Neil LaBute, Workshop la Festivalul de Teatru de la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/neil-labute-workshop-la-festivalul-de-teatru-de-la-sibiu/

Neil LaBute, unul dintre cei mai talentaţi şi controversaţi dramaturgi şi regizori americani, va susţine un atelier de lucru pentru 8 dramaturgi şi 8 actori, în perioada 12-15 iunie, în cadrul celei de-a XXI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Un articol de Petre Ivan|13 mai 2014

Participarea la atelierul susţinut de Neil LaBute este deschisă tuturor dramaturgilor/scenariştilor şi actorilor profesionişti.

„DE CE NU O FACEM ÎN DRUM?/ WHY DON’T WE DO IT IN THE ROAD?” este un atelier de lucru intensiv, derulat pe parcursul a patru zile, în care scriitorii vor face echipe cu actori pentru a crea un material teatral unic şi nou care va fi prezentat de către participanţi în a patra zi a atelierului.

Atelierul de la Sibiu examinează relaţia scriitor/actor prin practică şi spectacol pornind de la muzica trupei Beatles.Neil LaBute

Se vor forma opt echipe creative. Scriitorii și actorii vor colabora la crearea unor monologuri individuale, prin sesiuni de discuţii, repetiţii, rescriere, stabilire a detaliilor, şi în cele din urmă la interpretarea lor.

Munca întregii echipe va fi prezentată publicului într-un spectacol finit (urmat de o sesiune de întrebări şi răspunsuri), la ultima întâlnire. Muzica trupei the Beatles va fi utilizată pentru că este pur şi simplu distractiv de ascultat (dar şi pentru că sunt un bun exemplu a unei colaborări de succes între părţi foarte diferite).

Dacă eşti dramaturg/scenarist: poţi să trimiţi un scurt C.V. cu proiecte anterioare şi un fragment de 8-10 pagini dintr-un text dramatic în lucru (preferabil monolog).

Dacă eşti actor: poţi să trimiţi un scurt C.V. cu spectacole în care ai jucat, o fotografie şi un video-link la un proiect de teatru/film la care ai participat.

Participanţii trebuie de asemenea să aibă cunoştinţe de limba engleză. Aplicaţiile se trimit până la data de 25 mai 2014, pe adresa de e-mail: [email protected], iar anunțarea participanților se va face pe data de 27 mai 2014.

Foto cu Neil LaBute – facebook

12
/09
/17

Editura Nemira continuă Serile Nautilus – evenimente lunare dedicate iubitorilor de science fiction & fantasy – cu scriitorul Ted Chiang, invitat prin skype la o discuţie cu Ana Nicolau, luni, 18 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas din Cişmigiu. Publicată în colecția Nautilus, Povestea vieții tale a fost cea mai bine vândută carte la Bookfest 2017.

12
/09
/17

Într-o zi de 12 septembrie se stingeau din viaţă Johnny Cash (2003) , unul dintre cei mai influenţi artişti ai secolului trecut, şi actorul american Anthony Perkins (1992). Tot într-o zi de 12 septembrie, se năşteau scriitorii Ion Agârbiceanu si Stanislav Lem, actorul și șansonetistul francez Maurice Chevalier si actrita americană Linda Gray.

11
/09
/17

Bucharest International Dance Film Festival 2017 și-a desemnat, duminică seară, câștigătorii, la finalul a patru zile de proiecții, performance-uri și întâlniri. În competiția internațională, cel mai bun film a fost desemnat ”The Line” - regia Adrien Ouaki și Nathan Cahen, coregrafia Adrien Ouaki. Scurtmetrajul a fost premiat ”pentru complexitatea expunerii cinematografice, dublată de un limbaj de mișcare puternic care susține ideea filmului”.

10
/09
/17

În 13 septembrie la Timișoara și în 19 octombrie la București vor avea loc prezentările instalației performative #dansliteratura, deschise publicului pentru o întâlnire specială cu dansul contemporan și poezia și 8 artiști din București, Timișoara și Brașov.

09
/09
/17

Din 13 septembrie, festivalul Pelicula va umple din nou orașul de culoare și de filme pline de emoție. Unele în avanpremieră extraordinară, altele cu un traseu mult prea scurt în sălile noastre de cinematograf, cele mai multe probabil singura dată pe ecranele unui cinematograf din România.

09
/09
/17

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt.

08
/09
/17

Artistul belgian Wim Vandekeybus va prezenta, alături de compania sa, Ultima Vez, miercuri, 27 septembrie, de la ora 20:00, la Sala Studio a Teatrului Național “I.L. Caragiale” Bucureşti, spectacolul “In Spite of Wishing and Wanting (Revival 2016)”, un eveniment ce readuce în atenția publicului român vocabularul inconfundabil al celebrului creator flamand, prezent în cadrul eXplore festival și în edițiile din 2010 cu Monkey Sandwich (Teatrul Odeon) și 2012 cu booting Looting (WASP-Working Art Space and Production).

08
/09
/17

CRONICĂ DE FILM Câştigător la începutul anului la Festivalul de la Rotterdam şi inclus în competiţia Festivalului Anonimul de la Sfântu Gheorghe, "Sexy Durga", al treilea lungmetraj al regizorului indian Sanal Kumar Sasidharan, este unul din cele mai destabilizatoare filme din 2017. Ambiţios, fascinant, perturbator.

07
/09
/17

După succesul multipremiatului spectacol „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii” de Mark Haddon, tânărul regizor Bobi Pricop revine la TNB, Sala Pictură lansând în premieră națională piesa UFO a unuia dintre cei mai talentați și jucați dramaturgi tineri ruși, Ivan Vîrîpaev, în traducerea Mașei Dinescu, avându-i în distribuție pe Ada Galeș, Istvan Teglaș, Ciprian Nicula, Mihai Călin, Raluca Aprodu, Medeea Marinescu, Ion Caramitru.