Operele complet prescurtate ale lui William Shakespeare, din 15 martie la Teatrul de pe Lipscani
https://www.ziarulmetropolis.ro/operele-complet-prescurtate-ale-lui-william-shakespeare-din-15-martie-la-teatrul-de-pe-lipscani/

Cum ar fi ca 3 actori să interpreteze toate personajele din toate piesele lui William Shakespeare într-o oră şi 20 de minute? Cel mai aşteptat spectacol al primăverii, super-comedia „Operele complet prescurtate ale lui William Shakespeare”, revine, din 15 martie, la Teatrul de pe Lipscani. Spectacolul se joacă duminică, la ora 19:00, la sala Muse (strada Lipscani nr. 53).

Un articol de Petre Ivan|12 martie 2015

Operele complet prescurtate ale lui William Shakespeare / Spectacolul conține doar 14.205 cuvinte, în timp ce Operele Complete editate la Oxford însumează peste 1.258.437 de vorbe.

Aceste piese, interpretate într-o manieră tradițională, durează 127 de ore și 58 de minute. În versiunea Teatrului de pe Lipscani vor dura numai 75 de minute…

În distributie: Dan Rădulescu (nominalizat la premiul pentru cel mai bun actor in rol principal la prima ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Independent, 2013), Andrei Seuşan şi Ionuţ Grama, scenografia este semnată de Tudor Prodan, iar regia de Eugen Gyemant (cel mai bun regizor la Maratonul Teatrului Independent 2012).

Eugen Gyemant este unul dintre cei mai de succes tineri regizori de teatru din România. A absolvit Regie de teatru la UNATC în anul 2008, iar de atunci a montat peste 10 spectacole în teatre şi spaţii independente din Bucureşti, dar şi din alte oraşe. Nu mai puţin de 7 spectacole regizate de Eugen Gyemant se joacă în prezent în teatre din Bucureşti.

Foto: Operele complet prescurtate ale lui William Shakespeare – Teatrul de pe Lipscani

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.