Pe muzică de Oscar: Philip Glass, la Garantat 100%!
https://www.ziarulmetropolis.ro/pe-muzica-de-oscar-philip-glass-la-garantat-100/

Unul dintre cei mai importanţi compozitori contemporani este invitatul lui Cătălin Ştefănescu la Garantat 100%. Interviul cu Philip Glass, exclusivitate TVR, se vede duminică, 30 octombrie, de la 23.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.„Vom povesti despre ce însemna lumea Americii acelor ani, despre cum arăta viaţa unui tânăr artist în acei ani, despre magazinul de discuri al tatălui lui Philip Glass, precum şi despre atmosfera muzicală a acelei perioade”. (Cătălin Ştefănescu)

Un articol de Petre Ivan|28 octombrie 2016

O nouă ediţie eveniment la Garantat 100%: unul dintre cei mai importanţi compozitori contemporani, nominalizat la Oscar şi cunoscut pentru coloana sonoră a unor filme precum The Hours, The Truman Show, Notes on a Scandal, este invitatul lui Cătălin Ştefănescu duminică seară. Ediţia Garantat 100% cu Philip Glass se vede pe 30 octombrie, de la 23.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Povestim la Garantat 100% despre ce însemna lumea Americii acelor ani, despre cum arăta viaţa unui tânăr artist în acei ani, despre magazinul de discuri al tatălui lui Philip Glass, precum şi despre atmosfera muzicală a acelei perioade. (Cătălin Ştefănescu)

Poate unul dintre cele mai frumoase momente din emisiune este cel în care Philip Glass face câte un portret într-o frază pentru fiecare dintre personalităţile cu care a lucrat de-a lungul timpului: poetul Allen Ginsberg, legendarul David Bowie, muzicianul, compozitorul, interpretul şi artistul vizual Brian Eno, compozitorul şi interpretul Lou Reed, artista avangardistă şi regizor de film Laurie Anderson, interpretul şi compozitorul Leonard Cohen, regizorul şi actorul Woody Allen, artista şi una dintre iniţiatoarele mişcării punk-rock din New York, Patty Smith, solistul şi co-fondatorul Philip GlassRolling Stones, Mick Jagger.

Despre Philip Glass

Philip Glass este unul dintre cei mai importanţi compozitori contemporani. Printre cele mai cunoscute lucrări ale sale se numără Einstein on the Beach sau The Voyage. În 1997, coloana sonoră compusă de Philip Glass pentru filmul Kundun, de Martin Scorsese, a fost nominalizată la Premiile Oscar.

Alte două nominalizări au urmat pentru coloanele sonore ale filmelor The Hours/Orele (2002), cu Nicole Kidman în rolul principal şi Notes on a Scandal/ Jurnalul unui scandal (2006) de Richard Eyre, cu Cate Blanchett şi Judi Dench.

De-a lungul anilor, Philip Glass a colaborat cu unii dintre cei mai mari artişti ai momentului, de la scriitoarea Doris Lessing, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură, la regizorul de teatru Robert Wilson sau Woody Allen. Philip Glass a fost distins cu un Glob de Aur pentru coloana sonoră a The Truman Show, cu Jim Carrey în rolul principal şi cu un Premiu BAFTA pentru coloana sonoră a filmului The Hours.

Foto: Philip Glass, la Garantat 100%!

20
/12
/22

Echipa care a creat „România Sălbatică”, cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din țara noastră, face un cadou tuturor iubitorilor de natură înainte de sărbătorile de iarnă: acces gratuit la povestea din spatele realizării documentarului laureat anul acesta cu 3 premii Gopo (Cel mai bun documentar, Cea mai bună muzică originală, Cel mai bun sunet).

19
/12
/22

Colinde, documentare şi concerte extraordinare, transmisiuni în direct de la Vatican și Catedrala Sfântul Iosif, filme și ediții speciale ale emisiunilor consacrate se regăsesc în grila de Crăciun a TVR2 pentru întreaga familie.

19
/12
/22

Filmul de acțiune „Vulturul de Fier II/ Iron Eagle II”, regizat de Sidney J. Furie, va fi difuzat de Warner TV în prima lună a anului viitor. Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 ianuarie, de la ora 21:00.

19
/12
/22

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă. De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos" – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.