Performance inedit de poezie și jazz, cu Claudiu Komartin și Maria Răducanu
https://www.ziarulmetropolis.ro/performance-inedit-de-poezie-si-jazz-cu-claudiu-komartin-si-maria-raducanu/

Pe 21 iulie, poezia şi jazz-ul se vor întâlni într-un performance inedit marca Julius Meinl. Acesta va avea loc în cafeneaua Les Bourgeois din Bucureşti, începând cu ora 16:00, şi va reuni doi artişti care vor aduce poezia mai aproape de public.

Un articol de Liliana Matei|19 iulie 2019

Poetul Claudiu Komartin și cântăreața de jazz Maria Răducanu vor susține un moment artistic de improvizație cu poezii și muzică. Toți participanții sunt îndemnați să se deconecteze de la tot ceea ce înseamnă lumea virtuală și să ia o „pauză de poezie”.

Conceptul „Pauza de poezie” a fost introdus în campania Plătește cu Poezie” din primăvara acestui an, iar acum a devenit un eveniment de sine stătător. Fiecare participant la campanie este încurajat să ia o pauză de poezie: să renunțe măcar pentru o oră la telefon sau orice alt dispozitiv conectat la internet, să se lase inspirat de persoana de lângă și să regăsească frumusețea poeziei.

Julius Meinl își continuă misiunea de a readuce poezia în viața oamenilor, mereu sub alte forme. „Pauza de poezie” nu este doar o formă de manifestare culturală, ci a venit ca răspuns la realitatea actuală în care oamenii au început să își petreacă mai mult de jumătate de zi online, timp în care pierd foarte multe momente frumoase ce se petrec în jurul lor.


Acest eveniment este pentru noi încă o modalitate prin care continuăm să susţinem poezia și manifestările culturale. De-a lungul tuturor campaniilor Plătește cu Poezie am descoperit mulți iubitori de poezie și artă. De aceea am decis să transformăm conceptul local într-un eveniment care încurajează toată lumea să se deconecteze de la telefon și social media. Să își acorde o clipă doar pentru ei și oamenii dragi din jurul lor și să se bucure de un moment artistic desăvârșit”, a declarat Mădălina Sultan, Marketing Manager Julius Meinl România.

Cu ajutorul acestui eveniment, Julius Meinl își dorește să aducă în fața publicului, într-un mod autentic si relevant, oameni valoroși care reprezintă noul val din lumea poeziei și a muzicii.

 

 

16
/02
/15

Federaţia Editorilor din România (FER) contestă proiectul de lege privind timbrul cultural, care presupune creşterea preţului cărţilor, luni urmând să aibă loc o serie de consultări cu reprezentanţii celor vizaţi de noile prevederi legislative, la Comisia de Cultură din Camera Deputaţilor.

12
/02
/15

Andrei Pleşu, fondatorul Colegiului Noua Europă, a fost desemnat câştigător al Premiului Cetăţeanului European, ediţia 2014, distincţie acordată anual de Parlamentul European pentru realizări excepţionale în dezvoltarea colaborării culturale transnaţionale în Uniunea Europeană (UE).

10
/02
/15

Matei Vişniec s-a întâlnit cu cititorii, luni, la librăria Humanitas de la Cişmigiu, unde a declarat că, dacă ar fi preşedinte pentru o zi, ar da o lege "pentru apărarea limbii române", care este "maltratată, în primul rând, de oamenii politici", ce pot avea o influenţă mare asupra tinerilor români.

09
/02
/15

După 1989, lumea copiilor, din punctul de vedere al condeiului scriitoricesc, a fost ascunsă după cortina tăcerii şi a indiferenţei. Din fericire, există şi excepţii în peisajul editorial românesc.

06
/02
/15

Luni, 9 februarie, la ora 19.00, la Librăria Humanitas Cişmigiu (Bulevardul Elisabeta nr. 38, Bucureşti), Matei Vişniec va răspunde întrebărilor cititorilor, bloggerilor şi presei pornind de la volumul „Negustorul de începuturi de roman”, apărut la Editura Cartea Românească şi cîştigător al Premiului literar „Augustin Frăţilă” – romanul anului 2013, acordat de compania Philip Morris Trading.

30
/01
/15

Realizatorul TV Cătălin Ştefănescu se alătură personalităţilor care au acceptat să-şi arate calităţile de librar şi va lua parte, miercuri, de la ora 19.00, la campania "Librar pentru o zi", iniţiată de librăria Bizantină din Bucureşti.

28
/01
/15

Dacă nu ar fi existat, cu siguranţă, ar fi trebuit inventat. Nu ştim cum. Habar nu avem. Nu avem informaţii cu privire la o astfel de invenţie! Omenirea e departe de asemenea performanţe. Până la urmă, tot natura face ce vrea.

28
/01
/15

Istoricii aflaţi în căutarea mormântului unuia dintre cei mai mai renumiţi scriitori spanioli, Miguel de Cervantes, au anunţat, luni, că au descoperit sub capela unei biserici din Madrid fragmente dintr-un sicriu pe care sunt gravate iniţialele romancierului.

27
/01
/15

Scriitorul peruan Mario Vargas Llosa, laureatul premiului Nobel pentru literatură pe anul 2010, va debuta ca actor la vârsta de 78 de ani, într-un spectacol de teatru care va avea premiera în această săptămână la Madrid.