One man show şi expoziţie de caricatură Horaţiu Mălăele la Bruxelles
https://www.ziarulmetropolis.ro/one-man-show-si-expozitie-de-caricatura-horatiu-malaele-la-bruxelles/

Horaţiu Mălăele a susţinut vineri seară un ‘one man show’ de zile mari la teatrul Bronks pentru tineret din Bruxelles, o combinaţie de monologuri, amintiri personale, poezii din toate genurile şi glume primită cu entuziasm de publicul care a umplut până la refuz sala de spectacol. Actorul, regizorul, scriitorul şi graficianul Horaţiu Mălăele a arătat […]

Un articol de Andrada Văsii|4 februarie 2013

Horaţiu Mălăele a susţinut vineri seară un ‘one man show’ de zile mari la teatrul Bronks pentru tineret din Bruxelles, o combinaţie de monologuri, amintiri personale, poezii din toate genurile şi glume primită cu entuziasm de publicul care a umplut până la refuz sala de spectacol.

Actorul, regizorul, scriitorul şi graficianul Horaţiu Mălăele a arătat vineri seară, în ‘one man show’-ul ‘Sunt un orb’, jucat cu casa închisă la teatrul Bronks, că distanţa care-l separă de publicul românesc, în mare majoritate tânăr, care a venit să-l vadă la Bruxelles este aproape inexistentă. Deşi poate nu au avut posibilitatea să vadă şi în România monologurile sau poeziile recitate cu predilecţie de Horaţiu Mălăele, care în ultimii peste 20 de ani au devenit o veritabilă marcă înregistrată a actorului, spectatorii au rezonat pur şi simplu la prestaţia sa, care a trecut prin toate registrele.

‘Ca întotdeauna, Mălăele este artistul minunat care ne aduce adevărata artă pe scenă. Fie că este la Bruxelles, la Londra, la Bucureşti sau la Piatra Neamţ, Mălăele este alături de noi. A fost un moment de bucurie, de regăsire, de apropiere de rădăcini. De ce? Pentru că literatura, poezia, glumele, spiritul nostru sunt adevărate comori ale sufletului românesc. Mălăele este o comoară a României şi de aceea am considerat că merită să fie pe scenele bruxelleze şi să aducă un one man show, ‘Sunt un orb’, la Bruxelles’, a declarat Carmen Hopârtean, directoarea Casei de cultură belgo-române Arthis, organizatoarea spectacolului.

‘One man show’-ul ‘Sunt un orb’ nu a fost însă singurul eveniment cultural legat de prezenţa lui Horaţiu Mălăele la Bruxelles. Joi seară, la Casa de cultură belgo-română au avut loc vernisajul unei expoziţii de caricatură a graficianului Mălăele, precum şi o dublă lansare de carte.

‘Expoziţia va rămâne timp de o lună pe simezele casei de cultură belgo-române. De asemenea, am avut două cărţi pe care le-am lansat – ‘O poveste cu Horaţiu’ de Doina Pap, şi ‘Rătăciri’, o carte scrisă şi publicată de curând de Horaţiu Mălăele’, a precizat Carmen Hopârtean.

În timpul evenimentului de joi seară, Horaţiu Mălăele a dialogat deschis cu criticul de teatru Mira Iosif, cu care a vorbit despre cariera sa, dar şi cu publicul care a venit la sediul Casei de cultură belgo-române Arthis. De asemenea, artistul i-a desenat pe oamenii din public, ceea ce i-a încântat pe cei prezenţi, şi nu doar pe români. ‘A fost chiar un domn flamand care a plecat extrem de impresionat de caricatura pe care i-a făcut-o Horaţiu Mălăele’, povesteşte directoarea Arthis.

Horaţiu Mălăele se va întoarce la Bruxelles la sfârşitul lunii, unde va susţine la 28 februarie, alături de Ion Caramitru, spectacolul ‘Caramitru, Mălăele, câte-n lună şi în stele’.

Sursa: Agerpres

06
/09
/17

Soprana Kristine Opolais, recunoscută pentru rolurile sale de pe cele mai importante scene ale lumii, de la Metropolitan Opera New York, la Wiener Staatsoper, Teatro alla Scala şi Royal Opera House Covent Garden, va susține pe 22 septembrie un recital extraordinar pe scena Ateneului Român, în cadrul ediției 2017 a Festivalului Internațional George Enescu.

06
/09
/17

Bucharest International Dance Film Festival începe joi, 7 septembrie, cu proiecția lungmetrajului ”La Danseuse/ Dansatoarea”, în regia lui Stéphanie di Giusto, și se va încheia pe 10 septembrie, cu prezentarea documentarului ”WIM”, de Lut Vandekeybus.

05
/09
/17

Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu adaptat și Cel mai bun actor în rol secundar sunt cele trei Premii Oscar din opt nominalizări, din palmaresul filmului „Moonlight” („În lumina lunii”) în regia lui Barry Jenkins. Vineri, 15 septembrie, regizorul va deschide prima ediție a American Independent Film Festival la București, printr-o discuție cu publicul în direct prin Skype, la finalul proiecției celui de-al doilea lungmetraj al său.

05
/09
/17

Și a venit a doua zi de festival. Și a venit Joshua Bell la București. Fostul copil-minune al viorii, ajuns acum la 50 de ani, devenit între timp și dirijor, și director muzical al Academy of St. Martin in the Fields (din 2011), e cunoscut nu doar pentru calitatea intepretărilor sale, ci și pentru apetența pentru joacă și pentru explorare.

04
/09
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Așa trebuie caracterizat Constantin Virgil Gheorghiu (1916-1992), scriitor român lansat cu deosebit succes după război în Franța.

04
/09
/17

Toamna bate la poartă și odată cu ea, Maratonul „25 de ore de teatru non-stop”. Organizatorii așteaptă să culeagă roadele muncii din această vară: aplauzele publicului. Cea de-a VII-a ediție este una specială, pentru că maratonul propriu-zis (9-10 septembrie 2017) va fi urmat de încă cinci zile de recuperare (11-15 septembrie), perioadă în care va fi prezentat câte un spectacol pe seară.

02
/09
/17

Ediția 2017 a Festivalului Internațional George Enescu (2-24 septembrie, București, România) aduce lucruri inedite prin mai multe premiere: muzica clasică face pact cu tehnologia în trei opere cu proiecții multimedia live, muzica contemporană devine vedeta ediției și 30 dintre cei mai bine cotați compozitori contemporani ai momentului din lume vin la București pentru un dialog fără precedent între public, artiști români și artiști străini de anvergură, în timp ce un număr record de 37 de lucrări de George Enescu sunt interpretate în Festival, iar relația dintre matematică și muzică este prezentată într-o expoziție în premieră în România.

01
/09
/17

Festivalul documentarului românesc anunță selecția competițională oficială și pregătește 6 zile de proiecții, întâlniri cu regizori, dezbateri și sesiuni de master class, în perioada 26 septembrie – 1 octombrie la Cinema Muzeul Țăranului (str. Monetăriei nr. 3), Sala ARCUB Lipscani și Știrbei Center (str. Știrbei Vodă nr. 104 - 106).

31
/08
/17

Se împlinesc, iată, 20 de ani de când Diana, prințesa de Wales, murea în urma unui controversat accident de mașină petrecut în Tunelul Alma din Paris, la primele ore ale zilei de 31 august 1997. Rândurile care urmează surprind tragedia acelei zile, dar și fragmente emoționante din viața celei mai iubite prințese din câte au existat.