Oracol, un one-woman show despre femeia contemporană
https://www.ziarulmetropolis.ro/oracol-un-one-woman-show-despre-femeia-contemporana/

Scriitoarea de origine braşoveană Rucsandra Pop prezintă în premieră la Braşov spectacolul “Oracol”, un one woman show cu Graţiela Bădescu despre femeia contemporană în relaţie cu iubirea şi identitatea proprie.

Un articol de Petre Ivan|7 ianuarie 2014

Scriitoarea de origine braşoveană Rucsandra Pop prezintă duminică, 12 ianuarie, de la ora 19, în premieră la Braşov spectacolul “Oracol”, un one woman show cu Graţiela Bădescu despre femeia contemporană în relaţie cu iubirea şi identitatea proprie.

“Oracol” spune o poveste de dragoste de secol XXI. Textul care stă la baza spectacolului este un poem urban, o mărturie, un love-story colectiv care s-a născut din energiile oraşului.

O producție lorgean theatre, “Oracol” a avut până acum peste 30 de reprezentaţii în 7 oraşe, fiind văzut de peste 1000 de spectatori.

Spectacolul a fost selecţionat la Festivalul Fără Bariere Satu Mare, la Gala Hop Mangalia, la TIMAF Cluj, la Festivalul Teatrelor de Studio Piteşti, la Festivalul de Teatru în autobuz Grolsch şi la Festivalul de Teatru Independent Fringe Sibiu.

“S-a întâmplat să se îndrăgostească toate femeile din oraș în același timp. În aceeași zi. La aceeași oră. Și să se întâlnească. Și să-și vorbească. Și să se nască un text magic – “Oracol” – care a căpătat o formă într-un laptop al insomniilor și ceștilor de cafea ale Rucsandrei Pop.

Și apoi s-a întâmplat să capete o formă de spus mai departe prin viu grai în insomniile și ceștile mele de cafea”, spune actriţa Grațiela Bădescu, adăugând că acest spectacol a avut un mare impact asupra carierei ei.

Oracol

Graţiela Bădescu este masterand al UNATC, secţia actorie, angajată a Teatrului Dramatic ID Sârbu din Petroşani şi perfomer independent la teatru  lorgean.

Graţiela a mai jucat la Teatrul Masca, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie şi în producţiile TVR “O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale şi “Cafeneaua” de Mihai Mălaimare.

Lorgean Theatre este primul teatru de apartament din România care s-a deschis în decembrie 2008 într-o garsoniera de la etajul 9 al unui bloc de lângă parcul Cişmigiu din Bucureşti. Garsoniera scriitorului şi perfomerului Jean Lorin Sterian a devenit astfel locul unor experimente teatrale absolut inedite oferind experienţe de neuitat atât actorilor cât şi spectatorilor.

La lorgean theatre audienţa este la fel de importantă ca reprezentaţia. În cei 5 ani de existenţă, lorgean theater a găzduit peste 30 de piese.

Spectacolul se va desfășura duminică 12 ianuarie, de la ora 19.00, la Galeria de Artă Contemporană M8, din Brașov (str. Mureșenilor nr. 8)

Informații suplimentare și rezervări la tel.: 0722245893

Foto cu Grațiela Bădescu și Oracol – facebook

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.

25
/09
/23

Ediția a 13-a a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent s-a încheiat ieri, 24 septembrie, după 10 zile cu 28 de evenimente indoor și outdoor – spectacole în competiție, spectacole studențești, patru premiere teatrale, film, atelier de teatru, concert – care au ținut în atenția publicului cele mai tinere și fresh creații independente din București și din țară.