Oracol, un one-woman show despre femeia contemporană
https://www.ziarulmetropolis.ro/oracol-un-one-woman-show-despre-femeia-contemporana/

Scriitoarea de origine braşoveană Rucsandra Pop prezintă în premieră la Braşov spectacolul “Oracol”, un one woman show cu Graţiela Bădescu despre femeia contemporană în relaţie cu iubirea şi identitatea proprie.

Un articol de Petre Ivan|7 ianuarie 2014

Scriitoarea de origine braşoveană Rucsandra Pop prezintă duminică, 12 ianuarie, de la ora 19, în premieră la Braşov spectacolul “Oracol”, un one woman show cu Graţiela Bădescu despre femeia contemporană în relaţie cu iubirea şi identitatea proprie.

“Oracol” spune o poveste de dragoste de secol XXI. Textul care stă la baza spectacolului este un poem urban, o mărturie, un love-story colectiv care s-a născut din energiile oraşului.

O producție lorgean theatre, “Oracol” a avut până acum peste 30 de reprezentaţii în 7 oraşe, fiind văzut de peste 1000 de spectatori.

Spectacolul a fost selecţionat la Festivalul Fără Bariere Satu Mare, la Gala Hop Mangalia, la TIMAF Cluj, la Festivalul Teatrelor de Studio Piteşti, la Festivalul de Teatru în autobuz Grolsch şi la Festivalul de Teatru Independent Fringe Sibiu.

“S-a întâmplat să se îndrăgostească toate femeile din oraș în același timp. În aceeași zi. La aceeași oră. Și să se întâlnească. Și să-și vorbească. Și să se nască un text magic – “Oracol” – care a căpătat o formă într-un laptop al insomniilor și ceștilor de cafea ale Rucsandrei Pop.

Și apoi s-a întâmplat să capete o formă de spus mai departe prin viu grai în insomniile și ceștile mele de cafea”, spune actriţa Grațiela Bădescu, adăugând că acest spectacol a avut un mare impact asupra carierei ei.

Oracol

Graţiela Bădescu este masterand al UNATC, secţia actorie, angajată a Teatrului Dramatic ID Sârbu din Petroşani şi perfomer independent la teatru  lorgean.

Graţiela a mai jucat la Teatrul Masca, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie şi în producţiile TVR “O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale şi “Cafeneaua” de Mihai Mălaimare.

Lorgean Theatre este primul teatru de apartament din România care s-a deschis în decembrie 2008 într-o garsoniera de la etajul 9 al unui bloc de lângă parcul Cişmigiu din Bucureşti. Garsoniera scriitorului şi perfomerului Jean Lorin Sterian a devenit astfel locul unor experimente teatrale absolut inedite oferind experienţe de neuitat atât actorilor cât şi spectatorilor.

La lorgean theatre audienţa este la fel de importantă ca reprezentaţia. În cei 5 ani de existenţă, lorgean theater a găzduit peste 30 de piese.

Spectacolul se va desfășura duminică 12 ianuarie, de la ora 19.00, la Galeria de Artă Contemporană M8, din Brașov (str. Mureșenilor nr. 8)

Informații suplimentare și rezervări la tel.: 0722245893

Foto cu Grațiela Bădescu și Oracol – facebook

22
/01
/24

Anul acesta, Teatrul Tamási Áron celebrează Ziua Culturii Maghiare prin deschiderea a trei spaţii de întâlnire : luni, 22 ianuarie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului, spectatorii din Sfântu Gheorghe pot urmări spectacolul "Voiam să mă revolt cu voi", o producţie a Teatrului Naţional din Târgu Mureş, în regia lui Aba Sebestyén; în aceeași zi, Trupa Tamási Áron joacă una dintre producţiile sale de succes, Floarea Soarelui, în regia lui Radu Afrim, pe scena Teatrului Naţional din Târgu Mureş; miercuri, 24 ianuarie, la Braşov, va fi lansată cartea despre viaţa actorului Nemes Levente, fostul director al Teatrului Tamási Áron.

22
/01
/24

Un spectacol-coupé, cu o durată de două ore, vă aşteaptă în penultima zi a lunii la Sala Media a TNB, ca să ne amintim de cel mai mare dramaturg al românilor, Ion Luca Caragiale, născut pe 30 ianuarie 1852: Caragiale altfel & Moftul român.

19
/01
/24

Acum un an, George Banu mai avea de trăit doar două zile. A murit pe 21 ianuarie 2023, la Paris, iar dispariția lui a însemnat sfârșitul unei lumi. O lume nu așa „perfectă” cum se dorește cea pe care o trăim, dar o lume frumoasă, în care se respira la alte înălțimi.

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.

19
/01
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

19
/01
/24

Teatrul Bulandra prezintă sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Toma Caragiu, premiera spectacolului Oedip de Robert Icke, după Sofocle, traducere Irina Velcescu, în regia lui Andrei Șerban, regizor asociat Dana Dima și scenografia Carmencita Brojboiu.

18
/01
/24

Teatrul azi lasă în urmă anul 2023 cu numărul dublu 11-12, care are în centrul atenţiei cea de-a 33-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru – FNT2023. Eveniment de amploare, ce a pus viaţa teatrală românească într-o lumină nouă sub tema „Laboratoarele sensibilului”, a reprezentat subiectul la care au fost invitați să reflecteze specialiști și jurnaliști din domeniu.