Teatrul Metropolis în august: Spectacole proaspete, actori tineri, acces gratuit
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-metropolis-in-august-spectacole-proaspete-actori-tineri-acces-gratuit/

E august, ne putem bucura încă de teatru, de poveşti cu sens şi emoţie, aşa că vă propunem două spectacole la Sala Centenar a Teatrului Metropolis: „Transport de femei” de Steve Gooch şi „Pe jos/Pe autostradă” (Slawomir Mrozek/ Neil LaBute).

Un articol de Cristina Enescu Aky|10 august 2021

Spectacolele vor fi jucate de absolvenții Facultății de Actorie din cadrul UNATC, coordonați de George Ivașcu, Adelaida Zamfir și Alexandru Sinca. Informații despre distribuția spectacolelor și achiziționarea de bilete cu titlu gratuit găsiți aici.

„Transport de femei” este cea mai cunoscută piesă a lui Steve Gooch, o poveste dramatică despre un transport de deținute din Londra secolului 19 spre Australia, este și o experiență despre empatie, forță interioară și trezirea conștiințelor.

Se joacă joi 12 august și luni 30 august, de la ora 19:00, la Teatrul Metropolis, Sala Centenar.

„Pe jos/ Pe autostradă” (prima piesă fiind scrisă de Slawomir Mrozek, iar a doua de Neil LeBute). Sunt două spectacole distincte, cu o pauză între ele. Dramaturgia polonezului Mrozek este o piatră de căpătâi a teatrului secolului XX, iar textele lui mustesc de subtilități, accente parodice și nuanțe delicate sau dramatice de emoții, cu nu puțin umor adesea absurd și savuros.

Iar „Pe autostradă” a lui Neil LaBute, celebrul dramaturg american frecvent montat în lume, are la bază „Autobahn” din 2003, piesă formată din 7 mici episoade cu câte două personaje pe scaunele din față ale unei mașini.

Se joacă marți 24 august și miercuri 25 august, de la ora 19:00, la Teatrul Metropolis, Sala Centenar.

Credit foto: Alek Ștefan

23
/09
/22

Javier Bardem, unul dintre cei mai cunoscuți actori ai momentului, câștigător al premiilor Oscar, Globul de Aur, Goya și Bafta, revine pe marile ecrane din România în rolul principal din “Cel mai Tare Șef”, cea mai nouă comedie a multi-premiatului regizor spaniol Fernando Leon de Aranoa. Filmul intră în cinematografele din țară pe 4 noiembrie.

23
/09
/22

Editura Corint lansează imprintul Corint pentru părinți și aduce pe piața românească de carte lucrări cu tematică de actualitate în comunitățile de părinți preocupați de o mai bună comunicare cu propriii copii. Imprintul beneficiază de supervizarea psihologului și psihoterapeutului Adriana Mitu, specializată în lucrul cu copiii și adolescenții.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti anunţă vernisajul expoziției colective intitulată „Expresivități”, luni, 26 septembrie 2022, începând cu ora 18:00, la Artoteca BMB.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.

22
/09
/22

Delta Bucureștiului, în regia Evei Pervolovici, va putea fi văzut de vineri, 23 septembrie, în cinematografele din București (Cinema Elvire Popesco, Cinema Eforie, Cinema Muzeul Țăranului, Union), Arad (Cinema Arta), Bistrița (Cinema Dacia), Cluj (Cinema Arta, Cinema Victoria), Iași (Cinema Ateneu), Timișoara (Cinema Timiș), însă urmează să fie programat și la Brașov, Bârlad și Sibiu.