Nana Mouskouri, emoție sinceră și trăire autentică
https://www.ziarulmetropolis.ro/nana-mouskouri-emotie-sincera-si-traire-autentica/

“Mulţumesc publicului extraordinar din România! Concertul de la Bucureşti, primul după o perioadă destul de lungă în care am fost nevoită să stau departe de scenă, mi-a adus multă bucurie în suflet. Voi continua turneul Happy Birthday Tour cu o energie specială, pentru care vă mulţumesc şi abia aştept să ne reîntâlnim.” – Nana Mouskouri

Un articol de Petre Ivan|7 martie 2016

Emoția, respectul și iubirea sinceră au fost elementele cheie ale spectacolului live susținut de Nana Mouskouri, care a avut loc la Sala Palatului pe 5 martie. Artista care a făcut istorie în muzică a susținut un concert sincer și emoționant, iar spectatorii au răspuns cu aceeași afecțiune.

Spectacolul susținut de Nana Mouskouri a marcat 10 ani de proiect Artă contra drog. Proiectul a fost initiat de Asociația Culturală de Teatru, Muzică și Nana MouskouriFilm “Dracula”, președinte domnul Stoian Anghel și Centrul Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului CIADO România, președinte domnul academician Constantin Bălăceanu Stolnici.

În cei 10 ani de existență, mesajul de conștientizare a pericolului reprezentat de droguri a ajuns prin acest proiect la milioane de oameni prin intermediul evenimentelor, mass media, conferințelor.

Nana Mouskouri, care este Ambasador al Bunăvoinței UNICEF, a primit pe 5 martie Diploma de Excelență pentru implicarea în lupta contra drogurilor, alăturându-se președinților de onoare CIADO, precum Julio Iglesias, Igor Bobrin, Natalia Bestemianova, David Bisbal, Joaquin Cortes.

Momentul a fost unul istoric, distincția fiind acordată de președintele CIADO, domnul academician Constantin Bălăceanu Stolnici. Cele două personalități uriașe din elita muzicii și a științei au creat un moment istoric pe scena Sălii Palatului, demonstrând că spiritul viu și emoția sinceră nu au vârstă.

Foto: Nana Mouskouri – Happy Birthday Tour

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu