Oana Pellea, la Trialogurile ARCUB – „Cine sunt eu, de fapt?“
https://www.ziarulmetropolis.ro/oana-pellea-la-trialogurile-arcub-cine-sunt-eu-de-fapt/

Joi, 30 octombrie, de la ora 20.00, reîncepe seria discuţiilor culturale din Ceainăria ARCUB. În prima ediţie a toamnei de Trialoguri la ARCUB, invitată specială este Oana Pellea, una dintre cele mai îndrăgite actriţe contemporane. Evenimentul va fi moderat de jurnalistul de televiziune Marius Constantinescu, iar discuţiile vor fi completate de acordurile muzicale ale Alexandrei Uşurelu.

Un articol de Petre Ivan|27 octombrie 2014

Oana Pellea, la Trialogurile ARCUB / Întrebarea „Cine sunt eu, de fapt?“ ne-a revenit cu insistență în minte de multe ori, fiecăruia dintre noi. Încercarea de autocunoaștere este un demers lung și anevoios care pare să nu ia sfârșit niciodată, căci omul se află într-o continuă schimbare.

Putința de a te cunoaște pe tine însuți există cu adevărat sau este numai o iluzie? Când se poate spune că ți-ai format un portret psihologic complet și în care moment Oana Pelleadin viață poți renunța la căutarea de sine?

Despre toate aceste încercări, despre curiozitatea de a afla cine este ne va vorbi Oana Pellea la întâlnirea de joi, 30 octombrie.

Trialoguri la ARCUB este un eveniment lansat în luna februarie 2014.

Invitații speciali ai edițiilor anterioare au fost: scriitorul Mircea Cărtărescu, poetul Mircea Dinescu, psihologul Aurora Liiceanu, dirijorul Tiberiu Soare și scriitoarea Gabriela Adameșteanu. Scopul central al întâlnirilor din seria Trialoguri la ARCUB este acela de a le oferi bucureştenilor şansa de a participa la discuţii relaxante, pe teme diverse, abordate de personalităţile invitate.

Accesul la eveniment se face în baza unui bilet de intrare în valoare de 25 lei, care poate fi achiziţionat de la Casa de Bilete ARCUB, din Str. Batişte nr.14.

Foto: Oana Pellea – cinemagia

04
/01
/16

În România, anul 1989 s-a încheiat cu o revoluţie, nimeni nu a uitat, iar revoluţia aceasta a devenit o graniţă între viaţa de dinainte şi cea de după. Spectacolul „Anul dispărut. 1989”, care tocmai a avut premiera la Teatrul Mic, este despre viaţa de dinainte.

02
/01
/16

Mel Gibson, unul dintre cei mai fermecători actori din lume, împlinește 60 de ani. Când era doar un puști, tatăl său, un catolic înflăcărat, l-a învăţat cele zece porunci. Apoi i-a spus-o pe a unsprezecea: „Să nu te minţi singur“. A trăit Mel Gibson după această ultimă poruncă?

02
/01
/16

George Alexandru s-a stins din viață vineri, 1 ianuarie, la ora 23.30 la Spitalul Fundeni, la vârsta de 58 de ani, din cauza unor complicații severe ale unei infecții abdominale grave, nu în timpul unei operaţii, a precizat Institutul Clinic Fundeni într-un comunicat. Trupul actorului va fi depus luni, la ora 11.00, la Teatrul Nottara. El va fi înmormântat tot luni, la cimitirul Ghencea.

30
/12
/15

Ziua Culturii Naționale va fi celebrată vineri, 15 ianuarie, de la ora 19.00, la Ateneul Român, prin spectacolul de muzică tradițională și poezie „La porțile ceriului“. Evenimentul îi are ca protagoniști pe Grigore Leșe și invitații săi.

30
/12
/15

Mihaela Drăgan (29 de ani), romă, actriță, feministă. A cunoscut, în anii din urmă, succesul în teatrul independent românesc, cu spectacole precum “Del Duma”, “La Harneală” sau “Gadjo Dildo”. Dar cine este, de fapt, Mihaela Drăgan? De unde vine? Și, mai ales, încotro se îndreaptă?

28
/12
/15

Topul celor mai bune filme ale anului este împărţit în două. Un clasament include 10 lungmetraje relevante lansate în cinematografe şi prezentate în premieră în România în 2015. Iar celălalt conţine alte 10 titluri îndrăzneţe proiectate exclusiv în festivaluri din ţară.