Nominalizările pentru premiile Academiei de Film Europene
https://www.ziarulmetropolis.ro/nominalizarile-pentru-premiile-academiei-de-film-europene/

Gala de decernare a premiilor Academiei de Film Europene va avea loc pe 1 decembrie, în Malta. Câştigătorii vor fi stabiliţi prin voturile exprimate de cei 2.600 de membri ai EFA. Concurenţa pentru această distincţie este acerbă, pe lista filmelor nominalizate fiind regăsite producţii britanice, spaniole sau de origine cehă. Lungmetrajele britanic „The Pirates! Band […]

Un articol de |18 septembrie 2012

Gala de decernare a premiilor Academiei de Film Europene va avea loc pe 1 decembrie, în Malta. Câştigătorii vor fi stabiliţi prin voturile exprimate de cei 2.600 de membri ai EFA. Concurenţa pentru această distincţie este acerbă, pe lista filmelor nominalizate fiind regăsite producţii britanice, spaniole sau de origine cehă.

Lungmetrajele britanic „The Pirates! Band of Misfits”, spaniol”Arrugas” şi ceh „Alois Nebel” au fost nominalizate la premiile decernate de Academia de Film Europeană (EFA), la categoria „cea mai bună animaţie”, informează hollywoodreporter.com.

Pelicula britanică „Piraţii! O bandă de neisprăviţi/ The Pirates! Band of Misfits” este produsă de Aardman Animation şi regizată de Peter Lord, filmul spaniol „Arrugas” este regizat de Ignacio Ferreras, iar filmul ceh „Alois Nebel” este o dramă turnată în alb-negru de regizorul Tomas Lunak

Ţinând cont de performanţa comercială reuşită de „Piraţii! O bandă de neisprăviţi”, pelicula britanică pare a fi marea favorită pentru obţinerea trofeului. Filmul, distribuit de Sony, a avut încasări de 120 de milioane de dolari pe plan mondial, depăşind de câteva ori încasările obţinute împreună de „Arrugas” şi „Alois Nebel”.

Însă succesul comercial s-ar putea dovedi dăunător la gala EFA 2012, echivalentul european al galei Oscar. Membrii cu drept de vot din Academia de Film Europeană votează adeseori mai mult pentru pelicule cu valoare artistică şi mai puţin pentru cele care sunt favorite ale spectatorilor. De exemplu, anul trecut, trofeul pentru cel mai bun film european a revenit peliculei „Melancholia”, de Lars von Trier, în defavoarea producţiei „Discursul regelui”, extrem de bine primit de public şi câştigător al Oscarului pentru cel mai bun film.

Atât „Arrugas”, cât şi „Alois Nebel” au fost deja bine primite de criticii de specialitate. Lungmetrajul regizat de Ferreras spune povestea a doi bărbaţi care se împrietenesc într-un azil de bătrâni şi a fost recompensat cu premiul Goya la categoria „cea mai bună animaţie” şi a fost nominalizat la categoria „cel mai bun film” la ediţia din 2012 a prestigioaselor Annie Awards.

„Alois Nebel”, o dramă în alb-negru, a cărei acţiune este plasată într-o îndepărtată staţie de tren de la graniţa dintre Cehia şi Polonia, conţine multe elemente de film noir şi a fost recompensată cu trei premii decernate de Academia de Film din Cehia (pentru regie artistică, muzică şi sunet). .

Sursa: Mediafax

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.