“Open Happy Light Space” la Nicole Jutka Gallery, un nou spațiu expozițional din București
https://www.ziarulmetropolis.ro/open-happy-light-space-la-nicole-jutka-gallery-un-nou-spatiu-expozitional-din-bucuresti/

Începând de mâine, galeria „Nicole Jutka Gallery” din Bucureşti îşi deschide porţile în locaţia de pe Str. Luterană, nr. 5, cu evenimentul „Open Happy Light Space”, în cadrul Romanian RDW | DESIGN GO | Expozitie Assamblage | 2021, între 5 – 13.06.2021, orele 13.00 – 19.00.

Un articol de Petre Ivan|4 iunie 2021

„Open Happy Light Space” este o expoziție cu lucrări fluorescente, expuse în lumină neagră, ce dorește să ofere o descriere vizuală a luptei filozofice mentale dintre lumină și întuneric. Într-un spectacol acompaniat de muzică, publicul e invitat să-și pună întrebarea: ce este lumina?

Nicole Jutka Gallery oferă investitorilor, colecționarilor și iubitorilor de artă o selecție de lucrări ale unor artiști contemporani cu mare potențial. Galeria va debuta în iunie 2021 în patru locații: Bedburg (Germania), Biot (Coasta de Azur), Olimp (România) și București.

Artiștii invitați să expună sunt Anca-Sonia (Franța), Dana Dociu (România), Iulia Gaga-Ștefan (România), Larem (România), Lucian Muntean (România), Maria Butnaru (România), Nicole Jutka (Germania), Rachel Jutkova (Slovacia), Dana Vieru York.

În acest context, artistul vizual Lucian Muntean expune o serie de 16 fotografii print pe pânză, cu tema “Poveștile zidurilor”, care prezintă fotografii făcute fără nicio altă intervenție, a afișelor rupte, jupuite sau spălate de ploi. Acest demers artistic e o preocupare mai veche, care s-a conturat însă în această formă în anul 2016, când s-au aniversat 100 de ani de DADA. Aceste “povești ale zidurilor” se încadrează perfect în spiritul curentului dadaist… Cu toate că defapt sunt un exemplu de poluare urbană, aceste colaje au un farmec aparte. Zidurile Bucureștiului oferă trecătorilor o expoziție permanentă de colaje. Acestea transmit mesaje cu totul neașteptate și prezintă asocieri inedite de imagini create spontan, involuntar prin deteriorarea afișelor, care au fost lipite succesiv pe panouri sau pe ziduri. Acestea ajung să funcționeze ca o memorie recentă a evenimentelor culturale desfășurate în capitală și prezintă totodată diversitatea de genuri de spectacole, de la teatru, concerte, expoziții, cu chipurile vedetelor preferate de public.

Călătoria artistică a Ancăi Sonia s-a dezvoltat inițial cu „Préhistoric Contemporaine”. Aceasta s-a transformat și a înflorit în diversitate artistică într-o serie de prestigioase galerii internaționale. Pânzele ei monumentale invită privitorul către o introspecție superioară, prin lucrări care sunt în mod magistral vii. Ea este pe deplin investită în profunzimea creațiilor sale cu o delicatesă rară, prin injunție cu un primalism animalist. Semnătura ei picturală este o cale a luminii, o simfonie care duce la o revărsare a vieții.

Rachel Jutkova declara: „În practica mea creativă, folosesc o abordare experimentală și intuitivă în timp ce fac. Texturile, culorile și materialele din tablourile mele sunt adesea transferate subconștient din peisajele care mă înconjoară. Mă gândesc la lucrările mele ca la piese sau indicii care se oferă să fie examinate și puse la îndoială de către privitor. Picturile și instalațiile mele extinse formează un spațiu în care virtualul se întâlnește cu fizicul și spontan cu planul. Explorez contrastul sau tensiunea care se creează atunci când încercăm să înțelegem complexitatea vizualului nostru”.

Expoziția „Open Happy Light Space
Nicole Jutka Gallery

[ EXPOZIȚIE ] [ 5 – 13 IUNIE ]
5 – 13 IUNIE | 11:00 – 18:00
5 IUNIE – Arta in Spatiu by ANCA-SONIA | 21:00 | VERNISAJ
6 IUNIE – Lumina in perceptia observatorului by ANCA-SONIA | 18:00 | TALK

[ PERFORMANCE ] [ 9 & 11 IUNIE ]
9 & 11 IUNIE | 18:00 – 19:00 | JAZZ Performance by JAN STOIAN

[ TALK ] [ 12 IUNIE ]
12 IUNIE | 18:00 – 19:00 | Talk – „Arta, personaj important in secolul nostru” by ANCA BOERIU

 

20
/04
/17

Artistul multimedia Nikita Golubev a transformat mai multe autovehicule murdare din Moscova în adevărate opere de artă. Sub pseudonimul "ProBoyNick", Golubev a pictat, în ultimele două săptămâni, diverse desene pe mai multe mașini din capitala Rusiei și a distribuit online fotografiile cu operele create. Artistul rus realizează aceste desene folosindu-se de degete și pensule.

12
/04
/17

Cea mai mare expoziţie dedicată lui Ştefan Luchian din ultimii 50 de ani va fi organizată la Pavilionul Muzeal de la Art Safari, între 19 mai - 18 iunie, la Galeriile Kretzulescu (Calea Victoriei 45), şi va cuprinde opere ale artistului din peste 20 de instituţii muzeale, dar şi din cele mai importante colecţii private.

11
/04
/17

Premiul Pulitzer 2017 pentru "Fotoreportaj" (Feature Photography") a revenit publicației Chicago Tribune, care a publicat un portret al unui copil de 10 ani care a supraviețuit unui schimb de focuri în Chicago, și al mamei sale, care încearcă să reia cursul vieții după această dramă.

05
/04
/17

“Rerotikon”, prima expoziție de artă erotică găzduită de Galeria Rotenberg-Uzunov din București, va fi vernisată joi, 6 aprilie, ora 19.00. Semnatara picturilor expuse este tânăra artistă Diana Manole, care explorează puterea de seducție a nudurilor umane, cu accente vintage din pin-up-ul american într-o combinație cu tușa mult mai recentei Școli de la Cluj.

30
/03
/17

Prințul Charles a sosit, în această dimineața, la Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti", fiind întâmpinat de directoarea instituției, Paula Popoiu, și de Irina Cajal, subsecretar de stat în Ministerul Culturii. Alteța Sa Regală a fost primită cu pâine și sare.

26
/03
/17

Muzeul Național de Artă al României, în parteneriat cu Institutul Francez, vă invită marți, 28 martie 2017, orele 18.30, la conferința „Victor Brauner, pictopoet și iluminator”, susținută de Mihaela Petrov, critic și istoric de artă. Conferința face parte din seria de evenimente ce marchează luna martie ca lună a Francofoniei.

20
/03
/17

Fotograful Mircea Albuțiu vă prezintă 10 imagini din seria de 40, numită New Energy. Seria a fost expusă la Arcade 24 în Bistrița Năsăud în septembrie 2015; în 28 aprilie 2017 va fi vernisată la Teatro Jose Lucio da Silva din Leiria, Portugalia iar în august 2017 la sediul ICR din Lisabona.