Nicolae Manolescu, Ambasadorul României la UNESCO, nu-şi poate justifica veniturile
https://www.ziarulmetropolis.ro/nicolae-manolescu-ambasadorul-romaniei-la-unesco-nu-si-poate-justifica-veniturile/

ANI a constatat că ambasadorul României la UNESCO, Nicolae Manolescu Apolzan, nu poate justifica aproximativ 78.000 de euro şi a sesizat Comisia de specialitate de la Curtea de Apel Bucureşti să facă un control privind averea acestuia.

Un articol de Petre Ivan|10 iulie 2014

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), în anul 2009, Nicolae Manolescu Apolzan a realizat venituri salariale în cuantum de 664.492,62 de lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 991.389 de lei, rezultând o diferenţă nejustificată de 326.896,38 lei (aproximativ 78.000 de euro), informează Mediafax.

Astfel, ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti să facă un control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Nicolae Manolescu Apolzan în perioada exercitării funcţiei publice.

Nicolae Manolescu Apolzan este ambasador, delegat permanent al României de pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură Paris, începând din 20 noiembrie 2006.Unesco

ANI a precizat că Nicolae Manolescu Apolzan a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare şi elementele identificate, iar acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Manolescu: Nu ştiu nimic

„Nu ştiu nimic. A existat un dosar acum cinci ani la ANI şi a fost închis. Din câte mi-a comunicat ANI în urmă cu aproximativ un an, dosarul respectiv a fost închis. De unde a apărut acum asta nu ştiu”, a declarat  Nicolae Manolescu.

Manolescu a mai spus că în respectivul dosar al ANI nu era vorba despre faptul că el nu ar putea justifica o sumă de aproximativ 78.000 de euro.

„Oricum sumele pe care le cheltuisem, le-am declarat. Aş vrea eu să am 78.000 de euro de cheltuială”, a mai spus Nicolae Manolescu.

Întrebat dacă va contesta raportul de evaluare al ANI, Nicolae Manolescu a spus: „Dacă mi se va comunica ceva oficial, o să contest”.

Foto cu  Nicolae Manolescu şi UNESCO – facebook, wikipedia

19
/01
/24

Acum un an, George Banu mai avea de trăit doar două zile. A murit pe 21 ianuarie 2023, la Paris, iar dispariția lui a însemnat sfârșitul unei lumi. O lume nu așa „perfectă” cum se dorește cea pe care o trăim, dar o lume frumoasă, în care se respira la alte înălțimi.

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.

19
/01
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

19
/01
/24

Teatrul Bulandra prezintă sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Toma Caragiu, premiera spectacolului Oedip de Robert Icke, după Sofocle, traducere Irina Velcescu, în regia lui Andrei Șerban, regizor asociat Dana Dima și scenografia Carmencita Brojboiu.

18
/01
/24

Teatrul azi lasă în urmă anul 2023 cu numărul dublu 11-12, care are în centrul atenţiei cea de-a 33-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru – FNT2023. Eveniment de amploare, ce a pus viaţa teatrală românească într-o lumină nouă sub tema „Laboratoarele sensibilului”, a reprezentat subiectul la care au fost invitați să reflecteze specialiști și jurnaliști din domeniu.

18
/01
/24

CRONICĂ DE FILM Bizară, dar şi simptomatică decizia realizatorilor filmului "Klaus & Barroso" de a semna cu "regie colectivă", nenumită. Asta ar putea sugera că toţi cei trei scenarişti - Adrian Nicolae, Cosmin "Micutzu" Nedelcu şi Bogdan Theodor Olteanu -, dintre care primii doi sunt şi actori în roluri centrale, s-au ocupat de regie.