Mrs. Fang, de Wang Bing, câștigătorul Leopardului de Aur
https://www.ziarulmetropolis.ro/mrs-fang-de-wang-bing-castigatorul-leopardului-de-aur/

Mrs. Fang, un film documentar al regizorului chinez Wang Bing despre ultimele zile ale unei femei care suferă de Alzheimer, a câştigat Leopardul de Aur, la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno 2017. Franţuzoaica Isabelle Huppert a fost recompensată cu premiul pentru cea mai bună actriţă, pentru rolul său din filmul Madame Hyde.

Un articol de |14 august 2017

Mrs. Fang prezintă povestea lui Fang Xiuying, o femeie de la țară care suferă de 8 ani de Alzheimer. După ce a fost internată la un centru de îngrijire, familia o aduce acasă iar filmului prezintă ultimele zile dinaintea morții sale, în 2016.

Wang Bing, care a făcut parte din juriul prestigiosului festival elvețian anul trecut, este unul dintre realizatorii chinezi de documentare cei mai apreciați în străinătate.

Isabelle Huppert în Madame Hyde

În „Ta’ang”, el prezintă soarta minorității birmane ta’ang, refugiată de un război civil la frontiera chineză, în timp ce în tulburătoarea frescă „Fu yu zi” (Father and Sons, 2014) prezintă viața unui tată care își crește fiii în fabrica în care muncește.

Premiul special al juriului, în cadrul Festivalului de Film de la Locarno, a fost acordat filmului horror brazilian ‘As Boas Maneiras’ (Good Manners) al realizatorilor Marco Dutra și Juliana Rojas.

Premiul pentru cel mai bun scenariu i-a revenit filmului ‘9 Doigts’ al regizorului francez F. J. Ossang.

Franțuzoaica Isabelle Huppert a fost recompensată cu premiul pentru cea mai bună actriță, pentru rolul său din filmul ‘Madame Hyde’, al regizorului francez Serge Bozon, în timp ce danezul Elliott Crosset Hove a primit premiul pentru cel mai bun actor, pentru interpretarea sa în ‘Winter Brothers’, al islandezului Hlynur Palmason.

Foto: Mrs. Fang, Leopardul de Aur – facebook

 

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.

18
/10
/22

49 de proiecții de film, 3 piese de teatru, 3 dezbateri și un total de peste 2.600 de spectatori, dintre care 18% copii. Acesta este bilanțul primei luni de funcționare constantă la Cinema Victoria Timișoara, primul dintre cinematografele tradiționale ale orașului care s-a redeschis după o renovare completă.

10
/10
/22

CRONICĂ DE FILM Cum poate un film ca „Athena” (de Romain Gavras), îndoielnic atât din punct de vedere etic, cât şi estetic, să fie inclus în competiţia unui festival precum cel de la Veneţia?

09
/10
/22

La ediția a X-a a festivalului internațional de film fantastic Dracula vor avea loc o serie de evenimente speciale, menite să celebreze ediția aniversară a festivalului de la Brașov. Oaspeți de seamă din Spania, Italia, Finlanda și România vor întâlni publicul iubitor de fantasy & horror, într-o serie de evenimente speciale care se vor desfășura pe parcursul celor 5 zile de festival.