Opera FANtastica – Luminita Arvunescu, în dialog cu soprana Nelly Miricioiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-fantastica-luminita-arvunescu-in-dialog-cu-soprana-nelly-miricioiu/

Joi, 31 martie, de la ora 19.00, Fundaţia Calea Victoriei îi invită pe melomani la un eveniment dedicat muzicii de operă, având-o ca gazdă pe doamna Luminiţa Arvunescu, apreciat realizator Radio România Muzical, în decorul elegant al Muzeului Naţional Cotroceni. Invitata specială este doamna Nelly Miricioiu, celebra soprană britanică de origine română, capabilă să cânte aproape orice, de la belcanto, la operă veristă.

Un articol de Petre Ivan|17 martie 2016

Cei prezenţi la eveniment, pot asculta povestiri din spatele scenei, considerații muzicale – cu amănunte descoperite prin zeci de ore de studiu personal – şi câteva arii în interpretarea sopranei Nelly Miricioiu.

Artista a debutat la Covent Garden în 1982 şi a cântat, în roluri principale, alături de nume ca Jose Carreras, Placido Domingo, Roberto Alagna, Renato Bruson sau Alfredo Kraus.

Nelly Miricioiu este o interpretă de referință în lume, pentru marile roluri ale repertoriului liric (Lucia di Lammermoor, Mimi, Manon Lescaut sau Floria Tosca), memorabilă în partituri de Opera Rara semnate de Rossini, Donizetti, Pacini sau Mercadante. Dialogând – de câteva ori – radiofonic şi citindu-i, pe de altă parte, interviurile, am fost fericită să constat magnetismul estetic pe care îl are fiecare opinie venită din universul, foarte activ, al acestei mari soprane, sinceritatea şi responsabilitatea părerilor sale.” – Luminița Arvunescu

Întâlnirea se va desfăşura într-una dintre cele mai elegante clădiri de patrimoniu ale oraşului – Palatul Cotroceni, Sala Cerchez, iar participanții vor avea ocazia să viziteze, în deschiderea serii, spectaculoasa expoziție de costume „Eleganță şi tradiție în moda feminină. De la Belle Époque la interbelic”.

Opera FANtastica – INFO

Data: 31 Martie 2016; Ora: 19:00

Cost: 35 ron; Cost redus: (studenti, pensionari): 30 ron (include taxa vizitate expozitie Moda feminina)

Loc: Muzeul Național Cotroceni, Sala Cerchez, blvd. Geniului nr. 1

Mai multe detalii, aici

Fundaţia Calea Victoriei este o instituție culturală independentă care concepe cursuri și evenimente în domenii umaniste și culturale pentru tineri și adulți. Atelierele se desfășoară într-o atmosferă relaxată, nonconformistă și interactivă, care face posibilă învățarea cu plăcere – fără restricții, examene sau catedră.

Activitatea fundației a început în ianuarie 2008, avându-l ca prim lector pe domnul Neagu Djuvara.

Foto: Opera FANtastica, Luminita Arvunescu, Nelly Miricioiu – victoriei.ro.

17
/03
/22

Miercuri, 23 martie 2022,  de la ora 19.00, Corul Filarmonicii „George Enescu”, condus de Iosif Ion Prunner, va susține un program dedicat apropiatei sărbători pascale: Missa In illo tempore de Claudio Monteverdi și câteva lucrări de Gavriil Musicescu: Imnele Sfintei Liturghii, Concertul coral nr. 1, op. 15 și Concertul coral nr. 2, op. 30. Concertul este realizat în parteneriat cu Trinitas TV.

15
/03
/22

Considerat unul dintre cei mai mari compozitori ai lumii, un creator romantic influențat puternic de stilul clasic, Johannes Brahms a fost așezat de celebrul dirijor și pianist Hans von Bülow pe un piedestal, alături de ceilalți doi mari „B” ai muzicii germane: Bach – Beethoven – Brahms.

08
/03
/22

Dirijorul britanic LEO HUSSAIN – care debuta în 2016 pe prestigioasa scenă a Operei Regale (Covent Garden) din Londra cu Oedipe de George Enescu, bucurându-se de un mare succes de public - revine vineri, 11 martie 2022 (19.00), la Sala Radio.

07
/03
/22

În 8, 9 și 10 iulie, aeroportul din Arad va găzdui din nou artiști îndrăgiți și fanii lor, iubitorii de muzică bună, distracție și dans până la răsărit. Arad Open Air Festival se află deja la cea de-a șasea ediție, oferind publicului întâlniri cu nume celebre, activități de neuitat, scene pentru toate gusturile. Festivalul promite și anul acesta trei zile magice.

03
/03
/22

Corul de cameră Preludiu dirijat de Andrei Stănculescu invită publicul la un concert special pe data de 9 martie, ora 19.00, la Sala „George Enescu” a Universităţii Naționale de Muzică din București (UNMB), concert realizat în colaborare de Centrul Național de Artă Tinerimea Română (CNATR), Radio România Muzical și Universitatea Națională de Muzică din București.

03
/03
/22

Opera Națională București continuă seria de evenimente care marchează Stagiunea Centenară „Opera 100” și organizează, în perioada 2-6 aprilie, Masterclass-ul Nelly Miricioiu, care se va încheia cu „Belcanto Gala”, în data de 6 aprilie, în cadrul căreia cursanții vor fi acompaniați de Orchestra Operei Naționale București.

01
/03
/22

Concertele 𝑬𝒀𝑬𝑫𝑹𝑶𝑷𝑺 au fost descrise ca fiind, în mod paradoxal, energizante și generatoare ale unei stări de puternică melancolie. Trupa și-a început povestea în 2012, cu piese în limba engleză. Odată cu anul 2015 și cu îmbrățișarea limbii române ca mediu de exprimare, și-au consolidat propria poziție pe piața românească de muzică alternativă, lansând piese ca „Spre Soare”, „Prezent”, „Bicicleta” sau „Mai Stai".

24
/02
/22

Între 13 și 19 februarie 2022, la Iași a avut loc cea de-a treia ediție a Classix Festival, un demers organizat de Asociația Industrii Creative și Showberry. Peste 60 de artiști din 13 țări au fost prezenți în cadrul celor 8 concerte care au alcătuit programul festivalului, alături de 7 proiecții de film, un vernisaj, o expoziție, o dezbatere, o prelegere și 10 masterclass-uri.

16
/02
/22

Orchestra Română de Tineret (ORT) dirijată de Cristian Măcelaru – care poate fi ascultat pentru prima oară în România după momentul în care a fost numit director artistic al Festivalului Internaţional “George Enescu” – va concerta sâmbătă, 26 februarie 2022, ora 19, la Ateneul Român, într-o seară care are în program două superbe capodopere ale muzicii ruse : Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 35 de Ceaikovski, solistă violonista franceză de origine română Sarah Nemţanu şi Simfonia nr. 10 în mi minor op. 93 de Șostakovici.