O nouă bucurie teatrală cu și pentru „Masculin/ Feminin”, la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-noua-bucurie-teatrala-cu-si-pentru-masculin-feminin-la-teatrul-metropolis/

Spectacolele prin care Metropolis încearcă să vă dea endorfine continuă: pe 8 Martie, ora 20:00, pentru toţi iubitorii de teatru bun, o comedie dulce-amăruie scrisă şi regizată de mereu surprinzătoarea Lia Bugnar.

Un articol de Cristina Enescu Aky|3 martie 2021

„Masculin/ Feminin” este încă una din multele povești teatrale de succes concepute și realizate de Lia Bugnar, care aduce laolaltă 5 actori dintre cei mai carismatici și iubiți: Marius Manole, Anghel Damian, Ilinca Manolache, Laura Creț și Teodora Stanciu. Spectacolul va putea fi vizionat pe platforma Streamerse. Prețul unui bilet este de 35 lei, iar spectacolul va fi disponibil online pentru încă 10 zile.

E o poveste despre lucruri „banale” și etern importante precum iubirea în diferitele ei forme (complexe, niciodată doar în alb și negru), rezistența iubirii în fața schimbărilor (și ce perioadă mai bună decât acum ca să vorbim despre schimbări?…), despre imaginea (im)perfectă a feminității și masculinității – toate împachetate în inegalabilul amestec de umor și emoție care este una din mărcile spectacolelor Liei Bugnar. (Puteți citi o cronică a acestui spectacol aici.) 

Marius Manole și Anghel Damian (Sursa)

Actorul Anghel Damian spune pe pagina sa de Facebook despre acest spectacol că e „o comedie despre iubire în toate genurile ei. (…) Un spectacol live, filmat profesionist și transmis în regim streaming online. Până când vor veni vremuri mai bune, e singura ocazie să ne regăsim, noi să spunem povești și voi să le ascultați și să le trăiți alături de noi.”

Totodată, el lansează publicului un îndemn: „Dacă inima și feed-ul vă lasă, vă rog să sharuiți acest post, poate află cât mai mulți iubitori de teatru. Tot așa, dacă cunoașteți români care sunt plecați în străinătate, faceți-ne un pustiu de bine și vindeți-le pontul că pot auzi limba de acasă vorbită pe o scenă, de către niște actori tineri care vor să își salveze menirea.” 

 Iar Lia Bugnar vă invită la spectacol în stilul ei inimitabil: „Distribuția e bine făcută, pentru că am acest talent, să iau oameni ieșiți din comun în spectacolele mele. Deci, cam asta, vă așteptăm. Dacă mai dați și de veste încolo și încoace, ce să spun?, urmașii noștri vor rămâne pe veci datori urmașilor voștri, cinci generații de-acu’ încolo.” 

Numărul de bilete achiziționate de public la spectacolele anterioare transmise de Teatrul Metropolis live/online, precum și reacțiile ulterioare ale publicului, au arătat că, într-adevăr, avem nevoie de teatru, pentru că ne face bine, chiar și în această situație generală încă dificilă. Sau poate tocmai în această situație, teatrul e mai mult ca oricând o nevoie, o bucurie, un ajutor. Iar „Masculin/ Feminin” este una dintre ocaziile prin care puteți să vă reamintiți de puterea binefăcătoare și generatoare de bucurie a teatrului.

Bilete la acest spectacol puteți cumpăra pe platforma Streamerse.

*

Masculin/ Feminin

Scenariul și regia: Lia Bugnar

Distribuție:

Marius Manole

Anghel Damian

Ilinca Manolache

Laura Creț

Teodora Stanciu

 

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]