Neil LaBute, Workshop la Festivalul de Teatru de la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/neil-labute-workshop-la-festivalul-de-teatru-de-la-sibiu/

Neil LaBute, unul dintre cei mai talentaţi şi controversaţi dramaturgi şi regizori americani, va susţine un atelier de lucru pentru 8 dramaturgi şi 8 actori, în perioada 12-15 iunie, în cadrul celei de-a XXI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Un articol de Petre Ivan|13 mai 2014

Participarea la atelierul susţinut de Neil LaBute este deschisă tuturor dramaturgilor/scenariştilor şi actorilor profesionişti.

„DE CE NU O FACEM ÎN DRUM?/ WHY DON’T WE DO IT IN THE ROAD?” este un atelier de lucru intensiv, derulat pe parcursul a patru zile, în care scriitorii vor face echipe cu actori pentru a crea un material teatral unic şi nou care va fi prezentat de către participanţi în a patra zi a atelierului.

Atelierul de la Sibiu examinează relaţia scriitor/actor prin practică şi spectacol pornind de la muzica trupei Beatles.Neil LaBute

Se vor forma opt echipe creative. Scriitorii și actorii vor colabora la crearea unor monologuri individuale, prin sesiuni de discuţii, repetiţii, rescriere, stabilire a detaliilor, şi în cele din urmă la interpretarea lor.

Munca întregii echipe va fi prezentată publicului într-un spectacol finit (urmat de o sesiune de întrebări şi răspunsuri), la ultima întâlnire. Muzica trupei the Beatles va fi utilizată pentru că este pur şi simplu distractiv de ascultat (dar şi pentru că sunt un bun exemplu a unei colaborări de succes între părţi foarte diferite).

Dacă eşti dramaturg/scenarist: poţi să trimiţi un scurt C.V. cu proiecte anterioare şi un fragment de 8-10 pagini dintr-un text dramatic în lucru (preferabil monolog).

Dacă eşti actor: poţi să trimiţi un scurt C.V. cu spectacole în care ai jucat, o fotografie şi un video-link la un proiect de teatru/film la care ai participat.

Participanţii trebuie de asemenea să aibă cunoştinţe de limba engleză. Aplicaţiile se trimit până la data de 25 mai 2014, pe adresa de e-mail: [email protected], iar anunțarea participanților se va face pe data de 27 mai 2014.

Foto cu Neil LaBute – facebook

20
/09
/23

Galeria neconvențională Celula de Artă găzduiește în perioada următoare două vernisaje – Happiness is simple, al artistei Antonia Ionescu, pe 20 septembrie, la Palatul Bragadiru și instalația colectivă și imersivă Share, Tag or Dye Again, pe 23 septembrie, în Celula de Artă din B-dul Carol nr. 53 și Casa Carol 53 și propune vizitatorilor un concept nou de eveniment gândit în parteneriat cu galeria Săfițicuminți – LEAF (Limited Edition Art Fair), care se va desfășura între 22 – 24 septembrie la Kraft Market (str. Matei Millo nr. 8 – 10).

20
/09
/23

În luna octombrie începe ,,Străzile de film”, proiectul care te îndeamnă să redescoperi magia Bucureștiului prin cinematografie. O incursiune într-o lume a filmului și a arhitecturii orașului pe care îl numim acasă.  

20
/09
/23

Bucharest International Film Festival (BIFF) 2023, aflat în plină desfășurare, se bucură de un real succes, majoritatea filmelor sunt sold out iar personalitățile internaționale invitate sunt asaltate cu întrebări de publicul bucureștean.

20
/09
/23

O nouă producţie creart/Teatrelli, de tip spectacol-laborator, are premiera pe 22, 23 şi 24 septembrie, în Capitală şi aduce publicului un mix creativ care reunește eforturile a patru teatre din România, precum şi vocile unora dintre cei mai apreciați creatori ai tinerei generații: regizorul Andrei Măjeri, dramaturga Alexandra Felseghi, compozitorul Adrian Piciorea și fashion designer-ul Lucian Broscățean. După premiera din Bucureşti, spectacolul urmează să se joace şi în teatrele co-producătoare, respectiv la Cluj-Napoca, Oradea şi Botoşani.

19
/09
/23

Premiera de gală a filmului documentar Playback va avea loc pe 19 octombrie la Cinemateca Eforie din București. Înainte de această dată filmul va putea fi vizionat pe marele ecran în cadrul unor avanpremiere și evenimente speciale organizate la București, Oradea, Timișoara, Sibiu și Cluj-Napoca.