Oraşul Sankt Petersburg finanţează publicarea unei cărţi istorice controversate
https://www.ziarulmetropolis.ro/orasul-sankt-petersburg-finanteaza-publicarea-unei-carti-istorice-controversate/

Autorităţile din cel de-al doilea oraş ca mărime al Rusiei, Sankt Petersburg (nord-vest), vor finanţa publicarea unei cărţi controversate privind istoria Rusiei care critică ‘regimul ateu’ al democraţiei, informează miercuri AFP. Deputatul rus Maxim Reznik, din partidul de opoziţie Iabloko, a declarat miercuri că i-a trimis o scrisoare guvernatorului oraşului Sankt Petersburg, în care denunţă […]

Un articol de Andrada Văsii|7 februarie 2013

Autorităţile din cel de-al doilea oraş ca mărime al Rusiei, Sankt Petersburg (nord-vest), vor finanţa publicarea unei cărţi controversate privind istoria Rusiei care critică ‘regimul ateu’ al democraţiei, informează miercuri AFP.

Deputatul rus Maxim Reznik, din partidul de opoziţie Iabloko, a declarat miercuri că i-a trimis o scrisoare guvernatorului oraşului Sankt Petersburg, în care denunţă publicarea acestei cărţi şi cere o verificare pentru afirmaţii extremiste.

Publicarea cărţii scrise de istoricul rus Iuri Mihailov, intitulată ‘Chipul moral al istoriei’, ‘se înscrie în cadrul cooperării cu instituţiile religioase’, a afirmat la rândul său un oficial al primăriei.

Cartea proclamă superioritatea ruşilor şi a religiei ortodoxe faţă de alte popoare şi religii şi îi aduce elogii Ţarului Ivan cel Groaznic, conform mass-media.

‘În cartea sa Iuri Mihailov vorbeşte despre ‘etnii care aparţin rasei albe’ şi despre ‘duşmani ai Rusiei’ care au calomniat monarhia’, a scris deputatul Reznik, în scrisoarea sa adresată guvernatorului Sankt Petersburgului.

Deputatul rus cere de asemenea o expertiză a cărţii pentru a se vedea dacă conţine afirmaţii extremiste şi dacă falsifică fapte istorice.

05
/12
/17

Luni, 11 decembrie, de la ora 18.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu va avea loc o întâlnire deschisă cu regizorul Tompa Gábor, cu tema „Artistul față cu lumea globalizată”, în cadrul Întâlnirilor Yorick.

05
/12
/17

Actori ai Teatrului Mic - Mihaela Rădescu, Andreea Grămoşteanu, Virgil Aioanei, Viorel Cojanu, Marian Olteanu, Gabi Costin - vor susţine spectacole-lectură în licee bucureştene, în cadrul proiectului "Teatrul din Manual", primul fiind programat luni, la Liceul Bilingv "Miguel de Cervantes", un text după piesa lui Caragiale "O scrisoare pierdută".

04
/12
/17

Expoziţia „Frida Kahlo and Diego Rivera: Polish Context” a fost deschisă la ZAMEK Culture Centre din Poznan în încercarea de a da de urma tabloului „The Wounded Table” văzut ultima dată în 1955, la Varşovia.

04
/12
/17

Scriitorul american Christopher Bollen este marele câștigător din 2017 al Bad Sex in Fiction Award, un trofeu literar insolit, care recompensează cea mai proastă scenă de sex tipărită într-un roman publicat în anul în curs. Romancierul american a fost recompensat pentru volumul său "The Destroyers", ce conține un paragraf în care protagonistul își compară organele genitale cu "un triunghi de biliard"

03
/12
/17

ANCHETĂ Vă prezentăm cinci dintre cei mai promiţători tineri regizori români de film ai momentului. Nu au debutat încă în lungmetraj, dar sunt şanse mari - scurtmetrajele lor stau deja mărturie - să tot auzim de ei în anii următori: Octav Chelaru, Ana-Maria Comănescu, Ruxandra Ghiţescu, Roxana Stroe şi Andrei Tănase.

01
/12
/17

CRONICĂ DE FILM Intrat în cinematografe de 1 decembrie, „Mariţa”, de Cristi Iftime, este cel mai reuşit debut românesc lansat în 2017 în săli. Un film despre stările şi emoţiile pe care le declanşează atmosfera unică dintr-o familie, fie una chiar şi destrămată şi reunită doar pentru o seară de Crăciun.

30
/11
/17

La 99 de ani de la Marea Unire, vă propunem să ne întoarcem în timp, în acele zile ale lui 1918, când primul Război Mondial se sfârșea, așa cum le-a consemnat cea mai importantă femeie din istoria României – regina Maria, regina României Mari.

30
/11
/17

Lungmetrajul "The Post", regizat de Steven Spielberg, cu Tom Hanks și Meryl Streep în rolurile principale, a devenit unul dintre favoriții actualului sezon al premiilor cinematografice americane, după ce a fost desemnat marți seară cel mai bun film al anului 2017 de National Board of Review, o prestigioasă asociație de cineaști și producători de film, ce a fost înființată în 1909