Paul McCartney și Ringo Starr, din nou împreună
https://www.ziarulmetropolis.ro/paul-mccartney-si-ringo-starr-din-nou-impreuna/

Foştii membrii Beatles Paul McCartney şi Ringo Starr au avut prima lor colaborare după şapte ani. Veteranii muzicieni, singurii membri în viaţă ai celebrului grup din Liverpool, s-au reunit la sfârşitul săptămânii trecute pentru o colaborare de studio la ultimul album al lui Ringo Starr.

Un articol de Petre Ivan|21 februarie 2017

Printr-un tweet însoțit de o poză, Starr a dedicat câteva cuvinte colegului său Paul McCartney: “Mulțumesc că ai venit, colega, pentru a cânta. Mare basist. Te iubesc. Pace și dragoste”.

La această ședință de înregistrare a lui McCartney și Starr s-a alăturat și Joe Walsh, fost membru al trupei americane Eagles.

De asemenea, Bruce Sugar, producătorul care a colaborat la ultimele producții discografice ale lui Starr, a postat o poză cu cei doi foști membri Beatles pe rețeaua de socializare Facebook. La fel ca Starr, Sugar a scris un tweet dedicat celor doi mari artiști în care spune: „O zi magică în studio alături de cei doi”.

Cei doi muzicieni au mai colaborat în 2010 la albumul înregistrat de Starr, „Y Not”, în care McCartney a interpretat la chitară „Peace Dream” și a cântat „Walk With You”.

Foto: Paul McCartney și Ringo Starr – Twitter

11
/05
/22

Miercuri, 18 mai 2022 (de la 19.00), ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO prezintă un concert 100% MOZART, derulat sub bagheta dirijorului de origine libaneză TOUFIC MAATOUK. În 2015, acesta a debutat ca dirijor într-una dintre cele mai cunoscute săli de concerte din lume - Carnegie Hall, New York - cu Messa di Gloria de Puccini, moment urmat de debutul (în 2016) la Teatro San Carlo din Napoli cu Recviemul lui Mozart.

10
/05
/22

Joi, 12 mai și vineri, 13 mai 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului În lumina evocării-George Enescu de Ulpiu Vlad, Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46 de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și Variaţiunile Enigma, op. 36 de Edward Elgar.

05
/05
/22

Peste 100 de tineri muzicieni din 32 de țări s-au înscris la a XVIII-a ediție a Concursului Internațional George Enescu la cele patru secțiuni dedicate: violoncel, vioară, pian și compoziție. Concurenții declarați eligibili prin respectarea condițiilor impuse de regulament vor participa la etapa online. Pentru prima oară în istoria Concursului, concurenții înscriși la vioară, violoncel și pian care vor trece de etapa online vor ajunge direct în Semifinală.

03
/05
/22

Pe 12 și 13 mai, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului „În lumina evocării-George Enescu” de Ulpiu Vlad, „Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46” de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și „Variaţiunile Enigma, op. 36” de Edward Elgar.

02
/05
/22

Duminică, 8 mai 2022, la ora 19.00, pe scena Ateneului Român, în cadrul CellEAST Festival 2022, va avea loc un recital susținut de profesorii invitați în cadrul festivalului și la cursurile de măiestrie Future CellEAST și MiniCellos, violonceliștii Andrei Ioniță, Denis Severin, Valentin Răduțiu, Răzvan Suma, Ștefan Cazacu, Mircea Marian, Marin Cazacu, Atanas Krastev, Dragan […]