Patria, un serial HBO Europe produs în Spania, acum pe HBO GO
https://www.ziarulmetropolis.ro/patria-un-serial-hbo-produs-in-spania-hbo-go/

Primele două episoade din cele opt ale serialului bazat pe romanul lui Fernando Aramburu sunt disponibile pe HBO GO. Conflictul bascilor din perspectiva a două familii, de-a lungul mai multor ani. Povestea a două femei care au crescut împreună: una este văduva unei victime a grupului terorist ETA, cealaltă, mama unui tânăr care s-a alăturat ETA.

Un articol de Liliana Matei|29 septembrie 2020

Serialul este bazat pe bestsellerul lui Fernando Aramburu și este creat și scris de Aitor Gabilondo. Primele 4 episoade sunt regizate de Félix Viscarret, iar episoadele 5-8 de Óscar Pedraza. Aitor Gabilondo este producător executiv pentru Alea Media, iar Antony Root, Steve Matthews și Miguel Salvat sunt producători executivi pentru HBO Europe.

Patria spune povestea, pe parcursul a trei decenii, Țării Bascilor, amenințată de terorismul separatist al ETA, din perspectiva a două familii separate de conflictul violent. Viețile lui Bittori și ale familiei ei explodează în ziua când ETA îi ucide soțul, pe Txato, la ușa casei sale. Relația cu Miren, prietena ei apropiată, al cărui fiu face parte din gruparea ETA, se termină. Ambele familii trebuie să facă față durerii și contradicțiilor morale, asta în timp ce viața merge mai departe. Vor reuși vreodată să ierte, să-și lase deoparte diferențele și să meargă mai departe?

Rolurile principale sunt interpretate de: Elena Irureta – Bittori, văduva lui Txato, mamă, o femeie puternică transformată de moartea soțului; Ane Gabarain – Miren, o femeie stoică, ursuză, cea mai bună prietenă a lui Bittori, până când oamenii din sat i-au întors spatele lui Txato; José Ramón Soroiz – Txato, soțul lui Bittori, victima grupării ETA; Mikel Laskurain – Joxian, soțul lui Miren și cel mai bun prieten a lui Txato, un bărbat supus soției sale; Jon Olivares – Joxe Mari, fiul lui Miren și al lui Joxian, membru al unei unități teroriste; Susana Abaitua – Nerea, fiica lui Bittori și a lui Txato, preferata tatălui ei; Loreto Mauleón – Arantxa, fiica lui Miren; Iñigo Aranbarri – Xabier, fiul lui Bittori și al lui Txato, un bărbat serios, responsabil, timid și solitar; Eneko Sagardoy – Gorka, fiul cel mic al lui Miren și Joxian, un tânăr timid pasionat de citit și scris.

Un nou episod va fi disponibil pe HBO GO în fiecare duminică și va fi difuzat la HBO3 de la ora 22:00.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.