Olga Tudorache va fi înmormântată sâmbătă, la Cimitirul Bellu
https://www.ziarulmetropolis.ro/olga-tudorache-va-fi-inmormantata-sambata-la-cimitirul-bellu/

Actriţa Olga Tudorache, angajată a Teatrului Mic până în anul 1978, a plecat dintre noi în în cursul nopţii de marţi spre miercuri (17 spre 18 octombrie), în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Elias din Bucureşti – anunţă un comunicat al Teatrului Mic din Bucureşti, care oferă şi detaliile funeraliilor actriţei Olga Tudorache:

Un articol de |19 octombrie 2017

Profesor universitar al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale (în prezent Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale), Olga Tudorache a avut șase promoții de actori până la pensionare, printre care și actrița Teatrului Mic, Adriana Șchiopu.

În Teatrul Mic a interpretat peste 30 de roluri, dintre care amintim: Ducesa de Gloster în spectacolul Richard al II-lea (1966), în regia lui Radu Penciulescu; Văduva în spectacolul Ocolul pământului în 80 de zile (1963), în regia lui Radu Penciulescu; Beatrice în spectacolul Efectul razelor gamma asupra anemonelor (1977), regia Cătălina Buzoianu, alături de Rodica Negrea și Adriana Șchiopu; Fanny în spectacolul Premiera (1980), regia Laurențiu Azimioară; Ducesa de York în spectacolul Richard al III-lea (1983), în regia lui Silviu Purcărete.

„Teatrul Mic – E bine că exiști!”, i-am scris pe un bilețel pus pe biroul lui Dinu Săraru la premiera spectacolului „Efectul razelor gamma asupra anemonelor” (foto), pentru că fără zbaterea lui acest spectacol nu ar fi existat.

Ultimul rol în Teatrul Mic a fost în anul 2009, în spectacolul Portretul Doamnei T de Ana Maria Bamberger, regia Liana Ceterchi.

Cei care au prețuit-o și au admirat-o îi vor putea aduce un ultim omagiu vineri, 20 octombrie, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național I.L.Caragiale, în intervalul orar 10:00 – 14:00.

Începând cu ora 15:00 trupul neîsuflețit va fi depus la Biserica Krețulescu, urmând ca sâmbătă, 21 octombrie, ora 11:30, să fie înmormântată la Cimitirul Bellu.

Teatrul Mic este alături de familia îndoliată și va păstra vie amintirea unei mari actrițe, dar mai ales a unui Om care cu greu va putea fi uitat.

Foto: Olga Tudorache – Teatrul Mic

08
/11
/23

Ritmuri de jazz românesc au surprins asistenţa la Marea Sală UNESCO, cu ocazia alegerii ambasadoarei României, excelența sa doamna Simona Miculescu, în funcția de președinte al UNESCO.

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.