Organic Days Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/organic-days-festival/

Sâmbată şi duminică, pe 16 şi 17 iulie, cele mai înverzite locuri din centrul capitalei, Grădina Verona, J’ai Bistrot şi Grădina Sticlarilor, se deschid pentru publicul din oraş cu activităţi informative şi reacreative, produse şi meşteri care manifestă alternativa organică a vieţii de oras: ORGANIC DAYS – festival de trai simplu, frumos şi sănătos.

Un articol de Petre Ivan|8 iulie 2016

În grădinile verzi ale orașului, printre copaci, flori și miresme variate, se adună laolaltă comunități, idei și proiecte care inspiră lumea.

Oameni conștienți, care fie că lucrează organic, fie au ales să traiască simplu și autentic, cu atenție pentru toate resursele de hrănire a corpului, minții și sufletului. ORGANIC DAYS aduce impreună fermieri, artizani, artiști culinari, meșteri, speakeri și muzicieni pentru doua zile bio.

Cea de-a 5-a ediție a carnavalului ORGANIC DAYS  înseamnă mai multă apropiere de natură, înseamnă o sărbătoare pe ritmuri bio dedicată celor care simt și trăiesc organic.

Cei prezenți vor putea participa la ateliere, seminarii și discuții legate de un trai de viață natural și echilibrat, vor putea degusta și cumpara produse crescute natural, cât și bunătăți gătite cu drag, vor testa cosmetice realizate din ingrediente atent alese, vor avea ocazia sa cunoască artizani și Organic Days meșteșugari iscusiți.

Muzica, practicile de yoga, tehnicile de relaxare vor avea și ele locul lor  de cinste in cadrul festivalului.

Pe parcursul celor două zile, copiii vor avea ateliere și seminarii special organizate pentru ei. Se vor putea juca în voie în cele mai inverzite grădini din oraș, vor putea participa la activități de dezvoltare și stimulare a imaginației, cât și la clasele de yoga dedicate lor.

Organic Days se deschide sâmbătă în zori, începând cu ora 10:00 și se desfașoară în cele 3 locații partenere. Accesul în zona de târg, seminarii, conferințe și activități pentru copii este liber.

Festivalul Organic Days a crescut de la o ediție la alta. Ceea ce părea în 2013 un avânt curajos dedicat doar celor care își pot permite timpul și resursele financiare să trăiască bine, a devenit de interes pentru un public în creștere de la un an la altul.

În lipsa educației de masă care să ne vorbeasca despre cum alegem ce mâncăm, în ce tip de emoții vrem să trăim, ce presupune munca sănătoasă sau viața creativă, echipa festivalului Organic Days încearcă un efort de conștientizare direcționat către comunitatea largă și de susținere pentru comunitatea restrânsă a celor care deja au ales să trăiască sănătos.

Foto: Organic Days Festival – facebook

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

16
/02
/24

Anul acesta marcăm Ziua Națională Brâncuși printr-un eveniment cu totul deosebit. Avem bucuria să vă anunțăm că sosește în premieră în România și va putea fi vizitată în exclusivitate la Galeriile Artmark o lucrare realizată de sculptor în 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Baldé)”. Este vorba despre „o operă care nu a fost niciodată văzută, (fiind) considerată pierdută sau distrusă”.

15
/02
/24

Pe 26 martie 2024, începând cu orele 18.30, Opera Națională București va găzdui o ediție specială din ciclul de conferințe SCENA GÂNDIRII. Evenimentul, desfășurat sub titlul „Universitate, societate, creativitate”, va aduce pe scenă trei rectori ai unora dintre cele mai reprezentative universități românești.

14
/02
/24

Celebrul musical FAMILIA ADDAMS semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate marți, 27 martie și miercuri, 28 martie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.