Muzeul Țăranului Român la Târgul de Arte și Meșteșuguri de la Ierusalim
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzeul-taranului-roman-la-targul-de-arte-si-mestesuguri-de-la-ierusalim/

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv vă invită, în perioada 3 – 15 august 2015, la a 40-a ediţie a Târgului internaţional de arte şi meşteşuguri „Khutsot Hayotser” de la Ierusalim. Pentru ediţia din acest an, ICR Tel Aviv a pregătit un stand în colaborare cu Muzeul Țăranului Român din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|29 iulie 2015

La stand vor fi prezente muzeografele Simona Hobincu și Oana Otilia Halpern, precum și artistele populare Doina Nistor, creator de vestimentație tradițională și păpuși de colecție din materiale textile din Săcele (jud. Brașov) și Lucia Todoran, creator de vestimentație tradițională și podoabe (lătițare) din Salva (jud. Bistrița-Năsăud).

Vor avea loc demonstrații de creație și prezentări ale publicațiilor, evenimentelor și cursurilor realizate de Muzeul Țăranului Român.

Târgul Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim este cel mai mare eveniment de profil din Israel, reunind la fiecare ediţie peste 150 de artişti din Israel şi 30 – 40 de standuri internaționale, care prezintă obiecte de artizanat realizate în tehniciMuzeul diverse, de la cele tradiţionale până la tehnologii contemporane de manufacturare, serii mici sau unicate.

De asemenea, în cadrul târgului au loc demonstraţii de lucru, workshop-uri, spectacole de teatru neconvențional, muzică, dans, precum şi un târg internaţional culinar.

Evenimentul se bucură de mare interes din partea publicului israelian, fiind vizitat, la fiecare ediție, de aproximativ 100.000 de persoane.

Locul de desfășurare: Ierusalim, lângă oraşul vechi, în zona turistică: Mitchell Garden, Amfiteatrul „Merrill Hassenfeld” din „Sultan´s Pool”, Centrul de arte şi meşteşuguri „Khutsot Hayotser”.

Programul de vizitare: 18:00 – 23:00, de duminică până joi şi între orele 20:00 – 24:00 sâmbăta.

Foto: Muzeul Țăranului Român  – icr.ro

30
/01
/24

Universul magic al filmelor de animație pentru copii își deschide porțile pentru publicul cu deficiențe de auz din România. Ochi și urechi, noul proiect pus la cale de Animest, cu sprijinul Fundației Orange, le va oferi spectatorilor o experiență de vizionare adaptată nevoilor lor, accesibilă atât în sala de cinema, cât și în sălile de clasă sau în fața ecranelor de acasă.

29
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, la Teatrul Mic, sala Studio (Str. Gabroveni nr 57), are loc premiera piesei „Eu sunt propria mea soție”,  de Doug Wright, în regia Teodorei Petre, cu actorul Gabi Costin. Piesa este un One Man Show Gabi Costin care realizează o performanță incredibilă: interpretează aproape 40 de personaje foarte ușor de urmărit și savurat.

26
/01
/24

Stagiunea curentă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian include o montare în premieră mondială a musicalului JACK, ÎNTRE DRAGOSTE ŞI NEBUNIE este inspirat de povestea întunecată şi fascinantă a celebrului criminal în serie şi expune o versiune multi-faţetată a acestei istorii ce a cutremurat Anglia victoriană  şi este încă înconjurată de aburii misterului.

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.

23
/01
/24

ISTORIA ne ajută să călătorim în trecutul persoanelor, familiilor, comunităților, popoarelor, Lumii întregi. Ea ne învăţă să întelegem o hartă, o haină, o clădire, o ruină, o fotografie, o gravură, un document vechi, o piesă de muzeu sau chiar un tablou. Cine ştie Istorie, va înțelege mai bine comunitatea şi lumea în care trăieşte azi!