O fotografie „selfie” semnată de Sabina Ulubeanu, expusă la Viena
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-fotografie-selfie-semnata-de-sabina-ulubeanu-expusa-la-viena/

Un autoportret alb-negru al compozitoarei şi fotografei Sabina Ulubeanu, co-director artistic al Festivalului de Arte Noi InnerSound, este expus alături de 50 de lucrări ale unor artişti din toată lumea care activează în spaţiul austriac, la una dintre cele mai cunoscute galerii de artă din Viena, West46, în cadrul Bienalei Eyes On. Expoziţia este deschisă până la 7 noiembrie.

Un articol de Petre Ivan|28 octombrie 2014

Compozitoarea și fotografa Sabina Ulubeanu se află printre cei 50 de artiști internaționali ale căror fotografii autoportret sunt expuse până pe 7 noiembrie în galeria West46 din Viena, în cadrul Bienalei de fotografie Eyes On.

Autoportretul alb-negru realizat de artista româncă a fost selectat din peste 300 de înscrieri și este prezentat în cadrul Lunii europene a fotografiei, aflată la a șasea ediție, manifestare ce are loc în orașele Viena, Berlin, Atena, Bratislava, Budapesta, Liubliana, Luxembourg și Paris.

Tehnologia ca ispită

Expoziția de autoportrete își propune să reamintească publicului că, „în euforia generală a selfie-urilor realizate cu telefonul mobil, s-a pierdut din vedere faptul că, de-a lungul secolelor, nenumărați artiști au creat autoporSabina-Ulubeanutrete valoroase”. Fotografia digitală oferă un alt grad de accesibilitate și a transformat „selfie”-ul într-un etalon al culturii contemporane.

„Tehnologia actuală acționează ca o ispita atunci cand vorbim despre selfie-uri. Momente împrăștiate, uneori pline de farmec” –  Sabina Ulubeanu.

270 dintre cele 300 de fotografii înscrise în concurs pentru Bienala de fotografie Eyes On pot fi văzute într-o galerie online, în timp ce doar 50 au fost expuse în format clasic, în galeria West46 din Viena. Juriul a fost format din personalități marcante ale scenei fotografice austriece.

Compozitoarea și fotografa Sabina Ulubeanu s-a născut in anul 1979 în București. Compozițiile sale au fost interpretate în Europa și SUA și premiate la concursuri naționale și internaționale, iar fotografiile sale au fost expuse în expoziții personale și de grup în București, Viena, Lisabona, Haga etc.

Din 2012, Sabina Ulubeanu este co-director artistic al Festivalului Internațional de Arte Noi InnerSound, eveniment ce se desfășoară anual la București.

Foto: Sabina Ulubeanu, selfie – Innersound, West46

05
/10
/20

O expoziție de fotografie, proiecții de filme, teatru, recital de saxofon – programul Institutului Cervantes din București pentru luna octombrie include o serie de evenimente artistice care evidențiază creativitatea și caracterul inovator al mediului artistic de limbă spaniolă, o formă de a marca Ziua Națională a Spaniei, celebrată pe 12 octombrie. Totodată, octombrie înseamnă și reluarea activităților cu prezență la sediul instituției, din Bulevardul Regina Elisabeta 38.

01
/10
/20

În ciuda restricțiilor contextului pandemic, 32.405 de persoane au participat la ediția a 7-a Art Safari, finalizată duminică noapte, probabil cel mai mare eveniment dedicat artei în România, unic ca amploare, concept și structură. Muzeul temporar, deschis pentru două săptămâni, de data aceasta în Victoria Tower, a ocupat cu artă o suprafață de 6.000 de metri pătrați și a găzduit 800 de opere în valoare totală de peste 12 milioane de euro.

28
/09
/20

Când arta devine o formă de a pătrunde dincolo de vizibil, în adâncurile nevăzute ale ființei, artistul accede la o conectare profundă cu el însuși prin accesarea părților nevăzută ale Sinelui. Creația capătă un substrat mult mai profund, iar artistul devine mai mult decât un simplu imitator al conținutului realității. Cel care lasă emoția să se manifeste pe pânză, invită privitorul spre expresivități și trăiri care compun un întreg ansamblu de stări ale creatorului.

24
/09
/20

Fundația Calea Victoriei aduce o mulțime de noutăți în programul de cursuri online al lunii octombrie, ca să te bucuri de seri reușite și energizante. Istorie și artă urbană, dicție și cetăți medievale, negociere și literatură sau comedie sunt doar câteva posibilități.

10
/09
/20

Ca o încununare a stilurilor arhitecturale neogotic, romantic şi neobaroc, Palatul din centrul Iașilor, conceput în spiritul palatelor comunale din Europa de Vest, priveşte semeţ în fiecare zi peste orizonturile capitalei culturale a Moldovei. Palatul a fost construit între anii 1906-1925 de către arhitectul Ion. D. Berindey, având suprafața totală de 34.236,35 mp.

08
/09
/20

Proiectul multidisciplinar H3 Garden before detach() se lansează miercuri, 9 septembrie, în București, pe Popa Nan 82. Cinci seri de muzică live, mai multe reprezentații ale spectacolului-instalație Who Am I? A human-robot performance decât erau prevăzute datorită cererii publicului și o expoziție fără precedent de instalații interactive reprezintă perspectiva dinamică pe care H3 o propune în această toamnă.