Teatrul Metropolis în august: Spectacole proaspete, actori tineri, acces gratuit
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-metropolis-in-august-spectacole-proaspete-actori-tineri-acces-gratuit/

E august, ne putem bucura încă de teatru, de poveşti cu sens şi emoţie, aşa că vă propunem două spectacole la Sala Centenar a Teatrului Metropolis: „Transport de femei” de Steve Gooch şi „Pe jos/Pe autostradă” (Slawomir Mrozek/ Neil LaBute).

Un articol de Cristina Enescu Aky|10 august 2021

Spectacolele vor fi jucate de absolvenții Facultății de Actorie din cadrul UNATC, coordonați de George Ivașcu, Adelaida Zamfir și Alexandru Sinca. Informații despre distribuția spectacolelor și achiziționarea de bilete cu titlu gratuit găsiți aici.

„Transport de femei” este cea mai cunoscută piesă a lui Steve Gooch, o poveste dramatică despre un transport de deținute din Londra secolului 19 spre Australia, este și o experiență despre empatie, forță interioară și trezirea conștiințelor.

Se joacă joi 12 august și luni 30 august, de la ora 19:00, la Teatrul Metropolis, Sala Centenar.

„Pe jos/ Pe autostradă” (prima piesă fiind scrisă de Slawomir Mrozek, iar a doua de Neil LeBute). Sunt două spectacole distincte, cu o pauză între ele. Dramaturgia polonezului Mrozek este o piatră de căpătâi a teatrului secolului XX, iar textele lui mustesc de subtilități, accente parodice și nuanțe delicate sau dramatice de emoții, cu nu puțin umor adesea absurd și savuros.

Iar „Pe autostradă” a lui Neil LaBute, celebrul dramaturg american frecvent montat în lume, are la bază „Autobahn” din 2003, piesă formată din 7 mici episoade cu câte două personaje pe scaunele din față ale unei mașini.

Se joacă marți 24 august și miercuri 25 august, de la ora 19:00, la Teatrul Metropolis, Sala Centenar.

Credit foto: Alek Ștefan

12
/07
/24

Asociația Developing Art încheie seria de rezidențe artistice din cadrul proiectului de cercetare artistică All Sorts of Care cu All Sorts of… Care for Nature, rezidență concentrată asupra relației dintre omenesc și natural, eveniment care se va desfășura între 24 iunie și 6 iulie în localitatea Socolari din Rezervația Naturală Cheile Nerei-Beușnița, în județul Caraș-Severin.

11
/07
/24

RECOMANDĂRI Câteva dintre cele mai bune romane străine apărute recent în librăriile din România vă pot ține companie în vacanțele în care timpul pentru lectură este esențial. Romanul de inițiere, distopia, „romanul fără ficțiune” și altele așteaptă să le luați în valiză și să vă bucurați de ele.

09
/07
/24

Evenimentul se oprește la Mediaș, Satu Mare, Timișoara sau Brașov. În perioada iulie – octombrie, Caravana TIFF Unlimited, un proiect al celui mai important eveniment cinematografic din țară – Transilvania International Film Festival – va aduce seri de film în aer liber și evenimente speciale în mai multe localități din România, multe dintre ele fără cinematografe funcționale.

05
/07
/24

„Perfecțiunea nu poate fi atinsă. E ca un joc de golf. Dar atât timp cât fereastra ta e luminată, poți doar să visezi la următorul pas, sau să faci ziua de astăzi mai bună, sau să faci ziua de astăzi să fie mai interesantă decât cea de ieri.”

03
/07
/24

„La vie en rose”, spectacolul de dans în regia și coregrafia lui Gigi Căciuleanu, prezentat de Teatrul de Nord Satu Mare – Trupa Mihai Raicu, în cadrul celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, a creat o rimă în mai mulți pași pentru cuvântul dragoste.

03
/07
/24

John Malkovich a demonstrat că e un superstar cu picioarele pe pământ, fiind, pe rând, actor genial, intelectual rasat, om normal, turist prin Sibiu, prieten, coleg și stea pe Aleea Celebrităților.