Paris, mon amour, la Teatrul Metropolis – 50 de reprezentaţii în 4 ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/paris-mon-amour-la-teatrul-metropolis-50-de-reprezentatii-in-4-ani/

Spectacolul „Paris, mon amour”, în regia lui Răzvan Ioan Dincă, va avea încă două reprezentaţii, pe 2 şi 3 aprilie, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Metropolis din Capitală, cu ocazia împlinirii a patru ani de la premiera acestuia din aprilie 2010.

Un articol de Petre Ivan|29 martie 2014

 

La patru ani de la premiera acestuia, din aprilie 2010, spectacolul-colaj continuă să fie jucat pe numeroase scene din Bucureşti şi din ţară, bucurându-se de succes atât datorită repertoriului aparte, cât şi graţie capacităţii sale de a fi adaptat cu uşurinţă pentru diferite contexte şi condiţii de reprezentare: teatre, restaurante, cafenele şi scene în aer liber.

Iniţial, spaţiul de joc a fost conceput ca un café-concert sau café-chantant care îi găzduia pe interpreţi şi pe spectatori deopotrivă. În foaierul Teatrului Naţional de Operetă, spectatorii erau invitaţi să se aşeze la măsuţe, unde puteau servi şampanie şi tartine, pentru a savura într-un mod cât mai plăcut atmosfera boemului Paris.

Paris, mon amour

Publicul devenea, astfel, parte a unei experienţe senzoriale inedite, oferindu-i-se privilegiul de a interacţiona, în atmosfera elegantă şi seducătoare, cu personajele Parisului de altădată.

Chiar dacă spaţiul iniţial punea în valoare concepţia regizorală, spectacolul „Paris, mon amour” şi-a demonstrat forţa de expresivitate şi dincolo de foaierul în care încântase publicul de-a lungul atâtor reprezentaţii, iar diversitatea tipurilor de spaţii de joc care l-au găzduit, din 2010 până în prezent, o confirmă din plin, dovadă fiind şi succesul înregistrat pe scena Teatrului Metropolis unde spectatorii pot urmări reprezentaţia dispuşi clasic, în sală.

Paris, mon amour

În cele trei stagiuni în care a fost jucat în sediul Teatrului (2009 – 2010, 2010 – 2011, 2011 – 2012), spectacolul a avut peste 50 de reprezentaţii

Ulterior, spectacolul – colaj a fost inclus cu succes în iniţiativa începută în stagiunea 2013-2013, atunci când Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian” a pornit într-un amplu turneu naţional, spectacolul fiind prezentat, de atunci, în peste zece oraşe ale ţării şi aplaudat de mii de spectatori.

Biletele pentru reprezentaţiile de la Teatrul Metropolis s-au pus deja în vânzare online, pe bilete.opereta.ro, dar şi la casa de bilete a Teatrului Metropolis şi a Operei Naţionale Bucureşti.

Foto cu Paris, mon amour – Teatrul Metropolis

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.