Peste 42.000 de vizitatori, în primele trei zile ale Târgului Gaudeamus
https://www.ziarulmetropolis.ro/peste-42-000-de-vizitatori-in-primele-trei-zile-ale-targului-gaudeamus/

Peste 42.000 de vizitatori au participat la evenimentele desfăşurate în primele trei zile ale celei de-a XXI-a ediţii a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură, care a debutat miercuri, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, şi se va încheia duminică.

Un articol de Liliana Matei|22 noiembrie 2014

Partener privilegiat al ediţiei din 2014 este, şi în acest an, GADIF – Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România. Preşedintele de onoare al ediţiei, amfitrionul Târgului Internaţional Gaudeamus 2014, este Benoît Rutten, preşedinte GADIF, delegat Valonia – Bruxelles în România.

Astfel, vineri, Bursa de Contacte din incintă a fost gazda celei de a XII-a ediţii a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”, organizat de Radio România. La ediţia din acest an au participat şase elevi din întreaga ţară, câştigătorii etapelor zonale ale concursului, organizate de Studiourile regionale ale Radio România, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Câştigătorii primelor trei locuri au fost Monica Litră (locul I), elevă a Colegiului Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” din Craiova, Marius-Alexandru Teodorescu (locul II), elev la Liceul de Informatică „Tiberiu
Popoviciu” din Cluj-Napoca, şi Ştefan Ciocioi (locul III), elev al Liceului Teoretic „Ovidius” din Constanţa.
Premiile, constând în sume de bani destinate achiziţionării de cărţi din târg, au fost oferite de Radio România.

Pentru a doua oară la această ediţie, Klaus Iohannis, preşedintele ales al României, a fost prezent, vineri, în incinta Târgului Gaudeamus, de această dată în calitate de invitat special la lansarea volumului „Tranziţia. Primii 25 de ani”, semnat de Alina Mungiu-Pippidi şi Vartan Arachelian şi apărut la Editura Polirom.

Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură 2014 are loc până duminică, în Pavilionul Central (A) al Complexului Expoziţional Romexpo. Evenimentul, ajuns la ediţia cu numărul XXI, este iniţiat şi organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media Radio România.

Târgul Internaţional Gaudeamus este principala componentă a Programului Lectura, un proiect de anvergură naţională iniţiat de Radio România în 1994, având ca principal obiectiv susţinerea culturii româneşti prin evenimente expoziţionale dedicate cărţii şi educaţiei.

Palmaresul celor 20 de ani de existenţă, care însumează 83 de târguri Gaudeamus, peste 2.300.000 de vizitatori şi aproape 8.700 de manifestări organizate în acest cadru, aduce Radio România în poziţia de lider în industria evenimentelor de acest tip din România, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Accesul publicului în incinta târgului se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) şi a abonamentelor (în valoare de 10 lei, valabile pentru toată perioada), care vor constitui totodată şi suportul pentru tombola Gaudeamus.

Ca şi la ediţiile precedente, mai mult de jumătate dintre vizitatorii târgului vor beneficia de acces gratuit în incintă: preşcolarii, elevii, studenţii, cadrele didactice, profesioniştii din domeniile editorial – educaţional, jurnaliştii, pensionarii, persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora, grupurile organizate.

Programul de vizitare este zilnic, între orele 10.00 şi 20.00.

Foto: Facebook Gaudeamus

23
/03
/22

„Oamenii lui Putin. Cum a recuperat KGB-ul Rusia și apoi a atacat Occidentul” de Catherine Belton este considerată una dintre cele mai actuale investigații despre ascensiunea lui Putin și a sistemul putinist instaurat la Kremlin. Cartea este disponibilă acum și în limba română, la Editura Litera.

22
/03
/22

Editura Nemira ne propune un nou volum semnat de Bogdan Munteanu, „Stai jos sau cazi”, în colecția „n’autor”, coordonată de Eli Bădică. Este a doua carte publicată la editura Nemira de scriitorul timișorean, după bestsellerul „Ai uitat să râzi” din 2016. Ziarul Metropolis vă invită să citiți un fragment.

14
/03
/22

Dintotdeauna omul a căutat un refugiu în artă în momente de criză. Zilele acestea, când Europa se află în fața celui mai dificil moment din istoria sa recentă, întâmplarea m-a dus la o expoziție multimedia care aduce în prim-plan poezia scrisă de femei în România, deschisă la Art Hub, pe strada Budișteanu numărul 10, între 1 și 24 martie.

13
/03
/22

„Pentru mine, fericirea înseamnă creaţie şi iubire pentru şi de la cei dragi. Dar, dacă mi s-ar cere să aleg între a fi fericit şi a fi util, cred că aş alege a fi util”, spune unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori francezi de azi, totodată și unul dintre dramaturgii contemporani cei mai jucați.

11
/03
/22

„Cartea din Week-end”, proiect online gândit special pentru pasionații de citit, va oferi publicului fragmente din volumele incluse, scurte biografii ale autorilor, recenzii apărute în ziarele italiene, dar și mărturii video ale editorilor, criticilor și traducătorilor italieni privind motivația lor de a publica și promova autorii români pe piața literară italiană.

07
/03
/22

Despre Nicolas d’Estienne d’Orve s-a spus frecvent că este scriitorul contemporan care surprinde Parisul ca nimeni altul tocmai pentru că îl iubește atât de mult. Eiffel, ultimul lui roman, publicat de Editura Trei reușește să-i facă pe cititori să se-ndrăgostească la rândul lor de Paris prin intermediul poveștii romanțate a vieții lui Gustave Eiffel, inginerul de geniu care a ridicat monumentul-simbol al Franței. Care este secretul „Doamnei de fier” din inima Parisului? Ce istorie vrea să transmită peste secole tuturor celor care o privesc?

28
/02
/22

Margaret MacMillan, autoarea bestsellerurilor „Făuritorii păcii”, „Războiul care a pus capăt păcii” și „Oamenii istoriei” oferă o perspectivă provocatoare asupra războiului ca o componentă esențială a umanității în noul său volum: „Războiul. Cum ne-au modelat conflictele”, publicat de Editura Trei în colecția Istorie.