Opera Națională București prezintă „Românește”, Concert Extraordinar dedicat Centenarului Marii Uniri
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-nationala-bucuresti-prezinta-romaneste-concert-extraordinar-dedicat-centenarului-marii-uniri/

Opera Naţională Bucureşti prezintă joi, 6 decembrie, de la ora 18:30,  evenimentul „Româneşte”, Concert Extraordinar dedicat Centenarului Marii Uniri. Regia va purta semnătura Cristinei Costescu, la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ionuţ Pascu – invitat, evenimentul primei scene lirice a ţării fiind prezentat de către Anca Banda.

Un articol de Petre Ivan|3 decembrie 2018

Caracterizat prin unicitate și originalitate, concertul reunește într-un spectacol alcătuit dintr-un repertoriu exclusiv românesc artiști români care au reprezentat de-a lungul timpului țara atât pe scena Operei Naționale București, cât și pe marile scene ale lumii.Opera Națională București

Pentru reconsiderarea rolului istoriei și a culturii naționale, lucrări celebre din creația românească  vor fi interpretate pe scena Operei Naționale București de nume sonore, în calitate de invitați avându-i pe Florina Hinsu Mariș, Dinu Iancu Sălăjanu, Remus Alăzăroae ,Vlad Miriță, Lăcrimioara Cristescu, Carmen Topciu, Laura Eftimie, Asineta Răducan, Florin Mariș Hinsu. Alături de artiștii invitați, vor evolua și renumiți soliști ai casei, precum Marta Sandu, Simonida Luțescu, Ștefan Ignat, Lucian Corchiș, Iustinian Zetea și Alin Stoica. La pian solo va interpreta Ioana Maria Lupașcu. Cu participarea All`s Choir și a Orchestrei Operei Naționale București.

Opera Națională BucureștiPentru ca seara să râmână în amintirea publicului ca un eveniment unicat, un moment aparte dedicat baletului românesc îl va constitui interpretarea de către Baletul Operei Naționale București a  unui fragment din „Toaca” de Ion Maxim, într-o coregrafie ce poartă semnătura maestrului Ioan Tugearu. Mai mult, în foaierele Operei Naționale București vor fi organizate două expoziți permanente: „Centenar – 5 generații. Expoziție de Artă Populară Bihoreană” și „Expoziție de Artă Populară din Argeș și Muscel”.

Evenimentul „Românește”, Concert extraordinar dedicat Centenarului Marii Uniri face parte dintr-o serie de spectacole care marchează 100 de ani de la desăvărșirea statului național român prin unirea provinciilor românești cu România. Personalități artistice, culturale și politice din toată țara vor fi în sală, prezenți la eveniment, ca martori ai unei pagini de istorie ce se va scrie cu aportul spectatorilor.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Operei Naționale București sau online, la tickets.operanb.ro

Foto: Opera Națională București , Oedipe – facebook

 

02
/06
/21

În seara zilei de duminică, 6 iunie, la ora 19, flautista Miruna Didu, violonista Corina Mitroi, violista Iulia Goiana și violoncelistul Eugen Bogdan Popa, toți instrumentiști din Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” din București, propun iubitorilor muzicii de cameră un program integral Mozart.

31
/05
/21

După câteva luni în care, din motive pandemice, toate evenimentele stagiunii au fost transmise live de la Sala Radio – pe calea undelor sau online – publicul va reveni fizic în sală! Primul concert în care spectatorii se vor bucura de reîntâlnirea „vie” cu muzica și, reciproc, artiștii vor retrăi emoția interacțiunii cu publicul, se va derula vineri, 4 iunie (ora 19.00).

31
/05
/21

Filarmonica „George Enescu” anunță că luni, 31 mai, de la ora 12.00, se vor pune în vânzare biletele pentru concertul simfonic cu public de joi, 10 și vineri, 11 iunie 2021, în care Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” va fi condusă de Gabriel Bebeșelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 și 11 iunie are la bază un concept unitar, fiind alcătuit din selecțiuni din muzica originală compusă de Jean-Baptiste Lully pentru piesa "Burghezul gentilom" de Molière și din Suita "Burghezul gentilom" de Richard Strauss.

28
/05
/21

Cum a arătat copilăria pentru trei dintre cei mai cunoscuți artiști rock din toate timpurile – Bruce Springsteen, Freddie Mercury și Keith Richards?

20
/05
/21

S-au pus în vânzare, online și la casa de bilete din incinta Ateneului Român, biletele pentru următorul concert din Stagiunea de marți seara. În 25 mai, la ora 19, publicul meloman este invitat în Sala mică a Ateneului Român ( la capacitatea de 50%) pentru un recital cameral susținut de Valentin Dimitrie Simion, un tânăr dar foarte merituos violoncelist român.

20
/05
/21

Valentin Șerban a câștigat marele premiu al secțiunii de vioară la Concursul Internațional George Enescu, după o finală care a ridicat publicul în picioare și în care a interpretat Concertul în re minor pentru vioară și orchestră op. 47 de Sibelius, miercuri, 19 mai, la Ateneul Român. Pe locul al doilea s-a situat Jaewon Wee din Coreea de Sud, iar locul al treilea i-a revenit lui Tassilo Probst din Germania.

17
/05
/21

Jaemin Han a câștigat marele premiu al secțiunii de violoncel la Concursul Internațional George Enescu, după o finală în care a interpretat Concertul nr. 1 în mi bemol major pentru violoncel și orchestră op. 107 de Shostakovich, sâmbătă, 15 mai, la Ateneul Român. Pe locul al doilea s-a situat Sebastian Fritsch din Germania, iar locul al treilea i-a revenit lui Ștefan Cazacu din România.