Parisul personal al lui George Banu, lansat la Paris
https://www.ziarulmetropolis.ro/parisul-personal-al-lui-george-banu-lansat-la-paris/

„Parisul personal. Autobiografie urbană”, cea mai recentă carte a criticului de teatru George Banu, va fi lansat astăzi, la Institutul Cultural Român (ICR) din capitala franceză.

Un articol de Petre Ivan|16 ianuarie 2014

Parisul personal. Autobiografie urbană”, cea mai recentă carte a criticului de teatru George Banu, va fi lansată astăzi, la Institutul Cultural Român (ICR) din capitala franceză.

La evenimentul care se va desfăşura în prezenţa autorului vor participa Alexandru Dobrescu, directorul Institutului Cultural Român de la Paris, şi Valentin Nicolau, preşedintele Editurii Nemira.

Volumul este prilejuit de împlinirea a patruzeci de ani de când George Banu, în ultima zi a anului 1973, ajungea la Paris şi păşea într-un nou destin.

Nu ştia atunci nici că va deveni o importantă voce a criticii de teatru din Europa, nici că Oraşul Luminilor avea să-l adopte pentru totdeauna.

Pornind de la acest moment, cunoscutul om de teatru creionează o aubiografie urbană în care se opreşte asupra locurilor importante într-o hartă personală a Parisului.

Parisul personal

George Banu, însoţit în călătoria sa prin „Parisul personal” de fotografiile  Mihaelei Marin

Lansarea va fi urmată de o lectură din „Caietele” lui Emil Cioran, moment la care George Banu va fi acompaniat de Francesco Agnello.

Muzicianul va cânta la hang, instrumentul care l-a făcut celebru, oferindu-i ocazia de a colabora la numeroase producţii artistice semnate de regizorul Peter Brook, notează Mediafax.

Parisul personal

Seara se va încheia cu un concert cu partituri de Bela Bartok şi Maurice Ravel, dar şi cu ritmuri de cabaret din prima jumătate a secolului trecut.

Foto cu Parisul personal. Autobiografie urbană şi George Banu – Mihaela Marin, nemira, wikipedia

23
/09
/16

Laureați ai premiilor Nobel s-au reunit în Statele Unite la cea de-a 26-a ceremonie a premiilor ''anti-Nobel'', pentru a răsplăti cele mai absurde, ciudate și curioase cercetări ale anului. Este sexualitatea unui șobolan afectată de pantaloni? Poate un om trăi ca o capră? Au pietrele personalitate? În fiecare an, comitetul "Ig Nobel Prizes" acordă aceste premii pentru cercetări ''care fac oamenii mai întâi să râdă, apoi să reflecteze''

23
/09
/16

Se protestează în contra imunității înțeleasă ca privilegiu absolut. E o seară importantă în fața Senatului României. Las protestul și fug, cu inima strânsă, către cinematograf. La cinema e filmul “Câini”. Am citit niștre cronici de specialitate și m-am îngrozit: acesta e un thriller și o să mă sperie rău. N-a fost cazul.

23
/09
/16

Publicul bucureştean e invitat să descopere arta viitorului, între 28 septembrie şi 1 octombrie. Peste 60 de artişti din 8 ţări vor fi prezenți pe scenele de la Cinema Elvira Popescu, The Ark, ARCUB Gabroveni, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi Muzeul Naţional George Enescu pentru 4 seri de spectacole inedite.

22
/09
/16

SCRISORI CĂTRE CEI DIN CĂRȚI Iată, Frida, îți scriu această scrisoare, prima dintr-un șir de scrisori către cei din cărți, și nu mă aștept să-mi răspunzi...

22
/09
/16

Festivalul Național de Teatru din București (FNT) se desfășoară, pentru al doilea an consecutiv, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis. Este singurul eveniment dedicat teatrului care, anul acesta, se bucura de acest privilegiu.

22
/09
/16

În această seară, de la ora 19.00, a Librăria Humanitas de la Cişmigiu, iubitorii de carte sunt aşteptaţi la lansarea cărţii „Drum întrerupt. De la Porţile de Fier până la Muntele Athos“ de Patrick Leigh Fermor. La eveniment vor vorbi istoricul Georgeta Filitti, criticul şi istoricul literar Dan C. Mihăilescu şi prof. univ. Mihaela Irimia, specialist în literatură şi cultură britanică.

21
/09
/16

Povestea cântărețului de tangouri din perioada interbelică, recunoscut internațional, care a cântat alături de Edith Piaf, în Franța. După ce a ajuns pe lista neagră în România, Jean Moscopol a emigrat în America.

21
/09
/16

Actorul american Brad Pitt (52 de ani) a reacționat cu tristețe la cererea de divorț depusă de soția sa, Angelina Jolie (41), și a asigurat că cel mai important în aceste momente este binele copiiilor. Invocând "diferențe ireconciliabile", Jolie a cerut luni divorţul de Brad Pitt si custodia celor 6 copiii ai cuplului, trei biologici și trei adoptați.

21
/09
/16

“Poezia este doar dovada vieţii. Dacă viaţa arde bine, poezia este cenuşa.” - Leonard Cohen. Unul dintre cei mai iubiţi şi aclamaţi artişti ai momentului împlineşte, astăzi, 82 de ani.

20
/09
/16

Timișoara va fi Capitală europeană a culturii în anul 2021. Anunțul a fost făcut vineri și oamenii au plâns de bucurie când au aflat. Care este pulsul străzii și cum se vede „cultura” din mijlocul mulțimii?

20
/09
/16

Documentarul de scurtmetraj „Sfârșitul verii”/„End of Summer”, în regia Alinei Manolache va deschide premiera oficială a filmului „Bondoc”, în această seară, de la ora 20:30 la Cinema Elvira Popescu. „Bondoc”, documentarul semnat Mihai Mincan, Cristian Delcea și Mihai Voinea va rula în cinematografe din 23 septembrie.