Oscar 2014: „12 Years a Slave” – cel mai bun film al anului
https://www.ziarulmetropolis.ro/oscar-2014-12-years-a-slave-cel-mai-bun-film-al-anului/

Favoritul „12 Years a Slave” a fost desemnat cel mai bun film al anului la Oscar 2014. Alfonso Cuaron („Gravity”) a câştigat premiul pentru cea mai bună regie, iar Cate Blanchett („Blue Jasmine”) şi Matthew McConaughey („Dallas Buyers Club”), premiul pentru cei mai buni actori în rol principal. Cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă în rol secundar au fost desemnaţi Jared Leto („Dallas Buyers Club”), respectiv Lupita Nyong’o („12 Years a Slave”).

Un articol de Petre Ivan|3 martie 2014

„12 Years a Slave” a fost desemnat cel mai bun film al anului la Oscar 2014. Alfonso Cuaron („Gravity”) a câștigat premiul pentru cea mai bună regie, iar Cate Blanchett („Blue Jasmine”) și Matthew McConaughey („Dallas Buyers Club”), premiul pentru cei mai buni actori în rol principal. Cel mai bun actor și cea mai bună actriță în rol secundar au fost desemnați Jared Leto („Dallas Buyers Club”), respectiv Lupita Nyong’o („12 Years a Slave”).

LISTA COMPLETĂ  A CÂȘTIGĂTORILOR Oscar 2014:

Cel mai bun film: „12 Years a Slave”

Cea mai bună actriță în rol principal: Cate Blanchett pentru „Blue Jasmine”.

Cel mai bun actor în rol principal: Matthew McConaughey („Dallas Buyers Club”).

Cea mai bună regie: Alfonso Cuaron pentru „Gravity”.

Premiul pentru cea mai bună regie artistică:  „Marele Gatsby”.

Cea mai bună actriță în rol secundar: Lupita Nyong’o („12 Years a Slave”).

Cel mai bun actor în rol secundar: Jared Leto („Dallas Buyers Club”).

Cel mai bun scenariu adaptat: „12 Years a Slave”.

Cel mai bun scenariu original: „Her”.

Oscar 2014

Cel mai bun lungmetraj de animație: „Frozen”, de Chris Buck, Jennifer Lee si Peter Del Vecho.

Cel mai bun scurtmetraj animat: „Mr. Hublot” (Laurent Witz si Alexandre Espigares).

Cel mai bun scurtmetraj: „Helium”.

Cel mai bun scurtmetraj documentar: „The Lady in Number 6: Music Saved My Life”.

Cel mai bun film într-o limbă străina: „The Great Beauty”.

Cel mai bun documentar: „20 Feet from Stardom”.

Cea mai bună coloană sonoră: „Gravity”.

Oscar 2014

Cel mai bun cântec original: „Let it go” („Frozen”).

Cele mai bune efecte speciale: „Gravity”.

Cel mai bun montaj: „Gravity”.

Cea mai bună imagine: „Gravity”.

Cel mai bun mixaj de sunet și cel mai bun montaj de sunet: „Gravity”.

Cele mai bune costume: „Marele Gatsby”.

Cel mai bun machiaj/ cea mai bună coafură: „Dallas Buyers Club”.

Un „selfie” realizat de Ellen DeGeneres la gala Oscar a devenit cel mai popular mesaj pe Twitter

O fotografie realizată cu telefonul mobil de Ellen DeGeneres la gala Oscar 2014, care include vedete precum Angelina Jolie, Brad Pitt, Meryl Streep şi Julia Roberts, a devenit cel mai popular mesaj publicat pe Twitter, după ce a fost preluat de peste un milion de utilizatori ai reţelei.

Fotografia îi include pe Ellen DeGeneres, Angelina Jolie, Brad Pitt, Meryl Streep, Julia Roberts, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Lupita Nyong’o, Kevin Spacey, Channing Tatum şi Jared Leto.

selfie gif

În timpul celei de-a 86-a ediţii a galei premiilor Oscar, care a avut loc duminică seară, la Dolby Theatre din Los Angeles, gazda evenimentului, Ellen DeGeneres, le-a cerut mai multor vedete să i se alăture pentru un „selfie”, adăugând că îşi doreşte ca această fotografie să devină cel mai preluat (retweet-uit) mesaj pe platforma Twitter.

selfie

La puţin timp după ce a publicat fotografia, Twitter s-a confruntat cu dificultăţi de funcţionare, potrivit variety.com.

Fotografia a fost preluată de peste 750.000 de ori în primele 45 de minute. În prima oră de la publicare, fotografia a depăşit mesajul care deţinea recordul anterior, un text publicat de preşedintele american Barack Obama după ce a câştigat alegerile din 2012 şi care a fost preluat de peste 780.000 de ori.

Drama „12 Years a Slave”, de Steve McQueen, a primit Oscarul pentru cel mai bun film, în timp ce „Gravity”, de Alfonso Cuaron, conduce în topul câştigătorilor, cu şapte trofee, la cea de-a 86-a gală a premiilor acordate de Academia de film americană, care a avut loc la Los Angeles.

Foto cu Oscar 2014, 12 Years a Slave,  Her și Gravity – Cinemagia

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.