Nae Caranfil și Corneliu Porumboiu vin la NCRR!
https://www.ziarulmetropolis.ro/nae-caranfil-si-corneliu-porumboiu-vin-la-ncrrnae-caranfil-si-closer-to-the-moon-in-aceasta-seara-la-mtr/

Pe 4 şi 5 aprilie Nae Caranfil şi Corneliu Porumboiu vă dă întâlnire la NCRR din incinta Muzeului Naţional al Ţăranului Român. Vineri, 4 aprilie, de la 20:30, puteţi viziona Closer to the moon, în prezenţa autrului Nae Caranfil, iar sâmbătă, 5 aprilie, de la 20:00, la Al doilea joc, alături de Corneliu Porumboiu.

Un articol de Petre Ivan|4 aprilie 2014

Closer to the Moon este o coproducție internațională România – Italia– Polonia– Franța și are o distribuție hollywoodiana, în rolurile principale fiind nume deja bine cunoscute la noi: Mark Strong, Vera Farmiga și Harry Lloyd.

Scenariul filmului poartă semnătura lui Nae Caranfil și este inspirat din fapte reale petrecute în  Bucureștiul anului 1959 când un spectaculos jaf asupra unei furgonete a Băncii Naționale punea întreaga țară pe jar.

Regizorul Nae Caranfil propune propria sa dezlegare a misterului ce planează și azi asupra acestei povești adevărate, într-un film comic și tragic deopotrivă, realizat în limba engleză, cu o distribuție internațională de prestigiu.

Filmările s-au desfășurat în locații istorice din București, precum Casa Capșa, Parcul Carol, Casa Armatei, Casa Presei, cladirea IMOD, Centrul Vechi, dar și într-un decor de epocă special construit în suprafață de 2000 mp2.

Citiţi şi Closer to the Moon. Estetica după Nae

Sâmbătă, veţi putea participa la un alt Q&A special, după proiecția filmului Al doilea joc, ultimul titlu semnat de Corneliu Porumboiu.

Filmul  experiment al regizorului Corneliu Porumboiu va intra în cinematografe din 4 aprilie. Pelicula prezintă meciul de fotbal dintre echipele FC Dinamo şi FC Steaua din iarna anului 1988, partidă disputată pe o ninsoare abundentă şi arbitrată la centru de tatăl regizorului, pe-atunci arbitrul Adrian Porumboiu.

Nae Caranfil

Cei doi, tată şi fiu, revăd meciul 25 de ani mai târziu şi îl comentează din faţa televizorului. După vizionarea filmului, publicul poate discuta cu echipa filmului.

Foto cu Nae Caranfil ,  Closer to the Moon şi Al doilea joc – Cinemagia

06
/02
/17

Cineastul Damien Chazelle a fost recompensat cu marea distincție acordată la cea de-a 69-a ediție anuală a premiilor Sindicatului Regizorilor Americani - The Directors Guild of America (DGA Awards) pentru comedia muzicală romantică "La La Land". Premiul obținut de regizorul filmului "La La Land" consolidează poziția de favorită la Oscar a peliculei din distribuția căreia fac parte Ryan Gosling și Emma Stone.

03
/02
/17

Ajuns la a patra ediție, Festivalul Ceau, Cinema! din Timișoara lansează apelul la înscriere în secțiunea competițională internațională, dedicată filmelor de lungmetraj: ficțiune, documentar sau animație. Sunt vizate filme din 2016 sau 2017, din țările cu minorități tradiționale în regiunea Banatului. Selecționerul Competiției este criticul de film Ionuț Mareș.

03
/02
/17

Când pronunți ”Dan Puric”, audiența se grupează rapid în două tabere, sintetizabile cam așa: ”e deștept, le zice bine și e un munte de talent” sau ”lasă-mă, dom’ne, în pace..” (cel puțin). Pe mine, multe dintre spectacolele și vorbele lui m-au bucurat adânc, în același timp unele din (zic eu) marotele sale mi-au provocat un rid în plus. În mod clar, e un ”ne-oarecare”, totodată nescutit de ”cele ale omului”.  Îți place sau nu de el, e un fluviu în felul lui.

02
/02
/17

„Belgica”, filmul care are toate șansele să te teleporteze din sala de cinema direct în club pe ritmuri originale de Soulwax, va intra pe marile ecrane din România pe 17 februarie, distribuit de Transilvania Film.

02
/02
/17

CRONICĂ DE FILM. E dificil de scris despre un debut care se anunţa promiţător, dar care se dovedeşte dezamăgitor, aşa cum este „La drum cu tata”, de Anca Miruna Lăzărescu, o regizoare româncă stabilită în Germania, unde a absolvit Universitatea de Televiziune și Film din München.

31
/01
/17

 „Dictatorii sunt întotdeauna dezinformaţi. E rezultatul fricii pe care o sădesc. Cad în propria lor capcană: a terorii. De fapt, mi-e frică - mi-e frică să spun tot ce gândesc. Dacă acest carnet cade în mâna cuiva? La români, stomacul e mai important decât creierul. Chiar şi decât picioarele...", nota în jurnalul său regizorul Alexandru Tatos, pe 20 mai 1973. Într-o zi de 31 ianuarie (1990) Alexandru Tatos înceta din viaţă.

31
/01
/17

A vrut să se facă aviator și a devenit actor, pentru că așa cum spunea în ale sale memorii “cea mai frumoasă frumusețe este meseria pe care mi-am ales-o și căreia m-am dedicat vreme de 50 de ani. Privind în urmă pot spune că nu aş schimba nimic la viaţa mea. Am avut o viaţă bogată şi fericită. Am avut o imaginaţie suficient de bogată încât să pot să mă închipui în tot felul de situaţii sociale în care aş fi putut să trăiesc şi să-mi dau seama că nu m-ar fi satisfăcut niciuna”.

28
/01
/17

Trei regizori - Gabriel Achim, Ruxandra Ghiţescu şi Andreea Păduraru. Trei poveşti speciale. Trei scurtmetraje româneşti simpatice - "Carne de iepure", "Nina" şi "Bricostory", disponibile pe platforma gratuită Cinepub.

28
/01
/17

Peste 150 de persoane au vizionat, în avanpremieră, la Cinema City din AFI Palace Cotroceni, filmul „Fondatorul”. Acesta prezintă povestea reală a originalului antreprenor american Ray Kroc – un agent de vânzări care a transformat McDonald’s-ul într-un imperiu global şi un brand cunoscut de toată lumea.