Muzica lui Claude Debussy se aude la Sala Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzica-lui-claude-debussy-se-aude-la-sala-radio/

Vineri, 4 decembrie (19.00), Radio România în colaborare cu Institutul Francez Bucureşti prezintă la Sala Radio un eveniment conceput în special în jurul muzicii compozitorului francez CLAUDE DEBUSSY, concert derulat cu participarea MIHAELEI MINGHERAŞ – COUTURE, soprană stabilită în Franţa unde susţine o importantă carieră artistică, pe scene cum ar fi cea a Operei Comice din Paris sau la Théâtre du Châtelet.

Un articol de Petre Ivan|26 noiembrie 2015

Concertul susținut de Orchestra Națională Radio se va bucura și de prezența dirijorului VALENTIN DONI, sub bagheta căruia au evoluat majoritatea filarmonicilor din România, dar și orchestra simfonică din Avignon (Franţa), Perozavodsk (Rusia) sau Baden-Baden (Germania).

Iubitorii muzicii o vor putea asculta, de asemenea, pe mezzosoprana ANTONELA BÂRNAT, apreciată pentru roluri interpretate pe scena Operei Naţionale Bucureşti, dar şi pentru un bogat repertoriu vocal-simfonic.

Despre Claude Debussy

Claude DebussyÎn concertul de la Sala Radio, din repertoriul lui Debussy, cele două artiste lirice alături de Corul Academic Radio (pregătit de Dan Mihai Goia), vor interpreta La Damoiselle élue, partitură concepută sub influența muzicii lui Wagner.

În programul serii se va afla și Marea, una dintre cele mai des interpretate lucrări ale lui Debussy, o superbă călătorie muzicală pe neîntinsul unui peisaj marin, prin cele trei schiţe simfonice: „Din zori până la amiază pe mare”, „Jocul valurilor” şi „Dialogul vântului cu marea”. Concertul se va încheia cu lucrarea compozitorului rus Serghei Rachmaninov – Dansuri simfonice.

Foto: Claude Debussy – facebook

11
/05
/22

Miercuri, 18 mai 2022 (de la 19.00), ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO prezintă un concert 100% MOZART, derulat sub bagheta dirijorului de origine libaneză TOUFIC MAATOUK. În 2015, acesta a debutat ca dirijor într-una dintre cele mai cunoscute săli de concerte din lume - Carnegie Hall, New York - cu Messa di Gloria de Puccini, moment urmat de debutul (în 2016) la Teatro San Carlo din Napoli cu Recviemul lui Mozart.

10
/05
/22

Joi, 12 mai și vineri, 13 mai 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului În lumina evocării-George Enescu de Ulpiu Vlad, Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46 de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și Variaţiunile Enigma, op. 36 de Edward Elgar.

05
/05
/22

Peste 100 de tineri muzicieni din 32 de țări s-au înscris la a XVIII-a ediție a Concursului Internațional George Enescu la cele patru secțiuni dedicate: violoncel, vioară, pian și compoziție. Concurenții declarați eligibili prin respectarea condițiilor impuse de regulament vor participa la etapa online. Pentru prima oară în istoria Concursului, concurenții înscriși la vioară, violoncel și pian care vor trece de etapa online vor ajunge direct în Semifinală.