Olimpia Melinte, nominalizată la premiile GOYA 2014 la categoria „revelaţia anului”
https://www.ziarulmetropolis.ro/olimpia-melinte-nominalizata-la-premiile-goya-2014/

Actriţa română Olimpia Melinte a fost nominalizată la premiile Goya, considerate echivalentul spaniol al premiilor Oscar, la categoria „Revelaţia anului/ Mejor actriz revelación”, pentru dublul rol din filmul „Cannibal”, regizat de Manuel Martin Cuenca.

Un articol de Petre Ivan|8 ianuarie 2014

Actriţa română Olimpia Melinte a fost nominalizată la premiile Goya, considerate echivalentul spaniol al premiilor Oscar, la categoria „Revelaţia anului/ Mejor actriz revelación”, pentru dublul rol din filmul „Cannibal”, regizat de Manuel Martin Cuenca.

Pelicula lui Manuel Martín Cuenca a fost nominalizată de Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice din Spania la opt categorii:

„cel mai bun film”, „cea mai bună regie”, „revelaţia anului” (Olimpia Melinte), „cel mai bun actor în rol principal”, „cel mai bun scenariu adaptat”, „cel mai bun sunet”, „cea mai bună imagine”, „cea mai bună regie artistică”.

Olimpia Melinte

Alături de Olimpia Melinte, la aceeaşi categorie mai sunt nominalizate trei actriţe de origine spaniolă: Belén López, María Morales şi Natalia de Molina, informează Mediafax.

„M-a bucurat foarte mult vestea nominalizării, cu atât mai mult cu cât ştiu cât de greu este să vii din altă ţară şi să fii acceptat într-o industrie de film străină, atât de puternică cum este cea spaniolă.

Am iubit cele două roluri şi am lucrat foarte bine cu echipa spaniolă”, a declarat Olimpia Melinte.

Pelicula cu Olimpia Melinte, considerată una dintre cele mai mari titluri internaţionale ale anului, a început circuitul festivalier în 2013, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Toronto.

„Cannibal”, coprodus de Tudor Giurgiu, va putea fi văzut în curând şi pe marile ecrane din România.

Filmul prezintă povestea lui Carlos (Antonio de la Torre), un om singuratic, ciudat, iubit, însă, de toţi locuitorii oraşului Granada.

Ceea ce puţini oameni ştiu despre el este că nu se poate hrăni decât cu femei faţă de care nu se poate ataşa emoţional.

Toate aceste lucruri se schimbă în ziua în care o întâlneşte pe Nina, o femeie de origine română, care îşi caută cu disperare sora geamănă.

Pentru acest film, actriţa, în vârstă de 27 de ani, a învăţat limba spaniolă, a urmat cursuri de masaj şi a fost nevoită să se îngraşe 10 kilograme.

Olimpia Melinte

Olimpia Melinte s-a născut la Iaşi pe 7 noiembrie 1986.

A debutat pe marele ecran cu rolul din filmul „Cele ce plutesc” în regia lui Mircea Daneliuc, în 2009. Rolul interpretat în acest film i-a adus două nominalizari la Galele GOPO 2010.

A lucrat apoi cu regizoarea Luiza Parvu, pentru scurtmetrajul „Draft 7”, film răsplătit cu premii speciale atât în ţară, cât şi în străinătate.

În 2011, Olimpia Melinte a fost aleasă dintre 250 de actriţe pentru a interpreta rolul Luminiţei din filmul „Sette opere di misericordia” regizat de Massimiliano şi Gianluca de Serio, film pentru care a primit şi premiul pentru interpretare la Bobbio Film Festival, în Italia.

În 2013 a fost aleasă pentru dublul rol în filmul „Cannibal”, regizat de Manuel Martín Cuenca şi a jucat rolul principal din scurtmetrajul Luizei Pârvu intitulat „Start Anew World”, notează Mediafax.

Cea de-a 28-a gală de decernare a premiilor Goya va avea loc pe 9 februarie la Hotel Auditorium din Madrid.

Foto cu Olimpia Melinte, „Cannibal”- Cinemagia

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.