicoleta Lefter

Muzica: Nicu Alifantis și Sofia Vicoveanca

scenografia: Vladimir Turturica

regia: Andrei și Andreea Grosu

Un text contemporan care vorbește despre conflictul dintre generații. Întâlnim trei tipologii de personaje care aparent nu au nimic în comun în afară de spațiul în care se întâlnesc. Relațiile se consolidează, principiile umane se dezmorțesc pentru ca până la final cele trei personaje să se contopească într-unul.
Spectacolul poate fi o radiografie a ființei umane surprinsă în trei etape de evoluție.

Luni 17 decembrie, orele 19.00 

UN TRAMVAI NUMIT DORINTA de Tennessee Williams

cu: Mihaela Trofimov, Nicoleta Lefter,

Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki

Scenografia: Vladimir Turturica

Regia: Andrei si Andreea Grosu

Un spectacolul care urmăreşte, sub lupă, evoluţia celor patru personaje cu titlul unui destin comun: RATAREA. Textul lui Williams stă la baza unei creaţii spectaculare care îşi doreşte răspândirea unei poveşti de care nu te mai poţi despărţi.

Vineri 21 decembrie, orele 19.00 

UN TRAMVAI NUMIT DORINTA de Tennessee Williams

cu: Mihaela Trofimov, Nicoleta Lefter,

Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki

Scenografia: Vladimir Turturica

Regia: Andrei si Andreea Grosu

Un spectacolul care urmăreşte, sub lupă, evoluţia celor patru personaje cu titlul unui destin comun: RATAREA. Textul lui Williams stă la baza unei creaţii spectaculare care îşi doreşte răspândirea unei poveşti de care nu te mai poţi despărţi.

 

26
/10
/17

La exact o sută de ani de la „Marea Revoluție din Octombrie” (mutată din capriciile calendarelor noi pe 7 noiembrie), în cadrul Festivalului Național de Teatru, la Teatrul Bulandra (sala Ciulei) s-a jucat „Cabaretul Dada” de Matei Vișniec, în regia Ancăi Bradu, producție a Teatrului „Regina Maria” din Oradea.

26
/10
/17

Muzeul Ermitaj a repornit astăzi ceasul care a fost oprit când bolșevicii au pătruns în Palatul de Iarnă în noaptea de 25 spre 26 octombrie 1917, potrivit vechiului calendar iulian. Limbile ceasului care au fost oprite pentru a marca pentru posteritate triumful revoluției au arătat timp de un secol aceeași oră: 2 și 12 minute.

26
/10
/17

Festivalul Naţional de Teatru organizează o seară-eveniment „În memoriam Adrian Enescu”, ca semn de omagiu şi de preţuire a artei sale muzicale şi a personalităţii sale de mare anvergură spirituală.

26
/10
/17

În luna noiembrie, spectacolul de teatru multimedia „Harun și Marea de povești”, care a avut premiera în cadrul celei de-a douăsprezecea ediții a Festivalului Internațional de Film de Animație Anim’est, revine cu șase reprezentații noi la Apollo111 Teatrul. Aceasta este prima adaptare de teatru după un roman al lui Salman Rushdie în România

25
/10
/17

Începând cu premiera din 9 mai, Florin Piersic Jr transformă spectacolul pe textul american Frați, împreună cu colegii săi din Teatrul Național din Timișoara, într-un adevărat live-show - un spectacol contemporan despre relații, aici și acum, relații între personaje, cât și între public și personaje.

25
/10
/17

Opera Națională București are onoarea de a vă invita duminică, 29 octombrie 2017, ora 18:30 la o seară aniversară dedicată artistei emerite Ileana Iliescu, pentru îndelungata și prodigioasa sa carieră artistică, recunoscută pe plan național și internațional. Cu această ocazie va avea loc spectacolul-eveniment ,,Un minut de dans sau Uf!!! și TragiComedy” marca Gigi Căciuleanu.

25
/10
/17

Apropierea, cel de-al patrulea lungmetraj al regizorului Tudor Giurgiu, produs de Libra Film și co-produs de Tito Clint Movies (Spania) și Evolution Films (Cehia), a câștigat o finanțare în valoare de 250.000 de euro din partea Eurimages, fondul cultural al Consiliului Europei pentru sprijinirea coproducțiilor cinematografice europene. Bugetul total al filmului este de 1,4 milioane de euro.

24
/10
/17

Romanul „Uriașul îngropat”, de Kazuo Ishiguro (traducere din limba engleză de Vali Florescu), a fost publicat la Editura Polirom, în anul 2015. Kazuo Ishiguro a primit în 2017 Premiul Nobel pentru Literatură.

24
/10
/17

Joi 26 octombrie, de la ora 17:00, va avea loc deschiderea expoziţiei Made in CZ / Found in RO. Organizatorul principal, Centrul Ceh, a colectat pentru acest eveniment peste 120 de obiecte reprezentative pentru tradiţia designului cehoslovac. Expoziţia va fi deschisă până pe 15 decembrie, în rotonda din foaierul Sălii Mici a Teatrului Naţional Bucureşti.

24
/10
/17

Sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 18.00, pe scena Ateneului Român, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru, va avea loc un dialog între două personalităţi marcante ale lumii artistice contemporane: George Banu – profesor, teoretician și reputat critic al teatrului european, şi Ion Caramitru – actor, regizor, director al Teatrului Naţional din Bucureşti.

23
/10
/17

CRONICĂ DE FILM Conceput ca un film antispectacular, dedramatizat şi nonsenzaţional, dar asumat polemic, „Soldaţii. Poveste de Ferentari”, debutul în lungmetrajul de ficţiune al regizoarei Ivana Mladenovic, poate rămâne, prin curajul său formal şi tematic, un reper în cinema-ul românesc.

23
/10
/17

Scurtmetrajul Offstage, scris și regizat de actorul Andrei Huțuleac, a câștigat sâmbătă seara Trofeul pentru Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune în cadrul celei de-a 33-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Varșovia.