„Noaptea Muzeelor” va avea loc și în 2020
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-muzeelor-va-avea-loc-si-in-2020/

Anul acesta, „Noaptea Muzeelor” se va desfăşura pe 14 noiembrie, după ce mai multe instituţii au răspuns propunerii de a organiza acest eveniment, cu respectarea măsurilor anti COVID-19, a anunţat Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, potrivit Agerpres.

Un articol de Liliana Matei|24 august 2020

„Ţinem Noaptea Muzeelor! Mai multe muzee din ţară au dat curs propunerii Reţelei Naţionale a Muzeelor din România de a organiza Noaptea Muzeelor 2020 în data de 14 noiembrie, una stabilită de către organizatorul european al evenimentului”, a informat RNMR, într-o postare pe Facebook.

Dacă doresc să participe, alături de muzee, la acest eveniment de amploare, cu manifestări speciale, organizațiile culturale pot solicita fișa de înscriere la adresa: [email protected].

Fiecare muzeu sau organizaţie culturală va avea obligația de a  respecta măsurile anti COVID-19 impuse de ministerele Culturii şi al Sănătăţii. Acestea vor fi publicate pe website-ul www.noapteamuzeelor.org, în a doua parte a lunii octombrie.

Orice modificare în calendarul evenimentului sau decizie de amânare a ediţiei din 2020 vor fi aduse la cunoștința publicului pe canalele oficiale de comunicare.

Iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, evenimentul este organizat în ţara noastră de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România și s-a bucurat de un real succes în fiecare an.

La ediția a XV-a, care s-a desfășurat în 2019, zeci de mii de participanți au fost prezenți la manifestările organizate de muzee din București, precum și de spații de cultură publice și private. Programul a inclus numeroase expoziții, proiecții de film, spectacole de teatru, concerte și experimente artistice.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.