Nebun din dragoste – un spectacol cu Diana Cavallioti şi Mihai Călin
https://www.ziarulmetropolis.ro/nebun-din-dragoste-un-spectacol-cu-diana-cavallioti-si-mihai-calin/

Teatrul Naţional Bucureşti anunţă redeschiderea Sălii Atelier cu un nou spectacol, „Nebun din dragoste“, de Sam Shepard, în regia lui Claudiu Goga, a cărui premieră va avea loc duminică 3 noiembrie 2013, de la ora 20.00.

Un articol de Andrada Văsii|28 octombrie 2013

Teatrul Național București anunță redeschiderea Sălii Atelier cu un nou spectacol, Nebun din dragoste, de Sam Shepard, în regia lui Claudiu Goga, a cărui premieră va avea loc duminică 3 noiembrie 2013, de la ora 20.00.

Traducerea este semnată de Andrei Marinescu, iar coincidența face ca piesa să se fi jucat pentru prima dată în România tot pe această scenă, de la „Atelier”, atunci în limba engleză, în regia și interpretarea lui Adrian Pintea.

Piesa aparține unuia dintre cei mai cunoscuți dramaturgi contemporani, un artist revoltat și nonconformist, celebru nu numai în lumea teatrului, dar și în industria de film de la Hollywood, cu o activitate care s-a bucurat încă de la debut de un succes constant.

Numai ca dramaturg, de-a lungul a cinci decenii a scris peste 50 de piese. În regia lui Robert Altman i-a dat viață eroului său Eddie, din ecranizarea „Fool for love”, având-o ca parteneră pe Kim Basinger.

Un Nebun din dragoste iubeşte pe scena de la Sala Atelier

Nebun din dragoste este „o poveste despre iubiri vinovate și secrete tragice de familie, despre trecutul care se transformă într-un demon ce naște în protagoniști un puternic conflict interior care devine sursă a violenței și iraționalității pasiunilor și acțiunilor lor, spune regizorul actualei montări. Un spectacol provocator despre dragoste și demonii ei…”.

Nebun din dragoste

Mihai Călin şi Diana Cavallioti joacă în spectacolul „Nebun din dragoste“

O dramă bazată pe o suită de revelații amare, despre un cuplu imposibil și disperarea unor vieți al căror dramatism se potențează reciproc, în care îi veți reîntâlni pe Gavril Pătru, Mihai Călin, Ioan Andrei Ionescu și pentru prima dată într-un spectacol TNB, pe mai tânăra lor colegă, Diana Cavallioti. Decorurile au fost create de Ștefan Caragiu, costumele de Liliana Cenean, muzica de Valentin Luca.

Citiți și: Revizorul. Gogol a renăscut la TNB 

Prodigioasa carieră de dramaturg, scenarist, actor și regizor a lui Sam Shepard a fost răsplătită cu importante premii,  între care:  un Pulitzer, câteva premii Obie – două numai cu această piesă (în 1984), Medalia de Aur pentru Dramaturgie a Academiei Americane de Arte și Litere, multe altele.

Următoarea reprezentație va avea loc marți 5 noiembrie, de la ora 20.00.

Foto credit: Bogdan Spătaru, spectacolul Nebun din dragoste

 

 

28
/04
/15

Astăzi, de la ora 18.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr.38), la cea de-a doua întâlnire din seria „ArtIntro“, Maria Zărnescu, teatrolog și profesor, va prezenta spectacolul Omul pernă, în regia lui Florin Ion Grigoraș. Reprezentația va fi precedată de discuții cu publicul.

28
/04
/15

Prima sa experienţă cinematografică a venit după vârsta de 40 de ani. De atunci a fost distribuit de majoritatea regizorilor importanţi de film din România, interpretările sale impresionante aducându-i notorietate şi aprecierea publicului.

27
/04
/15

"Enescu şi Viena", o serie de evenimente dedicate compozitorului român, de la a cărui moarte se împlinesc 60 de ani în 2015, debutează pe 7 mai, în capitala Austriei, cu un concert care va conţine lucrări de George Enescu, Gustav Mahler şi Richard Strauss.

27
/04
/15

Cea de-a patra ediție a Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica s-a deschis oficial duminică, 26 aprilie, la Cinema Studio din București, în prezența a sute de invitați și spectatori. Gala a fost urmată de proiecția peliculei 13 Minutes/ Elser, un thriller despre una dintre tentativele eșuate de asasinare ale lui Adolf Hitler, fim care a avut premiera mondială la Festivalul de la Berlin.

27
/04
/15

Regizorul Mircea Daneliuc va fi celebrat anul acesta la Festivalul Internațional de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie), la 40 de ani de la debutul său cu lungmetrajul Cursa. O amplă retrospectivă îi va fi dedicată cineastului român, cuprinzând 12 filme, o expoziție cu afișele peliculelor sale, fotografii de la filmare și alte documente inedite aduse pentru prima dată în fața publicului.

27
/04
/15

În anul în care aniversăm 155 ani de la nașterea scriitorului A. P. Cehov, Casa de producție TVR propune publicului spectator ecranizarea uneia dintre cele mai cunoscute nuvele ale sale - „Salonul nr. 6”. Dramatizarea, realizată de Vitalie Lupașcu, are în distribuție actori de prim rang ai teatrului și filmului românesc – Dan Aștilean, Răzvan Vasilescu, Mihai Dinvale, Constantin Dinulescu.

26
/04
/15

Specialist în decriptarea construcţiilor imaginare, istoricul Lucian Boia este invitatul lui Cătălin Ştefănescu într-o ediţie eveniment Garantat 100%, ce poate fi văzută duminică, 26 aprilie, fix la miezul nopţii, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+. Ştefănescu şi Boia vor aborda un subiect cu totul special: Jules Verne.

26
/04
/15

Joi, 7 mai 2015, de la ora 20.00, la Sala „George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Corul Regal, format din tineri muzicieni, studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, va susţine un concert de gală intitulat „Nihil Sine Deo”, un omagiu adus celei mai longevive Zile Naţionale din istoria României.

25
/04
/15

CRONICĂ DE FILM Aflat sub interdicția de a realiza filme, de a vorbi cu media străine și de a părăsi Iranul, Jafar Panahi sfidează de câțiva ani prima măsură împotriva sa și continuă să regizeze - clandestin și independent. Cu cel mai recent film, „Taxi”, a câștigat Ursul de Aur.

24
/04
/15

Corul de Copii Radio, un ambasador artistic al României peste hotare, invitat frecvent la festivaluri internaţionale şi implicat în diferite proiecte culturale în ţară şi în străinătate, împlineşte în acest an 70 de ani de existenţă.

24
/04
/15

În 27 aprilie se împlinesc 100 ani de la dispariția compozitorului Aleksandr Skriabin: nu mă iluzionez crezând că sunt prea mulți cei care au auzit vreodată de Aleksandr Skriabin, deși el este unul dintre cei mai importanți și interesanți compozitori care au trăit la granița secolelor al XIX-lea și XX.