Mozart Steps. Sau octombrie în paşi de dans / Sibiu, Iaşi şi Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/mozart-steps-sau-octombrie-in-pasi-de-dans-sibiu-iasi-si-bucuresti/

Prima reprezentaţie din această stagiune a spectacolului „Mozart Steps”, creat de Gigi Căciuleanu la Teatrul Naţional Radu Stanca Sibiu, va avea loc joi, 9 octombrie, ora 19:00. Trei zile mai târziu, spectacolul se va regăsi în programul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr (FITPT) de la Iaşi, iar pe 27 octombrie se va juca la Bucureşti, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (FNT).

Un articol de Petre Ivan|8 octombrie 2014

Spectatorii sibieni vor avea ocazia să revadă această creaţie cu totul specială, în care actorii TNRS explorează zona teatrului-dans,într-un concept original al legendarului coregraf Gigi Căciuleanu, care combină muzica occidentalului Mozart şi muzica orientală, egipteană.

Spectacolul prezintă confruntarea dintre două universuri, muzica lui Mozart și dansul lui Căciuleanu, dând naştere unui spațiu ce excelează în energii și care se folosește de corpurile actorilor pentru a crea un imaginar poetic vibrant. Nu mai puţin de 30 de performeri vor evolua pe scenă, atât actori de la secția română și secția germană a Teatrului Național din Sibiu, cât și studenți de la Secția de Actorie a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Duminică, 12 octombrie,

Teatrul Național Radu Stanca Sibiu va prezenta spectacolul „Mozart Steps” la Teatrul Luceafărul din Iaşi, în închiderea celei de-a VII-a ediţii a FITPT, ce se desfăşoară

Coregraful Gigi Căciuleanu, autorul spectacolului „Mozart Steps”

Coregraful Gigi Căciuleanu, autorul spectacolului „Mozart Steps”

anul acesta sub genericul “Noi realităţi teatrale”. Timp de 8 zile, între 5-12 octombrie, 24 de companii de stat și independente din 15 ţări prezintă spectacole în cele două săli ale teatrului, precum şi în alte spaţii.

Genuri foarte variate, de la teatru educaţional, teatru coregrafic, teatru documentar, teatru-imagine, multimedia, teatru acustic, teatru pe apă, teatru-dans, teatru de obiecte, animaţie, spectacole-lectură, dans, film, lansări de carte, conferinţe, vor readuce în atenţie marile nume ale inovaţiilor estetice ale ultimelor decade precum Peter Brook, Sasha Waltz, Krystian Lupa, Pippo Delbono, Camil Petrescu, Philippe Genty, Esteve Soler.

Mozart Steps, la FNT

Spre finalul lunii octombrie, spectacolul „Mozart Steps” va fi prezentat în cadrul celei de-a XXIV-a ediţii a FNT, ce se va desfăşura la Bucureşti în perioada 24 octombrie – 2 noiembrie 2014. Reprezentaţia va avea loc pe 27 octombrie, ora 20:30, la Centrul Cultural „Ion Manu” Otopeni.

Mozart StepsÎn 10 zile de festival vor avea loc 83 de reprezentaţii ale unor spectacole din Bucureşti şi din ţară, precum şi alte evenimente : expoziţii, conferinţe, lansări de carte, spectacole de teatru radiofonic, spectacole de teatru de televiziune.

MOZART STEPS – INFO

joi, 9 octombrie, ora 19:00, la sala Teatrului Naţional Radu Stanca Sibiu

un spectacol de teatru coregrafic de GIGI CĂCIULEANU

SCENOGRAFIE ȘI LIGHT DESIGN: Gigi Căciuleanu;

ASISTENT COREGRAFIE: Adriana Bârză;

ASISTENT SCENOGRAFIE: Alin Gavrilă;

DISTRIBUȚIA: Veronica Arizancu, Florin Coşuleţ, Ali Deac, Diana Fufezan, Raluca Iani, Adrian Matioc, Adrian Neacşu, Cătălin Pătru, Daniel Plier, Vlad Robaş, Marius Turdeanu, Liviu Vlad, Arina Ioana Trif, Anca Pitaru; STUDENȚII: Vlad Bacalu, Anton Balint, Cristina Blaga, Paul Bondane, Iulia Pop, Tudor Răileanu, Maria Soilică, Cristi Timbuş, Maria Tomoiagă, Alexandra Şerban, Teodora Voineagu

durata aproximativă: 1h06min

preț bilete: 20 lei; 15 lei

Foto: Mozart Steps, Gigi Căciuleanu – Sebastian Marcovici, tnrs.ro

09
/01
/17

Face parte din generația tânără de actori și a absolvit două facultăți. Facultatea de Teatru de la UNATC (2010), la clasa Ion Cojar, și masterul la aceeași univesitate, la clasa conf. univ. dr. George Ivașcu și prof. univ dr. Radu Gabriel (2012), și Academia de Studii Economice București, specializarea Administrarea afacerilor în limba franceză.

09
/01
/17

Cartea de povestiri „Dragoste la 17.50 $” (traducere din limba engleză și note de Cristian Neagoe), de Charles Bukowski, a fost publicată la Editura Polirom, în anul 2016.

09
/01
/17

Orchestra Națională Radio susține primul concert din noul an la Sala Radio vineri, 13 ianuarie 2017, ora 19.00, sub bagheta dirijorului Iwan Wassilevski, director artistic al Akademisches Orchester Basel din Elveția, cunoscut și apreciat în peisajul muzical european și ca dirijor de operă.

09
/01
/17

După un an cu o mulțime de cărți interesante apărute în România, din care însă puține sunt reale evenimente editoriale, Ziarul Metropolis vă propune un top 10 al celor mai semnificative apariții din anul care tocmai s-a încheiat.

09
/01
/17

Ediția din 2017 a Globurilor de Aur a fost dominată de musicalul "La La Land", marele favorit al serii, care a obținut toate cele șapte premii pentru care a fost nominalizat: Cel mai bun musical/comedie, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu , Cea mai bună actriţă și cel mai bun actor într-un musical/comedie, cea mai bună coloană sonoră şi cel mai bun cântec.

08
/01
/17

Într-o zi de 8 ianuarie (1935) se năștea, la Tupelo, Mississippi, Elvis Presley. La vârsta de 10 ani, acesta primea în dar prima sa chitară. Instrumentul muzical i-a fost oferit viitorului cântăreț cu scuza că bicicleta pe care și-o dorea era prea scumpă pentru bugetul familei...

07
/01
/17

Prima încercare a lui Elvis Presleyde a deveni muzician a decurs după cum urmează: și-a luat inima în dinți și vechea sa chitară într-o mână și s-a prezentat la audiții pentru o preselectie. Din juriu făcea parte cântăreţul Jimmy Denny, căruia nu i-a plăcut vocea lui Elvis. L-a întrebat pe viitorul star din ce îşi câştiga existenţa. "Sunt şofer", a spus Elvis. "Foarte bine - a răspuns Jimmy Denny -, întoarce-te la volanul tău, n-ai ce căuta aici".

07
/01
/17

„Fluturii sunt liberi” de Leonard Gershe, în regia lui Erwin Șimșensohn va avea premiera marți, 10 ianuarie 2017, ora 19.00, la Teatrul Excelsior. Din distribuție fac parte Alex Călin, Ioana Anastasia Anton, Catrinel Dumitrescu, Șerban Gomoi.

07
/01
/17

Premiera spectacolului „Macbeth” de de William Shakespeare, în regia lui Michal Docekal, traducerea Horia Gârbea, va avea loc vineri, 13 și sâmbătă, 14 ianuarie, ora 19.00, la Sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra.

07
/01
/17

CRONICĂ DE FILM Adevărul e că numai un regizor excesiv ca Xavier Dolan, puștiul minune și răsfățat al cinematografiei mondiale, putea oferi un rateu așa frumos ca „Juste la fin du monde”, câștigător al Grand Prix la Cannes în 2016.

06
/01
/17

Disponibil pe platforma gratuită Cinepub în cadrul omnibusului „Scurt/4: Istorii de inimă neagră” (2014), scurtmetrajul „Trece și prin perete” este o capodoperă în care Radu Jude, inspirându-se narativ dintr-o povestire, „În magazie”, a lui Cehov, comprimă o serie de idei extrem de ofertante.

06
/01
/17

Astăzi, moda cu „imaginea celuilalt” pare să fi apus pentru Bucureşti. Străinii vin şi pleacă, fără a lăsa mărturii despre oraş. Altădată, călătorii scriau pagini întregi, de cele mai multe ori pe un ton admirativ, flatant. Iată câteva mostre!

06
/01
/17

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale și ca parte a strategiei Institutului Cultural Român de celebrare a Centenarului Lipatti în anul 2017, duminică, 15 ianuarie 2017, ora 19.00, la Studioul de Concerte „Mihail Jora" – Sala Radio din București va avea loc concertul aniversar „Lipatti 100” susținut de Orchestra Natională Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu, alături de soprana Teodora Gheorghiu și de pianiștii Sergiu Tuhuţiu și Matei Rogoz.