NEW DRAMA. Concurs de dramaturgie pentru adolescenți. Ediția a IV-a
https://www.ziarulmetropolis.ro/new-drama-concurs-de-dramaturgie-pentru-adolescenti-editia-a-iv-a/

Primăria Capitalei prin Teatrul Excelsior organizează, în perioada ianuarie – iunie 2018, cea de-a patra ediţie a Concursului de Dramaturgie NEW DRAMA, dedicat adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani.

Un articol de Petre Ivan|17 ianuarie 2018

NEW DRAMA se adresează tuturor tinerilor pasionați de teatru și îi încurajează să își dezvolte imaginația prin însușirea tehnicilor de scriere dramatică.

Adolescenții sunt, așadar, invitați să scrie o piesă într-un act și să o trimită online pe adresa teatrului ([email protected]), împreună cu o scrisoare de motivație prin care să explice de ce își doresc să participe la acest concurs.

Textele înscrise vor fi jurizate de profesioniști din domeniul teatrului (dramaturgi, regizori, critici de teatru). În urma selecției, șase dintre piese vor ajunge în faza finală a proiectului, iar textul câștigător va fi transformat într-un spectacol care va fi montat în stagiunea curentă și care va intra apoi în repertoriul Teatrului EXCELSIOR.
 
ETAPELE DE DESFĂȘURARE A CONCURSULUI NEW DRAMA:
 
a. Înscrierea pieselor într-un act la concurs (până pe data de 10 martie) și desemnarea celor șase titluri finaliste (26 martie).
b. Un atelier de scriere dramatică pentru cei șase finaliști, susținut la Teatrul EXCELSIOR de un dramaturg reputat (19-22 aprilie).
c. Spectacole lectură pe baza celor șase texte finaliste, cu regizori și actori profesioniști, în urma cărora juriul va desemna piesa câștigătoare (9 iunie).
d. Textul câștigător devine spectacol, montat la Teatrul EXCELSIOR în stagiunea 2018-2019.
Foto: NEW DRAMA. Concurs de dramaturgie  – facebook
29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?