Pe muzică de Oscar: Philip Glass, la Garantat 100%!
https://www.ziarulmetropolis.ro/pe-muzica-de-oscar-philip-glass-la-garantat-100/

Unul dintre cei mai importanţi compozitori contemporani este invitatul lui Cătălin Ştefănescu la Garantat 100%. Interviul cu Philip Glass, exclusivitate TVR, se vede duminică, 30 octombrie, de la 23.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.„Vom povesti despre ce însemna lumea Americii acelor ani, despre cum arăta viaţa unui tânăr artist în acei ani, despre magazinul de discuri al tatălui lui Philip Glass, precum şi despre atmosfera muzicală a acelei perioade”. (Cătălin Ştefănescu)

Un articol de Petre Ivan|28 octombrie 2016

O nouă ediţie eveniment la Garantat 100%: unul dintre cei mai importanţi compozitori contemporani, nominalizat la Oscar şi cunoscut pentru coloana sonoră a unor filme precum The Hours, The Truman Show, Notes on a Scandal, este invitatul lui Cătălin Ştefănescu duminică seară. Ediţia Garantat 100% cu Philip Glass se vede pe 30 octombrie, de la 23.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Povestim la Garantat 100% despre ce însemna lumea Americii acelor ani, despre cum arăta viaţa unui tânăr artist în acei ani, despre magazinul de discuri al tatălui lui Philip Glass, precum şi despre atmosfera muzicală a acelei perioade. (Cătălin Ştefănescu)

Poate unul dintre cele mai frumoase momente din emisiune este cel în care Philip Glass face câte un portret într-o frază pentru fiecare dintre personalităţile cu care a lucrat de-a lungul timpului: poetul Allen Ginsberg, legendarul David Bowie, muzicianul, compozitorul, interpretul şi artistul vizual Brian Eno, compozitorul şi interpretul Lou Reed, artista avangardistă şi regizor de film Laurie Anderson, interpretul şi compozitorul Leonard Cohen, regizorul şi actorul Woody Allen, artista şi una dintre iniţiatoarele mişcării punk-rock din New York, Patty Smith, solistul şi co-fondatorul Philip GlassRolling Stones, Mick Jagger.

Despre Philip Glass

Philip Glass este unul dintre cei mai importanţi compozitori contemporani. Printre cele mai cunoscute lucrări ale sale se numără Einstein on the Beach sau The Voyage. În 1997, coloana sonoră compusă de Philip Glass pentru filmul Kundun, de Martin Scorsese, a fost nominalizată la Premiile Oscar.

Alte două nominalizări au urmat pentru coloanele sonore ale filmelor The Hours/Orele (2002), cu Nicole Kidman în rolul principal şi Notes on a Scandal/ Jurnalul unui scandal (2006) de Richard Eyre, cu Cate Blanchett şi Judi Dench.

De-a lungul anilor, Philip Glass a colaborat cu unii dintre cei mai mari artişti ai momentului, de la scriitoarea Doris Lessing, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură, la regizorul de teatru Robert Wilson sau Woody Allen. Philip Glass a fost distins cu un Glob de Aur pentru coloana sonoră a The Truman Show, cu Jim Carrey în rolul principal şi cu un Premiu BAFTA pentru coloana sonoră a filmului The Hours.

Foto: Philip Glass, la Garantat 100%!

05
/02
/15

Șase proiecții pentru public și presa internațională vor aduce povestea procurorului Cristian Panait, cea care a inspirat scenariul filmului De ce eu?, în regia lui Tudor Giurgiu, peste hotare, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin. Evenimentul începe astăzi, 5 februarie, și se va încheia pe 15 februarie, cel de-al treilea lungmetraj al lui Tudor Giurgiu fiind inclus în secțiunea Panorama Special.

04
/02
/15

Realizat după întâmplări reale şi având opt nominalizări la Premiile Oscar, „The Imitation Game” (Jocul Codurilor) prezintă povestea lui Alan Turing (Benedict Cumberbatch), matematician, criptanalist şi erou de război, pionier al tehnologiei moderne a calculatoarelor. Alături de un grup restrâns de specialişti, el a reuşit spargerea unui cod aşa-numit „de nespart” al maşinăriei Enigma a Germaniei, în al Doilea Război Mondial. 

03
/02
/15

Deși pare un scenariu apocaliptic, de fapt este vorba despre premiera filmului “Orașul câinilor”/ “White God”, câștigătorul Marelui Premiu al secțiunii Un Certain Regard la Cannes și propunerea Ungariei la Premiile Oscar 2015, în regia lui Kornél Mundruczó.

02
/02
/15

Lucian Boicu, un român stabilit în Canada, a lucrat la efectele vizuale ale filmului "American Sniper", de Clint Eastwood, un lungmetraj nominalizat la şase premii Oscar şi inspirat din povestea adevărată a lunetistului Chris Kyle.

02
/02
/15

Filmul românesc de scurtmetraj este prezent și anul acesta la Festivalul de Film de la Clermont-Ferrand (30 ianuarie – 7 februarie 2015) prin intermediul Asociației ESTE’N’EST, care organizează pentru a șaptea oară consecutiv standul românesc din cadrul marketului festivalului, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

02
/02
/15

În filmul "Chuck Norris vs. Communism", de Ilinca Călugăreanu, peliculă selectată în secţiunea competiţională World Cinema Documentary, la cea de-a 31-a ediţie a Festivalului Sundance, o generaţie întreagă se îndrăgosteşte de film, în epoca Războului Rece, scrie prestigioasa publicaţie IndieWire.

30
/01
/15

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „O lacrimă de fată” (1980), regizat de Iosif Demian, este unul dintre cele mai originale filme româneşti realizate în timpul comunismului, polemizând prin stilul său modern şi energic cu falsitatea care caracteriza cinematografia oficială a vremii.

29
/01
/15

Tenorul spaniol Placido Domingo va interpreta rolul principal în opera "Gianni Schicchi", de Giacomo Puccini, care va fi montată de Woody Allen pentru a marca, în această toamnă, cea de-a 30-a aniversare a Operei din Los Angeles.