Nou în librării: secretele lui Richard Nixon, dezvăluite de „Ultimul dintre oamenii președintelui”
https://www.ziarulmetropolis.ro/nou-in-librarii-secretele-lui-richard-nixon-dezvaluite-de-ultimul-dintre-oamenii-presedintelui/

În această vară, Editura Litera a publicat volumul „Ultimul dintre oamenii preşedintelui”, de Bob Woodward, al cărui protagonist este nimeni altul decât controversatul preşedinte american Richard Nixon, căruia îi dezvăluie secretele, furiile şi obsesiile, dar şi înşelătoriile.

Un articol de Liliana Matei|11 august 2019

„Povestea lui Nixon nu se termină aici”, a mărturisit Alexander Butterfield, aghiotantul care a făcut public cel mai mare secret al președintelui – sistemul de înregistrare ce a oferit dovada Afacerii Watergate și a pus capăt mandatului lui Nixon.

Vreme de trei ani, lucrând și observând totul într-un birou lipit de Biroul Oval, Butterfield a fost adesea primul care îl vedea pe Nixon de dimineață și ultimul care îl vedea noaptea, cel mai periculos martor și cel care îi cunoștea toate secretele.

Bob Woodward ne oferă una dintre ultimele piese ale acestui puzzle, într-o povestire surprinzătoare și adesea șocantă. Butterfield însuși – și unele dintre miile de documente pe care le-a luat din Casa Albă în vremea administrației Nixon – dezvăluie secretele președintelui, furiile și obsesiile, dar și înșelătoriile sale.

„Acest volum amplifică, mai degrabă decât să refacă, portretul cunoscut, aproape miltonian, al celui de-al 37-lea președinte…un despot duplicitar, obsedat de inamici și de răzbunare si, nu în ultimul rând, ezitant când vine vorba despre minciunile spuse publicului și încălcarea legii.” The New York Times

Ultimul dintre oamenii președintelui nu ar putea fi mai relevantă și nu ar fi putut apărea într-un moment mai oportun decât azi, când ne întrebăm ce îi motivează pe candidați, cum iau cu adevărat decizii, cine sunt cei din jurul lor și care sunt valorile lor politice și personale reale?” Politico

BOB WOODWARD este redactor la Washington Post, unde lucrează de 47 de ani. Este unul dintre cei care au contribuit la realizarea investigațiilor care au condus în cele din urmă la demisia președintelui Nixon. Este autor sau coautor a 18 cărți, dintre care 12 bestselleruri, câștigător a două Premii Pulitzer.

12
/07
/21

Ziarul Metropolis vă invită să citiți un fragment din volumul „Malvinița. Așa se scrie dragostea. Epistolar erotic. parCurs de comunicare creativă” de Eugen Istodor, recent publicat la Editura Polirom.

08
/07
/21

Un portret al excepționalei gânditoare de secol XX, Hannah Arendt, schițat de autoarea americană Hannah Jewell în volumul „100 de femei afurisite. O istorie” (Editura Nemira, 2021, colecția „Orion”).

07
/07
/21

Cum evităm problemele financiare în cuplu? Cum ar trebui economisiți și investiți banii familiei pentru a ajunge la echilibru și prosperitate? Curtea Veche Publishing lansează ghidul de bază pentru orice cuplu aflat la început de drum.

07
/07
/21

Joi, 8 iulie, la ora 18.00, pe paginile de Facebook Cărturești (facebook.com/Carturesti) și Polirom (facebook.com/polirom.editura), va avea loc o discuție pornind de la „Eu, Tituba, vrăjitoarea neagră din Salem” de Maryse Condé, romanul laureat al Premiului Noii Academii Suedeze pentru Literatură 2018 & Grand Prix Littéraire de la Femme 1986.

06
/07
/21

Miercuri, 7 iulie, la ora 19.00, pe paginile de Facebook Cărturești (facebook.com/Carturesti) și Polirom (facebook.com/polirom.editura), scriitoarea Simona Antonescu va intra în dialog cu criticul Bogdan Crețu pornind de la romanul „În umbra ei”, apărut recent în colecția „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom.

04
/07
/21

Pentru a marca 200 de ani de la nașterea lui Vasile Alecsandri (1821-1890), deținătorul primului premiu internațional pentru literatura română, Muzeul Național al Literaturii Române Iași organizează în 2021 o serie de expoziții, concursuri, ateliere, întâlniri și apariții editoriale speciale.

01
/07
/21

Zilele acestea, a plecat către librăriile din întreaga țară o nouă ediție, revăzută, a Jurnalului lui Franz Kafka, editată în colecția ANANSI World Fiction într-un format grafic deosebit.

28
/06
/21

„Forma lucrurilor. Alfabetul geometriei”, cartea lui Marco Andreatta publicată recent în colecția Știință, spune povestea geometriei, pe care autorul o descrie drept unul dintre cele mai studiate şi sofisticate sisteme ale gândirii filozofice, capabil să furnizeze interpretări ale lumii în care trăim şi tehnicile de care avem nevoie ca să ne putem împlini aşteptările şi dorinţele. Orientarea în spațiu, perceperea unui obiect prin forma sa, minimizarea distanțelor de deplasare – toate acestea sunt înzestrări geometrice de care ne folosim în viața de zi cu zi.

17
/06
/21

Ziarul Metropolis vă prezintă un fragment din romanul „un nor în formă de cămilă” de Alina Nelega, recent apărut la Editura Polirom, în colecția „Fiction Ltd.” (disponibil și în ediție digitală).

14
/06
/21

Storis este prima aplicație de audiobookuri, ebookuri și podcasturi în limba română, un produs original și unic pe piața de carte din România, care își propune să ofere cititorilor o experiență nouă a lecturii și să așeze țara noastră pe harta revoluției digitale care se manifestă astăzi în toată lumea.