Pentru 12 zile, Royal Academy of Music Londra se mută la Sinaia
https://www.ziarulmetropolis.ro/pentru-12-zile-royal-academy-of-music-londra-se-muta-la-sinaia/

Summer Music Academy Sinaia, organizat de jmEvents, este un program internaţional, constând într-o serie de master-classes la cele mai înalte standarde pentru vioară, violă, violoncel, flaut şi muzică de cameră cu artişti de elită şi profesori de la academii europene de prestigiu. A 5-a ediţie, desfăşurată la Sinaia, are loc în perioada 14 – 26 iulie.

Un articol de Liliana Matei|30 iunie 2016

În 2016, organizatorii pot spune cu mândrie că Royal Academy of Music din Londra se mută la Sinaia, fiecare disciplină având la catedra un profesor al acestei prestigioase școli. Astfel, lista maeștrilor include nume sonore ale școlilor de muzică europene din Marea Britanie, dar și din Elveția, Franța sau Italia:

Remus Azoiței, violonist celebru și Profesor la Royal Academy of Music din Londra
Paul Edmund-Davies, Visiting Guest Professor – Royal Academy of Music Londra și Royal Northern College of Music din Manchester, fost prim-flautist al London Symphony Orchestra
violoncelista Josephine Knight, deținătoare a Alfredo Piatti Chair și Profesor la Royal Academy of Music Londra
Charles Sewart, Director al Catedrei de Corzi la Purcell School, Londra, membru al faimosului Chilingirian Quartet
Cristina Bellu / Elvetia, președinte ESTA Franța, profesor de violoncel la Scuola Universitaria di Musica din Lugano și Haute Ecole de Musique din Lausanne
Andrea Oliva / Italia, prim-flautist al Orchestrei Naționale Santa Cecilia din Roma, profesor la Conservatorio della Svizzera Italiana, Lugano.

Fiecare participant beneficiază de ateliere individuale de muzică, dar și de sesiuni de coaching, mentorat și consultanță în carieră. Notorietatea programului a crescut de la o ediție la alta, astfel încat până în prezent peste 420 de muzicieni din Australia, Africa de Sud, Belgia, Brazilia, Canada, China, Cipru, Coreea de Sud, Costa Rica, Elveția, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Japonia, Macedonia, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Olanda, Polonia, Rusia, Singapore, Slovenia, Spania, Taiwan-China, SUA și România au beneficiat de cursurile academiei de vară, având rezultate notabile.

Academia de la Sinaia se desfășoară în cadrul EUROPAfest Summer Edition 2016, eveniment sub Înaltul Patronaj al Casei Regale. Mai multe detalii se găsesc pe site-ul www.jmevents.ro și pe pagina de Facebook a programului. Summer Music Academy Sinaia este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Luigi Gageos, directorul Summer Music Academy Sinaia, declara „Prin această academie ne dorim să oferim tinerilor muzicieni profesioniști, aflați la orice nivel de pregătire muzicală, șansa de a lucra cu unii dintre cei mai apreciați artiști și profesori ai timpurilor noastre într-un cadru internațional, care încurajează dialogul și schimburile interculturale. Scopul nostru este performanța și obținerea de către fiecare participant a unor rezultate vizibile, măsurabile, care să-l susțină în parcursul profesional.”

06
/12
/22

Filarmonica "George Enescu" invită publicul la concertele din datele de joi, 8 decembrie şi vineri, 9 decembrie 2022, ora 19, desfăşurate în somptuoasa Sală mare a Ateneului Român, cu un program integral Johannes Brahms. Orchestra simfonică a Filarmonicii îl va avea la pupitrul dirijoral pe tânărul James Feddeck, cu o carieră impresionantă în ascensiune, iar ca solist pe renumitul pianist Andreas Haefliger, cunoscut pentru sensibilitatea, spiritul pătrunzător şi transcendenţa cu care îşi impregnează programele sale novatoare.

06
/12
/22

Filmul documentar „Phoenix. Har/Jar”, realizat de Televiziunea Română prin Casa de Producție TVR şi regizat de Cornel Mihalache, va avea premiera pe TVR 1 joi, 8 decembrie, la ora 21.00. Televiziunea Română marchează astfel împlinirea a 60 de ani de când s-au pus bazele trupei ce avea să se numească Phoenix și să scrie istorie în muzica românească, devenind un reper cultural important pentru generații întregi.

29
/11
/22

O suită de evenimente speciale dedicate sărbătorilor de iarnă, prezentate de Orchestrele și Corurile Radio România și create în jurul colindelor și cântecelor de Crăciun, vor avea loc pe scena Sălii Radio în luna cadourilor.

25
/11
/22

Orchestra Naţională Simfonică a României dirijată de Cristian Mandeal va susţine miercuri, 6 decembrie 2022, ora 19, la Ateneul Român, un concert in memoriam Radu Lupu, solist Nelson Gorner. În program Franz Schubert - Uvertură în stil italian, D591, Frédéric Chopin - Concertul nr. 2, în fa minor, pentru pian şi orchestră, op. 21, Ludwig van Beethoven - Simfonia nr. 3, în mi bemol major, op. 55, Eroica.

25
/11
/22

Asociația Industrii Creative, inițiator al Classix Festival, cu sprijinul partenerului principal al ediției 2022, Kaufland România, a organizat vineri, 18 noiembrie 2022, la Palatul Braunstein din Iași, un eveniment în care s-a anunțat atât direcția artistică a ediției din 2023 a festivalului, Metamorfoza, dar și prezentarea proiectelor câștigătoare ale burselor de creație artistică Classix In Art.

24
/11
/22

Opera Naţională Bucureşti, în parteneriat cu Delegaţia permanentă a României pe lângă UNESCO, a prezentat pe 23 noiembrie 2022, la Sala Mare a UNESCO  din Paris, „Povestea Iei”, un spectacol multimedia complex și original ce a fost dedicat aniversării a 160 de ani de Diplomație românească precum și sărbătoririi Zilei Naționale a României, un succes extraordinar pentru compania de balet și orchestra ONB.

24
/11
/22

Dacă vreți să aniversați Ziua Națională a României într-un cadru select, atunci un frumos concert la Sala Radio este o alegere inspirată. Joi, 1 decembrie (de la 19.00), apreciatul dirijor CRISTIAN MANDEAL se va afla la pupitrul ORCHESTREI NAȚIONALE RADIO, într-un eveniment care va cuprinde partituri semnate de Ion Dumitrescu, Edward Elgar și Camille Saint-Saëns.