„Oedip” în premieră la Covent Garden şi ICR Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/oedip-in-premiera-la-covent-garden-si-icr-londra/

Institutul Cultural Român din Londra organizează, intre 4 mai şi 8 iunie, într-un foarte onorant parteneriat cu Opera Regală Covent Garden, „Luna Oedip la Londra” – un amplu program menit să celebreze capodopera enesciană prin evenimente muzicale, expoziţii, conferinţe şi proiecţii speciale, având ca protagonişti mari vedete ale scenei de operă, muzicologi de anvergură internaţională, dar şi artişti de prim rang fascinaţi de muzica lui Enescu.

Un articol de Petre Ivan|7 mai 2016

 Programul este construit în jurul premierei absolute a operei „Oedip” în Marea Britanie – care va avea loc în 23 mai la Opera Regală – și se va derula atât pe celebra scenă muzicală de la Covent Garden, cât și la Institutul Cultural Român.

Evenimentele îi vor avea ca protagoniști pe regizoarea Valentina Carrasco, mezzo-soprana Sarah Connolly, compozitorul Dan Dediu, soprana Lauren Fagan, Kasper Holten, directorul muzical al Operei Regale, dirijorul Leo Hussain, regizorul Àlex Ollé, bas-baritonul Johan Reuter, basul Sir John Tomlinson, soprana Rodica Vică şi baritonulIuri Iurciuc. În program mai figurează numele muzicologului Cristina Andrei, directoarea Muzeului Naţional „George Enescu” din București, ale pianiștilor Diana Ionescu și Christopher Willis și al fotografului Cornel Brad.

Programul este realizat de către Institutul Cultural Român din Londra în parteneriat cu Opera Regală Covent Garden, cu sprijinul Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Muzeului Naţional „George Enescu” din Bucureşti.

„Luna Oedip” în capitala britanică este un program similar „Lunii Enescu la Londra”, desfășurată în primăvara anului 2015 cu ocazia premierei „Simfoniei a III-a” de George Enescu la Royal Festival Hall, în interpretarea London Philharmonic Orchestra, sub bagheta actualului director artistic al Festivalului „Enescu”, dirijorul Vladimir Jurowski.

Foto: Oedip – icr.ro

02
/06
/15

Simfonia fantastică, celebra creaţie a lui BERLIOZ, dirijorul vienez SASCHA GOETZEL, JAN MRÁČEK, tânărul violonist ceh de doar 24 de ani, distins în 2014 cu premiul I la Fritz Kreisler International Violin Competition – Viena şi singurul concert pentru vioară semnat de BRAHMS sunt elementele reunite în evenimentul prezentat vineri, 5 iunie (19.00) de Orchestra Naţională Radio.

01
/06
/15

Pe 3 iunie, violonistul Alexandru Tomescu și clavecinistul Andrea Coen vor susține un concert la Ateneul Român, cu ocazia Zilei Naționale a Italiei. Evenimentul a devenit deja o tradiție, acesta fiind al doilea an în care muzicieni de prestigiu urcă pe scena Ateneului pentru a sărbători ziua Republicii Italiene în România.

28
/05
/15

Pentru prima dată tango-ul, genul emblematic argentinian, pătrunde în spaţiile încărcate de istorie ale Castelului Peles şi Palatului Brâncovenesc de la Mogoşoaia. Cu ocazia ediţiei a II a a Turneului Naţional “Vă place Tango?”, violoncelistul Răzvan Suma, Analia Selis - voce şi Julio Santillán - chitarist şi compozitor, vor concerta sâmbătă 30 mai, ora 16, la Sinaia, în cadrul Stagiunii Sunetul Muzicii şi duminică 31 mai ora 12 în închiderea ediţiei a IV a a Mogoşoaia ClasicFest.

28
/05
/15

Thom Yorke, solistul trupei britanice Radiohead, a compus un cântec care are o durată totală de 18 zile. Cântecul "Subterranea", care are o durată totală de 432 de ore, a fost compus pentru a fi utilizat ca fundal sonor pentru o retrospectivă ce marchează împlinirea a 25 de ani de la debutul artistului Stanley Donwood, bun prieten cu Thom Yorke.