Nevestele vesele din Windsor, ultimul spectacol al lui Alexandru Tocilescu, luni, la TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/nevestele-vesele-din-windsor-luni-la-tvr-2/

Luni, 6 ianuarie, de la ora 19.00, la TVR 2 şi online pe TVRplus.ro, telespectatorii pot urmări piesa „Nevestele vesele din Windsor” de William Shakespeare, un spectacol al Teatrului Metropolis, pus în scenă pe platourile TVR, în regia Luminiţei Iordănescu.

Un articol de Petre Ivan|5 ianuarie 2014

Luni, 6 ianuarie, de la ora 19.00, la TVR 2 și online pe TVRplus.ro, telespectatorii pot urmări „Nevestele vesele din Windsor” de William Shakespeare, un spectacol al Teatrului Metropolis, pus în scenă pe platourile TVR, în regia Luminiței Iordănescu. Ecranizarea urmează viziunea regizorală a regretatului Alexandru Tocilescu. Acesta a fost ultimul spectacol pe care l-a montat.

Prima piesă de teatru pe care Televiziunea Română a programat-o pentru acest an este și un prilej de comemorare a dramaturgului William Shakespeare, în 2014 împlinindu-se 450 de ani de la nașterea celui mai mare scriitor englez al tuturor timpurilor.

Producția se bucură de o distribuție impresionantă: Lucian Iancu (în rolul Sir John Falstaff), George Ivașcu (Ford), Adriana Trandafir (doamna Quickly), Ion Grosu (Page), Crina Mureșan (doamna Ford), Mariana Dănescu (doamna Page), Mihai Niță (Simple),

Nevestele vesele din Windsor

Victor Apetrei/Mihai Stănescu (Fenton), Marcel Lovin (Bardolph), Gelu Nițu (Shallow), Eduard Haris (Slender), Adi Ciobanu (Doctor Caius), Șerban Celea (Evans), Dan Cogălniceanu (Hangiul),

Ionuț Ciocea/Andrei Bratu (Pistol), Darius Daradici (Nym), Dan Rădulescu (Robin), Loredana Cavasdan/Ștefania Dumitru/Raluca Botez (Anne Page), Eduard Cârlan (Rugby).

Nevestele vesele din Windsor

Ecranizarea TVR  a piesei Nevestele vesele din Windsor urmează viziunea regizorală a regretatului Alexandru Tocilescu

în timp ce muzica originală a lui Nicu Alifantis și universul replicilor shakespeariene aduc mai aproape de publicul telespectator o comedie muzicală de excepție.

Decorul piesei poartă semnătura lui Francois Pamfil, costumele sunt semnate de Corina Grămoșteanu, iar coregrafia îi aparține Feliciei Dalu. Director de imagine: Bogdan Marincov.

Foto: Nevestele vesele din Windsor – TVR

28
/02
/24

Asociația Tangent, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Casa Kerim și LiterNet, a lansat miercuri, 21 februarie, un open call pentru actori și actrițe din București, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, pentru formarea distribuției spectacolului EMAUS, după romanul omonim al scriitorului italian Alessandro Baricco.

15
/01
/24

Teatrul Maghiar de Stat Cluj își ia cu tristețe rămas bun de la actorul András Csíky, laureat al premiilor Kossuth și Jászai Mari, distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate, care s-a stins din viață în data de 13 ianuarie 2024, la vârsta de 94 de ani

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

27
/07
/23

Corina Chiriac, una dintre legendele muzicii românești, va urca în septembrie pe scena celui mai important eveniment din industria muzicală - Mastering The Music Business. Aceasta va sta de vorbă cu Dan Fințescu, unul dintre organizatorii MMB și moderatorul principal al evenimentului, cu care va povesti despre cei 50 de ani de carieră, despre momentele definitorii, despre decizii, inspirație și dificultăți, despre succes și lumea artistică a anilor trecuți.

28
/11
/21

Arta autentică începe dincolo de convenții și dincolo de granițe. Dincolo de teze, ipoteze și antiteze, ea se întrezărește uneori limpede, alteori vag, ca printr-una dintre multele ferestre de la privești, în decursul unei vieții, lumea din jur.

13
/09
/21

„OrfEU şi EUridice”, spectacol din proiectul Trei Apropouri pe Bulevard, creat de Obor Productions şi finanţat de ARCUB în cadrul Programului Bucureşti – Oraş deschis 2021, vă așteaptă joi, 16 septembrie, de la ora 18.00, la Sala George Constantin a Teatrului Nottara.

25
/11
/17

Țin minte exact ziua în care mi-am dat seama că nu am văzut-o niciodată pe Stela Popescu. M-a surprins foarte tare această constatare, fiindcă trăiam convins că o știu dintotdeauna. Poți cunoaște un om pe care nu l-ai văzut niciodată?

18
/04
/17

Reuniunea generală de primăvară a Rețelei internaționale pentru arte performative contemporane (IETM) la București se desfășoară între 20 și 23 aprilie 2017.

14
/10
/16

Premiul Nobel pentru Literatură ar trebui să deschidă o discuție îndelung ocolită: are literatura granițe - de ce ar avea? Judecând după furia cu care românii au și de această dată păreri, ai spune că trăim în mijlocul celui mai citit popor european. Să ne relaxăm: nu e chiar așa, ba chiar dimpotrivă.

02
/03
/16

“Eu am rimat întotdeauna cu Teatrul «L.S. Bulandra» din Bucureşti”, îi plăcea Rodicăi Tapalagă să spună adesea. A fost Zoe din “O scrisoare pierdută”, Didina Mazu din “D’ale Carnavalului”, Sophie din “Dimineaţa pierdută”, Elena Andreevna din “Unchiul Vanea”. Este actriţa care se simțea feminină, iubită, frumoasă, puternică, atunci când era pe scenă.

23
/04
/15

TV5MONDE difuzează, în această seară, de la ora 19.30, un interviu în exclusivitate acordat de Brigitte Bardot. Este prima apariție televizată din ultimii 12 ani a acestei controversate actriţe – “icoană absolută”, un interviu „fără tabuuri și concesii”, cum anunţă realizatorii francezi.