One man show şi expoziţie de caricatură Horaţiu Mălăele la Bruxelles
https://www.ziarulmetropolis.ro/one-man-show-si-expozitie-de-caricatura-horatiu-malaele-la-bruxelles/

Horaţiu Mălăele a susţinut vineri seară un ‘one man show’ de zile mari la teatrul Bronks pentru tineret din Bruxelles, o combinaţie de monologuri, amintiri personale, poezii din toate genurile şi glume primită cu entuziasm de publicul care a umplut până la refuz sala de spectacol. Actorul, regizorul, scriitorul şi graficianul Horaţiu Mălăele a arătat […]

Un articol de Andrada Văsii|4 februarie 2013

Horaţiu Mălăele a susţinut vineri seară un ‘one man show’ de zile mari la teatrul Bronks pentru tineret din Bruxelles, o combinaţie de monologuri, amintiri personale, poezii din toate genurile şi glume primită cu entuziasm de publicul care a umplut până la refuz sala de spectacol.

Actorul, regizorul, scriitorul şi graficianul Horaţiu Mălăele a arătat vineri seară, în ‘one man show’-ul ‘Sunt un orb’, jucat cu casa închisă la teatrul Bronks, că distanţa care-l separă de publicul românesc, în mare majoritate tânăr, care a venit să-l vadă la Bruxelles este aproape inexistentă. Deşi poate nu au avut posibilitatea să vadă şi în România monologurile sau poeziile recitate cu predilecţie de Horaţiu Mălăele, care în ultimii peste 20 de ani au devenit o veritabilă marcă înregistrată a actorului, spectatorii au rezonat pur şi simplu la prestaţia sa, care a trecut prin toate registrele.

‘Ca întotdeauna, Mălăele este artistul minunat care ne aduce adevărata artă pe scenă. Fie că este la Bruxelles, la Londra, la Bucureşti sau la Piatra Neamţ, Mălăele este alături de noi. A fost un moment de bucurie, de regăsire, de apropiere de rădăcini. De ce? Pentru că literatura, poezia, glumele, spiritul nostru sunt adevărate comori ale sufletului românesc. Mălăele este o comoară a României şi de aceea am considerat că merită să fie pe scenele bruxelleze şi să aducă un one man show, ‘Sunt un orb’, la Bruxelles’, a declarat Carmen Hopârtean, directoarea Casei de cultură belgo-române Arthis, organizatoarea spectacolului.

‘One man show’-ul ‘Sunt un orb’ nu a fost însă singurul eveniment cultural legat de prezenţa lui Horaţiu Mălăele la Bruxelles. Joi seară, la Casa de cultură belgo-română au avut loc vernisajul unei expoziţii de caricatură a graficianului Mălăele, precum şi o dublă lansare de carte.

‘Expoziţia va rămâne timp de o lună pe simezele casei de cultură belgo-române. De asemenea, am avut două cărţi pe care le-am lansat – ‘O poveste cu Horaţiu’ de Doina Pap, şi ‘Rătăciri’, o carte scrisă şi publicată de curând de Horaţiu Mălăele’, a precizat Carmen Hopârtean.

În timpul evenimentului de joi seară, Horaţiu Mălăele a dialogat deschis cu criticul de teatru Mira Iosif, cu care a vorbit despre cariera sa, dar şi cu publicul care a venit la sediul Casei de cultură belgo-române Arthis. De asemenea, artistul i-a desenat pe oamenii din public, ceea ce i-a încântat pe cei prezenţi, şi nu doar pe români. ‘A fost chiar un domn flamand care a plecat extrem de impresionat de caricatura pe care i-a făcut-o Horaţiu Mălăele’, povesteşte directoarea Arthis.

Horaţiu Mălăele se va întoarce la Bruxelles la sfârşitul lunii, unde va susţine la 28 februarie, alături de Ion Caramitru, spectacolul ‘Caramitru, Mălăele, câte-n lună şi în stele’.

Sursa: Agerpres

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.

25
/09
/23

Ediția a 13-a a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent s-a încheiat ieri, 24 septembrie, după 10 zile cu 28 de evenimente indoor și outdoor – spectacole în competiție, spectacole studențești, patru premiere teatrale, film, atelier de teatru, concert – care au ținut în atenția publicului cele mai tinere și fresh creații independente din București și din țară.