Teatrul Metropolis în august: Spectacole proaspete, actori tineri, acces gratuit
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-metropolis-in-august-spectacole-proaspete-actori-tineri-acces-gratuit/

E august, ne putem bucura încă de teatru, de poveşti cu sens şi emoţie, aşa că vă propunem două spectacole la Sala Centenar a Teatrului Metropolis: „Transport de femei” de Steve Gooch şi „Pe jos/Pe autostradă” (Slawomir Mrozek/ Neil LaBute).

Un articol de Cristina Enescu Aky|10 august 2021

Spectacolele vor fi jucate de absolvenții Facultății de Actorie din cadrul UNATC, coordonați de George Ivașcu, Adelaida Zamfir și Alexandru Sinca. Informații despre distribuția spectacolelor și achiziționarea de bilete cu titlu gratuit găsiți aici.

„Transport de femei” este cea mai cunoscută piesă a lui Steve Gooch, o poveste dramatică despre un transport de deținute din Londra secolului 19 spre Australia, este și o experiență despre empatie, forță interioară și trezirea conștiințelor.

Se joacă joi 12 august și luni 30 august, de la ora 19:00, la Teatrul Metropolis, Sala Centenar.

„Pe jos/ Pe autostradă” (prima piesă fiind scrisă de Slawomir Mrozek, iar a doua de Neil LeBute). Sunt două spectacole distincte, cu o pauză între ele. Dramaturgia polonezului Mrozek este o piatră de căpătâi a teatrului secolului XX, iar textele lui mustesc de subtilități, accente parodice și nuanțe delicate sau dramatice de emoții, cu nu puțin umor adesea absurd și savuros.

Iar „Pe autostradă” a lui Neil LaBute, celebrul dramaturg american frecvent montat în lume, are la bază „Autobahn” din 2003, piesă formată din 7 mici episoade cu câte două personaje pe scaunele din față ale unei mașini.

Se joacă marți 24 august și miercuri 25 august, de la ora 19:00, la Teatrul Metropolis, Sala Centenar.

Credit foto: Alek Ștefan

17
/09
/21

OPINIE Mai mulţi cineaşti români importanţi, deopotrivă producători şi regizori, printre care Stere Gulea, Tudor Giurgiu, Ada Solomon şi Nae Caranfil, îşi exprimă nemulţumirea faţă de felul în care se desfăşoară concursurile de finanţare organizate de Centrul Naţional al Cinematografiei.

17
/09
/21

Astăzi începe de-a 7-a ediție a Danube Rock Sounds, festivalul de rock din Galați, ce are loc între 17 și 19 septembrie pe Plaja Dunărea. Este primul eveniment important organizat pe plaja recent inaugurată și promite o atmosferă de neuitat și multă distracție.

17
/09
/21

Tiberiu Soare se va afla la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio în concertul de sâmbătă, 18 septembrie, din cadrul seriei Concerte și Recitaluri de la Ateneul Român. Solista acestui concert este Alisa Weilerstein, una dintre cele mai apreciate violonceliste ale zilelor noastre. În program vor fi lucrări de Ceaikovski (Serenada pentru orchestră și coarde și Variațiunile rococo pentru violoncel și orchestră) și Haydn (Concertul nr. 1 în do major pentru violoncel și orchestră).

17
/09
/21

La 100 de ani de la instituționalizare, Opera Națională București deschide Stagiunea Centenară, intitulată simbolic „Opera 100”, cu spectacolul „Tosca” de G. Puccini, invitat special fiind celebrul bas-bariton Sir Bryn Terfel. Cele două reprezentații vor fi programate în zilele de 1 și 3 octombrie, începând cu ora 18:30. Alături de cel mai mare bas-bariton din lume, în distribuțiile celor două spectacole se vor regăsi nume sonore ale primei scene lirice a țării.

17
/09
/21

După mii de kilometri parcurși, sute de ore de filmare și 10 ani de pre-producție, cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din țara noastră, România Sălbatică, se lansează oficial astăzi, 17 septembrie, pe marile ecrane. În prima săptămână de proiecții filmul va putea fi văzut în peste 80 de cinematografe din 40 de orașe din țară.

16
/09
/21

„Poetic Invasion of the Cities” (PIC), o platformă europeană pentru artele spectacolului în spații neconvenționale, care își propune să ajungă la un public nou din comunitățile implicate, inclusiv la cel aflat în zone defavorizate, a avut o prezență notabilă la cea de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

16
/09
/21

În 2021, toamna începe oficial și fabulos, odată cu ediția anuală a celui mai mare eveniment de artă românească, Art Safari. Cea de-a VIII-a ediție a Pavilionului de Artă București va avea loc în perioada 16-26 septembrie în duplex, atât la Palatul Dacia-România, cât și la Arcub – Hanul Gabroveni.

16
/09
/21

Caravana Metropolis- cinema în aer liber se întoarce în Piața Sfatului din Brașov cu cele mai bune filme din ultimul an, cu distincții importante la festivaluri de film internaționale prestigioase. Acestea vor putea fi urmărite între 21 și 26 septembrie, de la ora 20:00, în spațiul de proiecție amenajat în centrul Brașovului. Intrarea la proiecții este liberă.

16
/09
/21

Cea de-a 5-a ediție Bucharest Short Film Festival va avea loc în perioada 17-23 septembrie, la Teatrul Godot - Palatul Bragadiru (17 și 23, în aer liber) și Cinemateca Eforie (18 -22).

15
/09
/21

Irina Marinescu de la asociația Developing Art a inițiat UnShame Dance, un proiect care aduce împreună opt coregrafe și trei muzicieni cu care explorează diferite tehnici și abordări ale dansului contemporan, pentru cei care vor să danseze și nu au făcut-o niciodată.