Oraşul Sankt Petersburg finanţează publicarea unei cărţi istorice controversate
https://www.ziarulmetropolis.ro/orasul-sankt-petersburg-finanteaza-publicarea-unei-carti-istorice-controversate/

Autorităţile din cel de-al doilea oraş ca mărime al Rusiei, Sankt Petersburg (nord-vest), vor finanţa publicarea unei cărţi controversate privind istoria Rusiei care critică ‘regimul ateu’ al democraţiei, informează miercuri AFP. Deputatul rus Maxim Reznik, din partidul de opoziţie Iabloko, a declarat miercuri că i-a trimis o scrisoare guvernatorului oraşului Sankt Petersburg, în care denunţă […]

Un articol de Andrada Văsii|7 februarie 2013

Autorităţile din cel de-al doilea oraş ca mărime al Rusiei, Sankt Petersburg (nord-vest), vor finanţa publicarea unei cărţi controversate privind istoria Rusiei care critică ‘regimul ateu’ al democraţiei, informează miercuri AFP.

Deputatul rus Maxim Reznik, din partidul de opoziţie Iabloko, a declarat miercuri că i-a trimis o scrisoare guvernatorului oraşului Sankt Petersburg, în care denunţă publicarea acestei cărţi şi cere o verificare pentru afirmaţii extremiste.

Publicarea cărţii scrise de istoricul rus Iuri Mihailov, intitulată ‘Chipul moral al istoriei’, ‘se înscrie în cadrul cooperării cu instituţiile religioase’, a afirmat la rândul său un oficial al primăriei.

Cartea proclamă superioritatea ruşilor şi a religiei ortodoxe faţă de alte popoare şi religii şi îi aduce elogii Ţarului Ivan cel Groaznic, conform mass-media.

‘În cartea sa Iuri Mihailov vorbeşte despre ‘etnii care aparţin rasei albe’ şi despre ‘duşmani ai Rusiei’ care au calomniat monarhia’, a scris deputatul Reznik, în scrisoarea sa adresată guvernatorului Sankt Petersburgului.

Deputatul rus cere de asemenea o expertiză a cărţii pentru a se vedea dacă conţine afirmaţii extremiste şi dacă falsifică fapte istorice.

02
/11
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Fiecare profesie își are reprezentanți memorabili. În cazul diplomației românești, pentru secolul al XX-lea, fără discuție, numele lui Nicolae Titulescu (1882-1941) constituie aproape definiția ei.

02
/11
/17

Aflat în provincia Jiangxi din China, orașul Fuzhou a fost gazda primei ediții Tang Xianzu International Theatre Festival, la care Teatrul Național „Radu Stanca” a fost invitat de onoare, cu spectacolul „Electra”, în regia lui Mihai Măniuțiu, unica prezență românească din cadrul evenimentului.

02
/11
/17

Casa de Producție TVR îi invită pe iubitorii teatrului să urmărească (duminică, 5 noiembrie, de la ora 20.00, la TVR 3) o montare de excepție – Cadavrul viu, de Lev Tolstoi, în regia lui Cornel Popa. În distribuţie: Amza Pellea, Gina Patrichi, Mariana Mihuţ, Valentin Plătăreanu, Clody Bertola, Fory Etterle, Migri Avram Nicolau, Tamara Creţulescu, Constantin Rauţchi, Florin Scărlătescu, Dinu Ianculescu, Ion Henter, Virgil Ogăşanu.

02
/11
/17

Asociația Culturală Arkadia, având ca partener strategic POINT București, are deosebita plăcere de a vă invita la premiera și primele reprezentații ale spectacolului „Bull” de Mike Bartlett, în zilele de 7, 8, 9și 15noiembrie 2017, ora 20:00, la POINT (Str. Gen. Eremia Grigorescu, nr.10). Spectacolele sunt cu intrare liberă pe bază de rezervareși vor fi urmate de discuții cu publicul.

02
/11
/17

Prima ediție a Festivalului Dramaturgiei Românești Contemporane reunește 16 de spectacole de teatru, din 12 teatre din București, din țară și Republica Moldova: Teatrul Național București, Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon, Teatrul Nottara, Teatrul Național Radu Stanca (Sibiu), Teatrul Național Marin Sorescu (Craiova), Teatrul Mihai Eminescu (Botoșani), Teatrul George Ciprian (Buzău), Teatrul Național Satiricus (Chișinău), Teatrul Coquette, Godot Cafe Teatru și Teatrul Dramaturgilor Români, cel mai nou teatru bucureștean.

02
/11
/17

Primele două lungmetraje ale lui Katell Quillévéré, „O otravă puternică” și „Suzanne”, au ajutat-o să pună bazele carierei sale de regizor de film ce trateaza orice subiect cu delicatețe și dăruire. Acest al treilea lungmetraj, „Reparându-i pe cei vii”, se bazează pe povestea romanului cu același nume al lui Maylis de Kerangal, și este adaptat de Quillévéré alături de scenaristul veteran Giles Taurand.

01
/11
/17

Duminică, 29 octombrie, la Cinema Elvire Popesco, a avut loc proiecția filmului „Polina”, în cadrul Festivalului Național de Teatru. Co-regizat de Angelin Preljocaj și de Valérie Müller, filmul spune povestea unei fete care își trăiește viața prin dans.

01
/11
/17

Un spectacol puternic, regizat de Catinca Drăgănescu în care se râde şi se plânge. Un text foarte bun şi trei actriţe de excepţie: Mihaela Teleoacă, Silvana Negruţiu şi Valentina Zaharia. Mergeţi la teatru!

01
/11
/17

Producţia celui de-al şaselea sezon al „House of Cards”, care va fi şi ultimul al acestui serial, a fost suspendată până la „noi ordine”, după ce, în urmă cu trei zile, Kevin Spacey, care joacă rolul principal, a fost acuzat de actorul Anthony Rapp că l-a hărţuit sexual în urmă cu 30 de ani.

01
/11
/17

O ediție foarte rară din "Swann", primul volum al romanului ''În căutarea timpului pierdut'', a fost vândut luni la casa de licitație Sotheby's cu peste o jumătate de milion de euro. O comoară pentru bibliofili, volumul este unul dintre cele cinci exemplare ale lui "Swann" imprimate pe hârtie japoneză sau "washi" de către Marcel Proust (1871-1922).