Nu ratați ultimul spectacol al atelierului Dance Yourself!
https://www.ziarulmetropolis.ro/nu-ratati-ultimul-spectacol-al-atelierului-dance-yourself/

Atelierul de dans contemporan pentru adolescenţi Dance Yourself a ajuns la final, rezultatul fiind două spectacole cu un scenariu inspirat din orele şi zilele de lucru petrecute împreună şi coregrafii originale realizate de cursanţii atelierului, alături de trainerul lor, Oana Răsuceanu.

Un articol de Liliana Matei|4 noiembrie 2017

Primul din cele două spectacole a fost găzduit de Centrul de Teatru Educațional Replika, pe 3 noiembrie, cel de-al doilea fiind programat pentru astăzi, 4 noiembrie, de la orele 19.00, la Make a Point (Șoseaua Morarilor nr. 1, în incinta Postăvăriei Române) – spațiu de cultură independent.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Detalii pe pagina de Facebook.

Dance Yourself– atelier de dans contemporan pentru adolescenți este organizat de Asociația Culturală Control N și a avut loc în perioada 9-15 octombrie, într-unul dintre cele mai noi și mai ofertante spații dedicate dansului contemporan din București – Centrul Independent Coregrafic Linotip, unde atelierul s-a încheiat cu un prim performance susținut pe 16 octombrie.

Atelierul a oferit grupului de participanți un training intensiv în sfera dansului contemporan, îmbinând armonios elementele teoretice cu lucrul practic. Obiectivul principal al Dance Yourself a fost de a oferi șansa unei experiențe de lucru profesioniste, în zona dansului contemporan, unui număr de 15 adolescenți din Bucuresti, selecționați din liceele bucureștene. Îndrumați de Oana Răsuceanu, în calitate de trainer și coregraf, cursanții și-au creat propria poveste din mișcări, interacționând cu poveștile personale ale colegilor de atelier. Viața lor de zi cu zi, cu ritmul și energia specifice fiecăruia dintre ei, a reprezentat imboldul construcției artistice și cercetării atelierului, dându-le șansa exprimării libere și originale a unor mișcări coregrafice ghidate, dar nu impuse.

Participarea la atelier a fost gratuită pentru toți cursanții.

Dance Yourself este un proiect cultural finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB.

Oana Răsuceanu a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” – Facultatea de Film, secţia Comunicare audio-vizuală (scenaristică şi critică de film) şi S.N.S.P.A – Facultatea de Relații Publice şi Comunicare David Ogilvy în 2006.

A absolvit un master în Artă Coregrafică la UNATC în 2007. A derulat o serie de proiecte în zona teatrului și dansului, ca scenarist/ dramaturg, regizor și coregraf, fiind în continuare activă în aceste domenii. Printre spectacolele realizate de ea până în acest moment se află DORIAN (spectacol de dans contemporan, produs de Asociația Culturală Control N, co-finanțat de AFCN și Ministerul Culturii prin programul Acces; selecționat în cadrul Festivalului Național de Teatru – FNT2017), Telefonul din colțul străzii (după texte de Cristian Popescu – spectacol de teatru-dans integrat în modulul educațional cu același titlu, implementat în 6 licee din București în noiembrie 2015, cu sprijinul ArCub, parte din proiectul Ești București!), Dear Diary (spectacol de master în artă coregrafică, realizat cu sprijinul Teatrului Nottara din București). Spectacolul DORIAN, creat de Oana alături de o echipă de artiști din domenii precum film, arhitectură, muzică, poate fi văzut în această toamnă la Teatrul Odeon din București și în diferite orașe din țară precum Cluj (la Teatrul Maghiar de Stat), Târgu Mureș (la Teatrul Național din Târgu Mureș), Buzău (la Teatrul „George Ciprian”), Tulcea (la Teatrul „Jean Bart”) și Sibiu (la Teatrul GONG).

Începând cu 2009, în calitate de trainer, Oana a derulat o serie de ateliere de dans contemporan și scenaristică, dedicate adolescenților. Din 2009 este membru-fondator, președinte și trainer al Asociației Culturale Control N.

Dance Yourself – atelier de dans contemporan este organizat de Asociația Culturală Control N și este un proiect cultural finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ. Atelierul este implementat cu sprijinul Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), având susținerea partenerilor LINOTIP – Centru Coregrafic Independent, Centrul de Teatru Educațional Replika și Make a Point.

Mai multe informații pe www.controln.ro și pe fb.me/DanceYourselfAtelier.

Foto: Adi Marineci

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.