Nepoata lui Elvis Presley – rol principal în “Under The Silver Lake”, de vineri pe marile ecrane din România
https://www.ziarulmetropolis.ro/nepoata-lui-elvis-presley-rol-principal-in-under-the-silver-lake-de-vineri-pe-marile-ecrane-din-romania/

“Under The Silver Lake” / “Sub lacul de argint”, neo-noir-ul ce îi are în rolurile principale pe Andrew Garfield (“Spider-Man”) şi Riley Keough (“Mad Max: Fury Road”), nepoata lui Elvis Presley, va rula în cinematografele din Bucureşti şi alte opt oraşe din România din 26 aprilie.

Un articol de Petre Ivan|25 aprilie 2019

Prezentat în competiția oficială a Festivalului de la Cannes 2018 și distribuit în România de Independența Film, “Under The Silver Lake”, cel de-al treilea lungmetraj al regizorului David Robert Mitchell (“It Follows” și “The Myth of the American Sleepover”), ne spune povestea unui tânăr obsedat de cultura pop, care investighează dispariția misterioasă a vecinei sale.

În rolurile principale îi veți putea descoperi pe Andrew Garfield (Sam), cunoscut publicului ca Spider Man, și pe Riley Keough (Sarah), fiica Lisei Marie Presley, care în ultimii ani s-a remarcat prin rolurile din “The House That Jack Built” (Lars von Trier) și “American Honey” (Andrea Arnold).

“Un film hipnotizant, amețitor și delirant” – Joshua Rothkopf, Time Out.

Sam (Andrew Garfield), un tânăr șomer din Los Angeles, a cărui mașină a fost confiscată și este pe punctul de a fi evacuat din apartamentul său, își petrece timpul căutând mesaje ascunse în benzi desenate, versuri sau cutii de cereale. Atunci când Sarah (Riley Keough), atrăgătoarea sa vecină, dispare peste noapte, Sam se aruncă într-un labirint de conspirații cu miliardari, celebrități, criminali în serie care ucid câini și o rețea de tinere prostituate, îmbrăcate ca Betty Grable, Lauren Bacall și Marilyn Monroe în “Cum să te căsătorești cu un milionar”.

Plin de trimiteri cinematografice și, în general, din cultura pop, “Under The Silver Lake” este considerată una dintre producțiile care va deveni, cu siguranță, un film de referință și care a fost numit de prestigioasa publicație americană Variety drept un “omagiu adus lui David Lynch”.

Distribuit în România de Independența Film, “Under The Silver Lake” va rula din 26 aprilie în București (Cinema City AFI Cotroceni, Cinema Elvire Popesco, Cinema Europa, Cinema Muzeul Țăranului, Cinemateca Union, Grand Cinema and More Băneasa și Hollywood Multiplex), Arad (Cinema Arta), Brașov (Cinema One), Botoșani (Cinema Unirea), Craiova (Cinema Modern), Cluj (Cinema Victoria), Pitești (Cinema Trivale și Cinema Sebastian Papaiani), Timișoara (Cinema City) și Tîrgu Mureș (Cinema Arta).

Foto: Under The Silver Lake – facebook

 

 

 

 

30
/06
/20

Drama suedeză „Beartown/Scandalul” va avea premiera în toate teritoriile HBO Europe, în această toamnă. Serialul, bazat pe romanul bestseller al lui Fredrik Backman, este regizat de Peter Grönlund și îi are în rolurile principale pe Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Benthe și Oliver Dufaker.

29
/06
/20

Cele mai noi filme distribuite pe ecranele din România de către Independența Film se văd la TIFF (31 iulie - 9 august, Cluj), în timp ce contul de Vimeo al casei de distribuție primește titluri de referință, producții prezentate și premiate la Cannes.

25
/06
/20

”Grilele, genurile, toate categoriile fixate sunt inamicii criticului” şi ”Libertatea criticului este de a nu se supune ierarhiilor gata făcute”. Sunt doar două dintre numeroasele idei stimulante despre critica de film dintr-un dosar din revista franceză „Cahiers du cinéma” pe aprilie, în ultimul număr înainte de schimbarea echipei editoriale.

21
/06
/20

CRONICĂ DE FILM Realizat în Franţa şi cu o distribuţie formată din Catherine Deneuve, Juliete Binoche şi Ethan Hawke, „La vérité”/”The Truth” (2019) nu este printre cele mai reuşite titluri ale regizorului japonez Hirokazu Koreeda. Un film lejer, dar tonic.

19
/06
/20

Până pe 21 iunie, inclusiv, pot fi văzute gratuit scurtmetraje realizate de regizori români în timpul autoizolării impuse de pandemie, alături de o selecție de filme scurte din 21 de țăre europene, curatoriată de Andrei Tănăsescu, directorul artistic al acestei ediţii.

17
/06
/20

Fascinanta Italie, aflată în vizorul lumii, într-un an cu totul neobișnuit, este în centrul atenției și la Festivalul Internațional de Film Transilvania, de data aceasta, pentru cinema-ul ei seducător.

16
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Nu știu să existe vreo carte în limba română despre Alain Delon, nici măcar în traducere. Dar pentru că accesul la volume în limbi străine e mai ușor decât oricând, recomand două splendide albume în franceză – „L'encyclopédie Alain Delon” (2016) și „Alain Delon. Film par film” (2019).

12
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Cea mai nou apariţie în colecţia de cărţi de film a Editurii Noi Media Print, volumul „Noul cinema, două decenii şi ceva”, de Marian Sorin Rădulescu, adună o serie de texte ale criticului timişorean – de la eseuri mai elaborate, la simple note – despre câteva din filmele regizorilor reprezentativi ai cinematografiei române post-2000.

11
/06
/20

Cele mai bune documentare de mediu din ultimul an, alături de producții recente care s-au remarcat prin povești nebănuite, vor putea fi vizionate online, gratuit, în cadrul celei de-a 9-a ediții Pelicam - Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni, între 10-19 iulie.