”Natură moartă cu nepot obez”, la cea de-a 101 reprezentație
https://www.ziarulmetropolis.ro/natura-moarta-cu-nepot-obez-la-cea-de-a-101-reprezentatie/

Duminică, 15 ianuarie 2017, spectacolul” Natură moartă cu nepot obez” de la Teatrul Odeon aniversează 101 reprezentaţii. În cei aproape 5 ani de la premieră, piesa scrisă de Ion Sapdaru, regizată de Eugen Făt, în scenografia lui Constantin Ciubotariu, a fost prezentată în 17 turnee şi festivaluri.

Un articol de Petre Ivan|13 ianuarie 2017

Dorina Lazăr, Rodica Mandache, Pavel Bartoș, Oana Ştefănescu și Nicoleta Lefter au fost aplaudați și în Arad, Iași, Satu Mare, Tg Jiu, Timișoara, Tulcea, Focșani, Brașov, Odorheiu Secuiesc, Alba Iulia, Galați, Brăila, Oradea, Călărași, Buzău și Ruse (Bulgaria).

Povestea tristă dar şi comică a lui Grasu’ Contrabasu este rodul unor experienţe proprii dar şi a unor întâlniri cu oameni simpli, cu care am trăit şi mai trăiesc alături şi care nu au nimic interesant în ei: nu sunt eroi, nu au aptitudini excepţionale, aspiraţii intergalactice, nu duduie de înţelepciune, nu sunt sfinţi dar nici diavoli, au o singură calitate – sunt oameni. Şi iubesc. – Ion Sapdaru

În anul 2011, ”Natură moartă cu nepot obez” a primit Premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul Național de Comedie de la Galați.

Foto: Natură moartă cu nepot obez – Teatrul Odeon

 

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești