O povestire a scriitorului Truman Capote, descoperită recent, va fi publicată în Vanity Fair
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-povestire-a-scriitorului-truman-capote-descoperita-recent-va-fi-publicata-in-vanity-fair/

Manuscrisul unei povestiri create de romancierul american Truman Capote, descoperit recent, care descrie o călătorie a acestuia pe Marea Mediterană în compania unor persoane bogate şi celebre, urmează să fie publicat în revista Vanity Fair, au anunţat luni reprezentanţii acestei publicaţii. Schiţa „Yachts and Things”, ce va apărea în numărul din luna decembrie al revistei […]

Un articol de Andrada Văsii|7 noiembrie 2012

Manuscrisul unei povestiri create de romancierul american Truman Capote, descoperit recent, care descrie o călătorie a acestuia pe Marea Mediterană în compania unor persoane bogate şi celebre, urmează să fie publicat în revista Vanity Fair, au anunţat luni reprezentanţii acestei publicaţii.

Schiţa „Yachts and Things”, ce va apărea în numărul din luna decembrie al revistei Vanity Fair, disponibil în Statele Unite începând de marţi, este considerat de experţi drept unul dintre capitolele care lipseau din romanul autobiografic al lui Capote, rămas neterminat şi intitulat „Answered Prayers”.

Romanul, din care au supravieţuit până în zilele noastre doar câteva capitole, i-a scandalizat pe mulţi dintre prietenii bogaţi şi mondeni ai lui Capote, întrucât acesta a descris în acel volum multe detalii tumultuoase şi ruşinoase extrase din vieţile lor private.

Manuscrisul, ce pare să fie o schiţă incipientă, a fost descoperit de editorul Sam Kashner în timp ce făcea muncă de cercetare pentru „Answered Prayers”, analizând documentele lui Capote deţinute de Biblioteca Publică din New York. Romanul „Answered Prayers” a fost publicat postum în Statele Unite în anul 1987.

Povestirea se întinde pe şase pagini şi descrie o croazieră de trei săptămâni pe Marea Mediterană, pe un iaht de lux, în compania unor prieteni bogaţi ai romancierului.

Truman Capote a devenit celebru la vârsta de 23 de ani, în 1948, cu primul său roman, „Other Voices, Other Rooms”.

Şi-a construit celebritatea făcându-se remarcat cu mare uşurinţă în cercurile aristocrate mondene din New York, dar şi prin intermediul unor romane precum „Mic dejun la Tiffany’s/ Breakfast at Tiffany’s” şi „Cu sânge rece/ In Cold Blood”.

Truman Capote a murit din cauza unui cancer hepatic, în 1984, în locuinţa din Los Angeles a lui Joanne Carson, fosta soţie a prezentatorului de televiziune Johnny Carson.

Truman Capote este considerat unul dintre cei mai importanţi scriitori americani ai secolului al XX-lea. S-a născut pe 30 septembrie 1924, la New Orleans. După o copilărie petrecută într-un orăşel din Alabama, s-a mutat la New York, unde, la 17 ani, şi-a întrerupt studiile şi s-a angajat la The New Yorker. Curând, a început să-şi publice povestirile în reviste literare, iar în 1948 i-a apărut romanul „Alte glasuri, alte încăperi”, care s-a bucurat de succes şi l-a impus în atenţia criticilor ca pe una dintre cele mai mari speranţe ale prozei americane. Cărţile şi piesele de teatru publicate ulterior („A Tree of Night and Other Stories”, 1949, „The Grass Harp”, 1951, „Breakfast at Tiffany’s”, 1958, „In Cold Blood”, 1966, „A Christmas Memory”, 1966, „Behind Prison Walls”, 1972, „Music for Chameleons”, 1980), multe dintre ele ecranizate, i-au consolidat reputaţia.

Sursa: Mediafax
27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.

25
/09
/23

Ediția a 13-a a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent s-a încheiat ieri, 24 septembrie, după 10 zile cu 28 de evenimente indoor și outdoor – spectacole în competiție, spectacole studențești, patru premiere teatrale, film, atelier de teatru, concert – care au ținut în atenția publicului cele mai tinere și fresh creații independente din București și din țară.