Nekrotitanium, o piesă marca „Planeta Moldova“, la Underlcoud 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/nekrotitanium-o-piesa-marca-planeta-moldova-la-underlcoud-2015/

Astăzi, 24 august, se joacă în cadrul festivalului de teatru independent (de orice) – Undercloud primul spectacol din secţiunea „Focus Moldova“ – „Nekrotitanium“, în regia Luminiţei Țîcu. În zilele următoare, sunt programate celelalte două spectacole din Focus Moldova: „Sex & Perestroika“

Un articol de Petre Ivan|24 august 2015

Bazat pe romanul cu același titlu, scris de Mitoș Micleușanu și Florin Braghiș, „Nekrotitanium“ este o combinație perfectă între violență, sarcasm, prostie, moldovenism, răutate și alte caracteristici ale mioriticilor.

„Nekrotitanium“, o piesă marca „Planeta Moldova“

Scenariu de Luminița Țîcu după romanul cu același nume de Mitoș Micleușanu și Florin Braghiș

Interpretare: Alexandru Pleșca

Regie: Luminiţa Ţîcu

Scenografie: Adrian Suruceanu

Design grafic: Dragoș Popa

Actorul Alexandru Pleșca a fost nominalizat, în 2013, de către juriul UNITEM de la Chișinău, pentru acest rol, pentru cel mai bun actor al anului.

Spectacolul va fi programat pe scena Sălii Horia Bernea pe data de 24 august 2015, de la ora 20:00.

În zilele următoare, sunt programate celelalte două spectacole din Focus Moldova: „Sex & Perestroika“, în regia Luminiței Țîcu, marți, 25 august, de la ora 20:00, și „BASH/Piesele zilelor din urmă“, în regia lui Mihai Fusu, miercuri, 26 august, de la ora 20:00.

Sex & Perestroika“ este realizat după romanul cu același titlu de Constantin Cheianu și balansează  între  document  şi  ficţional,  între  vuietul  surd  al  unui  afară nediferenţiat, pe care îl cercetează cu ochiul rece al observatorului, şi starea de surescitare a  individului  dependent  de  meandrele  vieţii  sale  intime,  între  perestroika şi sex.

„Sex & Perestroika“

Scenariu: Mihai Fusu și Luminița Țîcu după romanul cu același nume de Constantin Cheianu

Interpretare: Mihai Fusu

Regie: Luminița Tîcu

Video și sunet: Ian Onică

Design grafic: Dragoș Popa

Spectacol nerecomandat tinerilor sub 16 ani.

Spectacolul va fi programat pe scena Sălii Horia Bernea pe data de 25 august 2015, de la ora 20:00.

BASH/Piesele zilelor  din  urmă“ este  o colecție  de trei  piese  –  „Ifigenia în Orem“, „O haită de sfinți“ și „Medeea redux“ –  trei confesiuni, care fac să te solidarizezi și, în același  timp,  să  urăști  personajele, fiecare dintre  ele  explorând complexitatea răului din viața de zi cu zi.

„BASH/Piesele zilelor din urmă“, de Neil LaBute

Traducere: Vlad Massaci și Mihaela Sîrbu

„BASH/Piesele zilelor din urmă“  de Neil LaBute

„BASH/Piesele zilelor din urmă“
de Neil LaBute

O colecție de trei piese – „Ifigenia în Orem“, „O haită de sfinți“ și „Medeea redux“ – fiecare dintre ele explorând complexitatea răului din viața de zi cu zi. Prima și ultima piesă sunt inspirate din mitologia antică greacă, în special din Euripide.

Personaje:

„Ifigenia în Orem“: Tânărul – Ghenadie Gîlcă

„O haită de sfinți“: Sue – Diana Decuseară-Onica; John – Alexandru Pleșca

„Medeea redux“: Femeia – Olesea Sveclă

Regie: Mihai Fusu

Video: Silvia Mârzenco

Design graphic: Dragoș Popa

Spectacolul va fi programat pe scena Clubului Țăranului pe data de 26 august 2015, de la ora 20:00.

Începând de anul acesta, fiecare ediție a festivalului internațional de teatru Undercloud va fi dedicată perimetrului teatral dintr-o singură/unică țară, prezentă în festival cu mai multe producții artistice. Ediția 2015 este dedicată Republicii Moldova.

Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul bilete.ro sau de la InfoPoint-ul Undercloud, din cadrul Muzeului Național al Țăranului Român. Prețul unui bilet este de 35 RON.

Foto: Nekrotitanium,  Underlcoud 2015 – Ian Onică, undercloud.ro

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.