Nu sunt faimos, dar sunt aromân va fi lansat în şapte locuri
https://www.ziarulmetropolis.ro/nu-sunt-faimos-dar-sunt-aroman-va-fi-lansat-in-sapte-locuri/

Pentru întreaga echipă de actori şi realizatori ai filmului Nu sunt faimos, dar sunt aromân, seara de joi, 24 octombrie, este una cu totul specială pentru că începând cu ora 19.30, va avea loc la CinemaPRO premiera din capitală a filmului.

Un articol de Andrada Văsii|21 octombrie 2013

Pentru întreaga echipă de actori și realizatori ai filmului Nu sunt faimos, dar sunt aromân, seara de joi, 24 octombrie, este una cu totul specială pentru că începând cu ora 19.30, va avea loc la CinemaPRO premiera din capitală a primului proiect cinematografic semnat de regizorul Toma Enache.

Cu ocazia lansării filmului în cinematografe, spectatorii vor avea ocazia de a achiziționa bilete la premierele de gală din țară, unde vor putea urmări filmul în prezența echipei Nu sunt faimos, dar sunt aromân.

Astfel, după premiera de gală din București, urmează două mult-așteptate evenimente la Constanța, vineri, 25 octombrie, când Nu sunt faimos, dar sunt aroman va putea fi urmărit de la ora 17.00 la Cityplex și cu începere de la ora 20.00, la Cinema City.

Premierele de la Constanța vor fi urmate de proiecția de gală de la Centrul Cultural Județean din Călărași, care va avea loc sâmbătă, 26 octombrie, cu începere de la ora 17.00 și va fi precedată de un eveniment de lansare organizat în aceeași zi la Slobozia, de la ora 20.00, în prezența echipei de actori și realizatori ai filmului Nu sunt faimos, dar sunt aromân.

Nu sunt faimos, dar sunt aromân, un film pentru români şi aromâni

Weekendul de lansare ocazionează și două premiere în Tulcea, la Cityplex, unde filmul poate fi urmărit în cadrul spectacolelor de gală de la ora 17.00 și de la ora 20.00.

Nu sunt faimos, dar sunt aromân este „un proiect de suflet”, așa cum l-a numit regizorul și interpretul Toma Enache, care consideră ca a fost predestinat să realizeze acest film, la aproape 100 de ani distanță de la documentarele fraților Manakia, lungmetrajul adresându-se deopotrivă aromânilor din lumea întregă și românilor.

Nu sunt faimos

Afişul filmului Nu sunt faimos, dar sunt aromân

Primul film realizat în limba aromână, Nu sunt faimos, dar sunt aromân (Nu hiu faimos ama hiu armân) spune povestea romantică a lui Toni Caramuşat, un regizor faimos, pornit în căutarea adevărului absolut despre originea neamului său.

Mitul spune că acest adevăr e purtat de Armânamea, ultima descendentă din neamul său. Toni se întâlneşte cu fete din întreaga lume, cu speranţa că soarta îi va scoate în cale adevărul şi femeia la care visează. Le va găsi? Şi, dacă da, cu ce preţ?

Distribuţia lungmetrajului îi aduce pe marile ecrane alături de Toma Enache pe: Linda Croitoru, Lică Gherghilescu Tanasoca, Teodora Calagiu Garofil, Rudy Rosenfeld, Camelia Şapera, Mara Panaitescu, Alina Mantu, Ana Donosa, Anca Manolescu, Take Florescu, Cristina Cabel, Sorin Saguna și Geo Dinescu.

Foto credit: MediaPro Pictures, filmul Nu sunt faimos dar sunt aromân

19
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Programat să poată fi văzut la noua ediţie a Festivalului "Les Films de Cannes à Bucarest" (23 octombrie - 1 noiembrie), adaptată condiţiilor de pandemie, „Mandibules” (2020), cel mai recent film al excentricului regizor francez Quentin Dupieux, este o comedie absurdă a cărei lejeritate este şi marele său atu.

18
/10
/20

Asociația Arta în Dialog anunță cea de-a șaptea ediției a Festivalului de Film UrbanEye, care va avea loc în perioada 4 – 8 noiembrie online, dar și în mai multe birouri de arhitectură din România.

18
/10
/20

Cinema ARTA este, în prezent, cel mai vechi cinematograf din România care încă își păstrează funcțiunea. Istoria lui nu este doar istoria unui loc, ci el reflectă istoria ultimului secol în care se intersectează straturi din istoria orașului, a filmului, precum și straturi ale memoriei – straturi subiective, personale.

16
/10
/20

Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest va continua să aducă în această toamnă cinefililor multe din filmele și evenimentele așteptate, însă se reorganizează, urmând ca în perioada preconizată, 23 octombrie – 1 noiembrie, sa pună accentul pe evenimente desfășurate online, în aer liber, dar și la drive-in, cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară – care vor fi la momentul respectiv.

15
/10
/20

PREVIEW Două filme realizate de regizori consacrați și două debuturi pot fi văzute online, gratuit, pe platforma TIFF Unlimited, între 16 şi 22 octombrie, în cadrul CinePOLSKA. Mirela Lazăr, coordonatoarea CinePOLSKA din partea Institutului Polonez, vorbește într-un interviu pentru Ziarul Metropolis despre selecție și ediția specială din acest an.

15
/10
/20

Ediția #15 a eXplore festival - Bucharest International Dance and Performace festival se va desfășura anul acesta între 16 și 25 octombrie la Muzeul Național al Literaturii Române, WASP Working Art Space and Production, Muzeul Municipiului București: Muzeul Theodor Aman, Colecţia de artă Ligia şi Pompiliu Macovei, Palatul Suţu, online, pe eXplore festival și WASP Working Art Space and Production dar și on-air, pe Radio Guerrilla.

13
/10
/20

O adaptare fermecătoare a nuvelei pentru copii scrise și ilustrate de artistul Italian Dino Buzatti în 1945, „Vestita invazie a urșilor în Sicilia/ The Bears’ Famous Invasion of Sicily” (r. Lorenzo Mattotti) se vede pentru prima dată în România în deschiderea celei de-a 15-a ediții a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest.

09
/10
/20

Cel mai nou film semnat de Marian Crișan, BERLINER, a fost distins cu Premiul ‘Keen Eye’ - Russian Cinema Club Federation la cea de-a 42-a ediție a Festivalului Internațional de film de la Moscova (MIFF) care a avut loc între 1 și 8 octombrie.

08
/10
/20

La aniversarea a 100 de ani de la premiera pe marele ecran a primului film românesc de animație, Festivalul Internațional de Film de Animație Animest organizează, în perioada 9-15 noiembrie, o amplă retrospectivă dedicată celor mai importante momente din istoria cinematografiei animate autohtone.

07
/10
/20

CRONICĂ DE FILM „Babyteeth” (2019), debutul în cinema al regizoarei australiene Shannon Murphy, are o premisă care poate stârni scepticism: o fată bolnavă de cancer, ai cărei părinţi au o relaţie în criză, se îndrăgosteşte de un traficant de droguri ceva mai mare. Însă regia nu doar că salvează scenariul, dar îl transformă într-un film proaspăt.